Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA

Dorte Mandrup , “Ben kadın mimar değilim. Ben mimarım” açıklamasından yedi yıl sonra , cinsiyet temelli listelerin çok yavaş değişen bir sektörün belirtisi olmaya devam ettiğini yazıyor. »

 

Taş Devri 2.0 serimizin bir parçası olarak Steve Webb , yapılı çevrenin düşük karbonlu geçmişini hatırlaması ve çevresel ayak izini etkili bir şekilde ele almak istiyorsa taşı yapısal bir malzeme olarak benimsemesi gerektiğini yazıyor . »

Mimarlık gerçekten de inşa edilmiş bir yapının işlevselliğini sağlamak için çeşitli faktörleri göz önünde bulunduran disiplinler arası bir alandır. Çevresi ve çevresi de dahil olmak üzere bir binanın yerleştirildiği bağlam, tasarım sürecinde çok önemli bir rol oynar. Yerel biyolojik çeşitliliği, komşu yapıları ve iklimi anlamak, mimarların çevreleriyle uyumlu sistemler oluşturmasına ve sürdürülebilirliği teşvik etmesine yardımcı olur. “Çevre” kavramı tüm bu unsurları ve daha fazlasını kapsar. »

The Architect’s Newspaper 20. yaşına girerken , biz de yirmi yıllık faaliyetleri değerlendiriyoruz. Ancak mimarlık gelecekle ilgili olduğundan, bir sonraki adımı da düşünüyoruz. Önümüzdeki 20 yıl içinde manzara nasıl olacak? AN 2003’te başladı, peki ya 2043? Bu vizyona yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanından bir dizi mimar, yazar ve akademisyeni bizimle birlikte fikir yürütmeye davet ettik. İki soruya yanıt verdiler: 2043’te mimarinin nasıl olacağını umuyorsunuz? Ve: 2043 yılında mimari medyanın nasıl olacağını umuyorsunuz? Her iki soruya da umutla verilen yanıtlar temkinli bir iyimserliğe neden oluyor. »

Mimarlık, bir yapının düzgün çalışmasını sağlamak için çeşitli alanlardan ilkeleri bütünleştiren disiplinler arası bir alandır. Çevreyi de içeren bağlamına özünde bağlıdır. Geleneksel tasarım ilkeleri, bir binanın biyoklimatik performansını artırmayı amaçlar. Bununla birlikte, mevcut çevresel kriz, bir binanın sıcaklığını ve enerji tüketimini düzenlemek için doğal koşulları kullanan pasif tasarım stratejilerine olan ihtiyacı vurgulamaktadır. Soru, pasif tasarım stratejilerinin insan karbon ayak izini etkili bir şekilde azaltıp azaltamayacağıdır. »

Cumhuriyet’in ilk yılları mimarinin gelişiminin hız kazandığı bir dönemdir. Türkiye Cumhuriyeti, Batılılaşma ve modernleşme çabaları kapsamında, mimarlık eğitimini de yeniden gözden geçirmiştir. »

Amerikan mimari hayal gücünün ilham verici, geçmiş bir dönemini yeniden canlandırıyor

Yazar: Jack Murphy tarafından • 28 Eylül 2023 • Mimarlık , Doğu , Editörün Seçimi , Görüşte , Sürdürülebilirlik »

Tarihte silinmez bir iz bırakan mimari tarzlar söz konusu olduğunda çok az kişi Tudor mimarisinin kalıcı cazibesine rakip olabilir . Yarı ahşap cepheleri , dik eğimli çatıları ve süslü detaylarıyla karakterize edilen bu farklı tarz, yüzyıllar boyunca insanların hayal gücünü büyüledi. Bu makalede Tudor mimarisinin büyüleyici dünyasına dalacağız, kökenlerini, temel özelliklerini ve bu zamansız mimari tarzın güzelliğini sergileyen dikkate değer örnekleri inceleyeceğiz . »

Ülkede barınma sorunu artıyor. İktidarın izlediği politikalar çözüm üretmek yerine günü kurtarmaya yönelik. Hollanda’dan Almanya’ya birçok ülkede ise kira krizi için detaylı ve kalıcı çözümler için düğmeye basılıyor. »

Michelle Sanchez –

Mimarlar, projelerinde biyolojik çeşitliliğin korunmasına daha fazla önem vermeye başlamalı, diyor RSHP sürdürülebilirlik lideri Michelle Sanchez. »

Enerji verimliliğine birincil odaklanma yerine, mimarlar inşaatın karbon emisyonlarını azaltmak için daha bütünsel değerlendirmeler düşünmelidir

Editör: Kelly Alvarez Doran »

Eleanor Joliffe, mimarlık geliştikçe, bir zamanlar mesleğin özünde yer alan inşaat ve mühendislik anlayışından koptuğunu yazıyor.

»

Depremin yıkıcılığına da tam olarak böyle bakmak gerekir; depremin yıkıcılığını belirleyen şey onun şiddeti ya da büyüklüğü değildir esas olarak; Türkiye’deki sermaye birikim süreçleri ve o süreçler adına yapılanlardır. »

Kuzey Anadolu fay hattının etki alanında yer alan İstanbul, tarih boyunca şehri fiziksel ve sosyal olarak dönüştüren pek çok deprem gördü. Roma İmparatorluğu, Bizans ve ardından Osmanlı dönemleri boyunca bu bölgede yaşanan depremlerin İstanbul’daki yıkıcı etkisi sık sık tarihi kayıtlarda yer buluyor. İstanbul’un deprem tarihini inceledik. »

22 Şubat 2009’da vefat eden, dünyada üç kez Ağa Han ödülü almış tek mimar Turgut Cansever, 1999 Marmara Depremi’nden sonra önce ünlü isimleriyle Deprem Çalışma Grubu’nu kurdu. Bir felaket yaklaşıyordu, binalara güçlendirme yapmak bir seçenekti fakat bu hem çok maliyetli olacaktı. Çare; yeni şehirler kurmaktı. Kırklareli’de 25.000 kişilik 30 şehrin yaklaşık yeri belirlendi. 2003’den 2009’a altı yılda kademeli olarak şehirler toplamda 750.000 kişilik nüfusa ulaşacaktı. Şehirler raylı sistemle İstanbul’a bağlanacaktı. Bütçe hazırlandı, Dünya Bankası’yla kredi için görüşülüp, anlaşıldı. Cansever, beş yıl bu proje üzerinde bütün masrafları kendi karşılayarak çalıştı. Raporlar Başbakan Erdoğan’a mektup olarak iletildi. Cansever, Erdoğan’a sunum da yapmak istedi ama olmadı, “müteahhitlik alışkanlıkları ve aktörleri devreye girdi” ve proje raflarda kaldı. »

WordPress › Hata