Arc de Triomphe sonunda tamamlandı

 

Bu ay, sanatçılar Christo ve Jeanne-Claude’un müdahalesiyle “Arc de Triomphe, sarılmış” sona erdi. Proje Christo’nun ölümünden önce planlandı. Arc de Triomphe anıtı, 25.000 metre kare geri dönüştürülebilir gümüş-mavi polipropilen kumaş ve 3.000 metre geri dönüştürülebilir polipropilen kırmızı ip ile sarılmıştır.

 

 

 

 

Proje, tamamen Christo’nun hazırlık çalışmaları ve kolajlar, ölçekli modeller, 1950’ler ve 1960’lardan kalma eserler ve taş baskılar dahil olmak üzere sanat eserinin satışı yoluyla finanse ediliyor. Tüm müdahaleler gibi Christo ve Jeanne-Claude, “Arc de Triomphe, tamamlandı” hiçbir kamu fonu veya sponsorluk almadı.

 

 

 

 

Ziyaretçilerin güvenli bir şekilde çalışmanın keyfini çıkarabilmeleri için, Place Charles de Gaulle hafta sonları yayalaştırılacaktır. Arabalara yapılan bu istisnai kapatma, Paris Şehri ve Polis İli’nin işbirliğiyle organize edilmiştir. Eser sergilenirken anıtın iç mekanları ve panoramik terası halka açık kalacak.

 

 

 

 

 

Katalogda yer alan tarihi bir eseri korumak için, “Arc de Triomphe, sarılmış” yapım ve söküm operasyonları, Kültür Bakanlığı ekipleri tarafından bilimsel ve teknik izlemeye tabidir. Meçhul Asker Anıtı’nın önündeki Ebedi Alev, bu yılın 3 Ekim’ine kadar kalacak olan parçanın sökülmesine kadar yanmaya devam edecek.

 

 

 

 

 

 

Bloomberg City portalı, projenin 16 milyon dolara mal olduğunu ve 1.200 işçiyi içerdiğini bildirdi. Ayrıca, sanatçı çiftinin, kariyerlerinin büyük bir bölümünü, enstalasyonlarının gösterildiği şehirlerin hükümetleriyle prosedürleri çözmek için harcadıklarından ve kamusal sanat eserleri için eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarından bahsediliyor. Öte yandan Paris Kültür Bakanı Roselyne Bachelot şunları söyledi: “Geçici sanatın sanatçıları Christo ve Jeanne-Claude için hiçbir şey imkansız görünmüyordu. Kamusal alandaki anıtsal eylemleriyle izleyicilerin kalbine girmeyi başardılar.”

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arquine.com

 

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir