Farshid Moussavi, Yves Béhar ve Patrizia Moroso, 2023 Dezeen Ödülleri jürisi olarak ilan edildi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Farshid Moussavi, Yves Béhar ve Patrizia Moroso, 2023 Dezeen Ödülleri jürisi olarak ilan edildi
Share 10 Mart 2023

Editör: Elisa Barkan

Moroso sanat yönetmeni Patrizia Moroso ile birlikte mimarlar Farshid Moussavi ve David Rockwell, tasarımcılar Sabine Marcelis ve Yves Béhar, Dezeen Awards 2023’ün ilk beş jüri üyesi olarak açıklandı.

 

 

 

Dezeen Awards 2023, Bentley Motors ile ortaklaşa 15 Şubat’ta başlatıldı. Giriş ücretlerinde yüzde 20 tasarruf etmek için 29 Mart’tan önce girin.

 

 

 

 

 

 

Şimdi altıncı yılında olan program, prestijli bir uluslararası jüri heyeti tarafından seçilen kazananlarla, dünyanın her yerindeki mimarlar ve tasarımcılar için nihai bir ödül haline geldi.

 

 

 

 

 

 

Bu yıl girişleri değerlendirecek olan 90 sektör profesyonelinden ilk beşi hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

 

 

 

 

 

Farshid Moussavi, Farshid Moussavi Architecture’ın kurucusudur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İngiliz-İranlı mimar Moussavi, altıncı kez düzenlenen Dezeen Ödülleri’nde mimarlık kategorilerini değerlendirecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aynı zamanda bir eğitimci ve yazar olan Moussavi, 2011 yılında Farshid Moussavi Architecture’ı kurmadan önce Alejandro Zaera-Polo ile Foreign Office Architects’i kurdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moussavi’nin tamamladığı projeler arasında Cleveland’daki Museum of Contemporary Art, Victoria Beckham’ın Londra ve Hong Kong’daki amiral mağazaları ve Montpellier’deki Jardins de la Lironde yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabine Marcelis, Rotterdam’da yaşıyor

 

 

 

 

 

 

 

 

Yakın zamanda IKEA ile işbirliği içinde Varmblixt koleksiyonunu piyasaya süren Yeni Zelandalı tasarımcı Marcelis, bu yıl tasarım değerlendirme panelinde yer alacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotterdam merkezli Marcelis’in çalışmaları, mobilya ve aydınlatmadan enstalasyon ve mekansal tasarıma kadar uzanıyor. 2011 yılında kendi adını taşıyan stüdyosunu kurduğundan beri, OMA ve MVRDV gibi mimarlık firmalarının yanı sıra Fendi, Celine ve Dior gibi yüksek moda markaları için parçalar yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarımları Hollanda’da Museums Boijmans van Beunigen ve Centraal Museum Utrecht’in kalıcı koleksiyonlarında ve Avustralya’da National Gallery of Victoria’da bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Rockwell, Rockwell Group’un kurucusudur.

 

 

 

 

 

 

 

Amerikalı mimar Rockwell, 2023 Dezeen Ödülleri’nin iç mekan değerlendirme panelinde yer alacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rockwell, Los Angeles ve Madrid’de uydu ofisleri bulunan otel ve konaklama tasarımında uzmanlaşmış, New York merkezli çok disiplinli bir tasarım ve mimarlık uygulaması olan Rockwell Group’un kurucusu ve başkanıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son projeler arasında, Brooklyn’deki yardım kuruluşu City Harvest’in genel merkezine dönüştürülen 19. yüzyıldan kalma bir tren deposu, Barselona’daki Amerikan konaklama markası Nobu için Katalan mimar Antonio Gaudi ve Japon zanaatkârları tarafından bilgilendirilen bir otel ve iki ekrana sahip bir restoran yer alıyor. Manhattan’daki yeni Ritz-Carlton Hotel’deki barın arkasındaki tonlu mavi diskler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yves Béhar, Fuseproject’in kurucusudur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım değerlendirme panelinde Marcelis’e tasarımcı, girişimci ve tasarım ve yenilik stüdyosu Fuseproject Béhar’ın kurucusu Yves Béhar katılacak.

 

 

 

 

 

Béhar, Herman Miller, Samsung, Issey Miyake ve Prada gibi markalarla işbirliği yaptı. Ayrıca August Home, Canopy Space ve Forme Life gibi start-up’ların kurucu ortağıdır.

 

 

 

 

 

Tasarım girişimcisi kısa bir süre önce, sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişilerde kas hareketlerini düzeltmek için elektrik darbeleri ve yapay zeka kullanan bir biyonik giyilebilir cihaz geliştirdi. Çalışmaları, MoMA ve SFMOMA dahil olmak üzere dünya çapında kalıcı müze koleksiyonlarında yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrizia Moroso, Moroso’nun sanat yönetmenidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aile tarafından işletilen İtalyan mobilya markası Moroso’nun sanat yönetmeni olan Moroso, Rockwell’e iç mekan değerlendirme panelinde katılacak.

 

 

 

 

 

 

Moroso’nun tasarımları, New York’taki MoMA, Paris’teki Palais de Tokyo ve Grand Palais ve Venedik Bienali dahil dünya çapında sergilendi. 2010 yılında, İtalya Yenilik Bakanlığı, Philippe Bestenheider’in Moroso için Nanook başkanına, o zamanki İtalya başkanı Giorgio Napolitano tarafından Moroso’ya verilen ulusal yenilik ödülü verdi.

 

 

 

 

 

 

Şimdi girin!

 

 

 

 

 

 

Dezeen Awards 2023 başvurulara açık. Bu yılın tüm kategorileri hakkında bilgi edinin ve giriş yapın veya girişlerinizi başlatmak için bir hesap oluşturun. İndirimli erken giriş fiyatlarımızdan yararlanmak için 29 Mart’a kadar giriş yapın.

 

 

 

 

 

 

Dezeen Ödülleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve en son haberler için bültenimize abone olmak için buraya tıklayın. Ayrıca herhangi bir sorunuz varsa her zaman içinwards@dezeen.com adresinden bize yazabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Dezeen Ödülleri 2023

 

 

 

 

 

 

Dezeen Ödülleri, dünyanın en iyi mimarisini, iç mekanlarını ve tasarımını kutluyor. Şimdi altıncı yılında, dünya çapındaki mimarlar ve tasarımcılar için en büyük ödül haline geldi. Yıllık ödüller, markanın yeni nesil tasarım yeteneğini desteklemek ve onlara ilham vermek için Dezeen ile birlikte çalışmasını sağlayacak daha geniş bir işbirliğinin parçası olarak Bentley Motors ile ortaklaşa veriliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org