Dome of Visions 3.0 - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Dome of Visions 3.0
Share 26 Kasım 2021

Tasarım: Atelier Kristoffer Tejlgaard

Atelier Kristoffer Tejlgaard tarafından tasarlanan Dome of Visions 3.0, bir dizi deneydeki üçüncü kubbedir. DoV, bir seranın içinde inşa etmenin ve alanın çoğunluğu olarak üçüncü iklimi oluşturan bir bina kabuğu olarak pasif ve güneş ısıtmalı bir alanla çalışmanın mimarimizi ve refahımızı nasıl etkilediği hakkında bilgi oluşturmayı amaçlayan bir deneydir.

 

 

 

 

 

 

Ne içeride ne de dışarıda olan ve bu nedenle insan ve doğanın buluşması için daha iyi bir alan sağlayan bir alan. Bir öncül olarak belirsizlik, yarattığımız alan ve içinde yaşadığımız ve birlikte yaşadığımız dünya için yaptığımız seçimlere ve bunların sonuçlarına karşı duyarlılığı teşvik eder. Farklı bir şey yaparsak, işler farklı olacaktır – bu nedenle ne yaptığımız ve nasıl yaptığımız önemlidir. Tüm inşaatlar geçicidir; bu sadece bir bakış açısı meselesidir. Dome of Visions’ın diğer birçok binadan ‘daha’ geçici olması, malzemelerin bir parçası olduğu devreler hakkında düşünmeye ve binanın tekrar demonte edilmek üzere nasıl inşa edildiğini ve ayrıca nasıl inşa edildiğini düşünmeye daha güçlü bir davet sağlar.

 

 

 

 

 

 

Kurucu unsurların dünyaya yeni yollarla girebileceği. Bununla birlikte, düşünceler diğer tüm yapılarda eşit derecede alakalı ve gereklidir. DOV 3.0’da tüm taşıyıcı malzeme olarak ahşabı seçtiğimizde, mevcut bilgilerimize dayanarak sürdürülebilir seçimdir. Aynı zamanda, bina elemanlarının tasarımında malzeme üreticilerinin bilgilerinin ortak karar vericiler olmasına izin verdiğimizde de geçerlidir. Aynı şey, malzeme üreticilerine izin verdiğimizde de geçerlidir' bilgi, binanın elemanlarının tasarımının bir parçasıdır. Malzemeleri en iyi şekilde kullanmamızı sağlayan etkileşimdir; Tasarım sürecinde malzeme boyutlarına saygı duyarak tasarımda malzeme tüketimini optimize etmek ve atık miktarını azaltmak.

 

 

 

 

 

 

 

Kubbe, altıgenler veya üçgenler yerine eşkenar dörtgen şeklinde polikarbonat ile kaplandığında, levhalardan ve üst üste binen derzlerden atık azalır. Kavisli CNC ile frezelenmiş kirişler basit bir lazerle kesilmiş çelik düğümde birleştirilebildiğinde, çelik miktarı azaltılır ve üretim, montajı kolaylaştıracak ve daha az enerji gerektirecek şekilde optimize edilir. Binanın kapsamlı dijital modellemesini gerçekleştirmek için enerji harcandığında, daha net bir şantiye ve montaj süreci sağlamaya yardımcı olur. Robotların ve makinelerin en iyi bildikleri şeyi yapmalarına izin verilmesine karar verildiğinde, zanaatkarların tutkulu oldukları şeye odaklanmaları için zaman kazanır. Yaptığımız seçimler sürekli olarak daha basit ve kolay yapılar oluşturduğunda ve dünya üzerindeki kaynak baskısını azalttığında, doğru seçimler yaptığımızı ve yarattığımız mekanlara karşı doğru hassasiyette bulunduğumuzu biliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Dünya ile buluşma, DOV 3.0 gibi modern bir kültür merkezi için çok önemlidir. Dünyayı sorumlulukla karşılamayı seçtik ve bu sorumluluğun sahiplenilmesini ve diyaloga girmesini arzuladık. Bir kültür merkezi olarak DOV3.0, fikirlerin ve düşüncelerin güvenle paylaşılabileceği ve açıklanabileceği açık ve güvenli bir alanda insanların kolaylıkla buluşabileceği bir çerçeve oluşturacaktır. İnsanların buluşup gelişmek için buluşabileceği ve konuşmaların dünyayı anlamamıza ağırlık verebileceği etkinliklere yer açmak istiyoruz. Dome of Vision 3.0’ın gözleri, kulakları, düşünceleri ve duyuları açabilen çok çeşitli etkinlikler, dersler, tartışmalar, söyleşiler, konserler ve sergiler için alanın yaratıldığı bir çerçeve olarak hizmet ettiğini görebiliriz. Sonuç olarak, DOV 3.0 ile insanların anlayış yoluyla daha akıllı ve çeşitlilik yoluyla daha güçlü olmak için buluşacakları bir yer yarattığımızdan eminiz; yeni fikirleri ve çözümleri yansıtmaya ve geleceği çizmeye başlamaya istekli insanlar arasındaki toplantıda bugünün bilgisinin kullanıldığı ve gelişmeye devam ettiği yer – mevcut bilgimiz, ileriye dönük bir anlık görüntüde kendini gösterdi. Bunun için hem minnettarız hem de gururluyuz.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

Mimarlar: Atelier Kristoffer Tejlgaard

Yer: Aarhus, Danimarka

Sorumlu Mimar: Kristoffer Tejlgaard

Alan: 590.0 m2

Proje Yılı: 2016

Fotoğraflar: Atelier Kristoffer Tejlgaard, Helle Arensbak ve Jonathan Bisagni

Üreticiler: KLH, Arla Plast, Würth, Metsä Wood, Egen Vinding & Datter, KT Staal, Flexwood A/S, NCC Recycle, Markant A/S, NCC Danimarka

Proje Adı: Dome of Visions 3.0

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org