Ortaokullarda 10 dinamik atriyum - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ortaokullarda 10 dinamik atriyum
Share 22 Mayıs 2023

kaydeden Gerard McGuickin

Ortaokul eğitimi, bir ergenin hayatındaki çok önemli bir büyüme dönemini kapsar. Okul ortamında geçirilen bu kadar çok zaman nedeniyle, bina ve çevresi kaçınılmaz olarak bir gencin dünyayı görme ve dünya hakkında düşünme biçimini etkileyecektir. Bir eğitim ortamının fiziksel yönleri, öğrenme kapasitesini ve sosyalleşme yeteneğini etkileyebilir.

 

 

 

 

 

 

 

Bir ortaokul binasına bir atriyumun dahil edilmesi, sosyal uyumu desteklemek için özellikle uygundur. Dinamik bir mimari özellik olan bir atriyum, tipik olarak birkaç kat boyunca yükselir. Tasarım genellikle camlı bir çatı içerir, ancak tüm yapı tamamen veya kısmen camla kaplanabilir ve bu da bol miktarda doğal ışık sağlar. Atrium, insanları ve mekanları birleştirici olarak hizmet eder ve genellikle bir binanın iç mimarisini tanımlar.

 

 

 

 

 

 

Bir ortaokulda, atriyum önemli bir merkezdir, bir öğrenci etkin noktasıdır; sınıfa ara vermek, sosyalleşmek, belki ders çalışmak ve hatta yemek yemek için ideal bir yerdir. Bir atriyuma yeşillik eklenmesi, öğrenciler ve personel ile doğa arasında bağlantı kuracak ve genel refah duygusunu iyileştirecektir.

 

 

 

 

 

 

Aşağıda, orta okullardaki 10 dinamik atriyum örneği listelenmiştir.

 

 

 

 

 

 

1.Francis Tuttle Danforth Kampüsü

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf: Justin Miers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABD, Oklahoma’daki Francis Tuttle Danforth Kampüsü, Bockus Payne tarafından tasarlandı ve ışık dolu bir cam rotunda içeriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Lycée Franco-Allemand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Matthiessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behnisch Architekten tarafından Fransa’nın Buc kentinde bulunan Lycée Franco-Allemand tarafından tasarlanan, içeriden dışarıya geçişi belirleyen şemsiye yapılarına sahiptir. Ahşap lameller ışığın nüfuz etmesine izin verir ve gölge sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. La Providence Lisesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 © Charly Broyez

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimarlık firması ALTA, Fransa’nın Saint-Malo kentindeki La Providence Lisesi’ni tasarladı. Bu eğitim kurumu, cam kaplı bir atriyumun etrafında dönen üç varlığa bölünmüştür.

 

 

 

 

 

 

 

 4. Adelaide Botanik Lisesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sam Noonan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cox Architecture tarafından tasarlanan Güney Avustralya’daki Adelaide Botanik Lisesi, işbirlikçi fırsatları destekleyen aktif bir atriyuma sahiptir.

 

 

 

 

 

 

  1. Ibaraki Valiliği Toride İkinci Lisesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 MİKAMI Mimarlar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japonya’nın Ibaraki Eyaletindeki MIKAMI Architects tarafından tasarlanan Toride Second High School, büyük bir merdiven ve öğrenci salonu ile dört katlı merkezi bir atriyumu bünyesinde barındırıyor.

 

 

 

 

 

In Villeurbanne, France, ANMA Architectes Urbanistes designed Pierre Brossolette Highschool with a monumental staircase. The building’s center of gravity, the staircase was “immediately adopted by the students.”

 

 

 

 

 

  1. Eureka Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodrigo Davila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller de Arquitectura de Bogotá, Columbia, Bogotá’da bir okul olan Eureka Center’ı tasarladı. Okulun merkezi alanı, oval bir konfigürasyona sahip orman benzeri bir avluyu kucaklıyor.

 

 

 

 

 

  1. Pierre Brossolette Lisesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cecile Yedilisi

 

 

 

 

 

 

ANMA Architectes Urbanistes, Villeurbanne, Fransa’da Pierre Brossolette Lisesi’ni anıtsal bir merdivenle tasarladı. Binanın ağırlık merkezi olan merdiven “öğrenciler tarafından hemen benimsendi.”

 

 

 

 

 

 

  1. Organik Merkezli Teknik Okul

 

 

 

 

 

 

 

 

ZENI mimarlık a/s

 

 

 

 

 

 

 

Danimarka, Fredericia’da bulunan ZENI arkitekter, EUC Lillebælt tarafından tasarlanan, organik bir merkezi ara alanı olan bir teknik okuldur.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Richmond Lisesi

 

 

 

 

henry lam

 

 

 

 

 

 

 

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Richard Lisesi, Hayball tarafından tasarlandı. Esnek merkezi atriyum, bir dizi aktivite ve deneyimi teşvik eder.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Horten lisesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Daniel Hundven-Clements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINK Arkitektur tarafından tasarlanan Norveç’teki Horten lisesi, geleceğe yönelik bir öğrenme ortamının bir örneğidir. Okulun etkileyici avlusu bunu özetlemektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org