ESTONYA’DA FERAH EV… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ESTONYA’DA FERAH EV…
Share 25 Ocak 2023

Hanna Karits, Estonya tatil evi için “havadar ve ferah” iç mekan yaratmak için ahşabı kullanıyor

Editör: Alyn Griffiths

 

 

 

 

İç mimar Hanna Karits, Estonya’nın Moonsund takımadalarındaki bu tatil evinde, çevredeki ormana atıfta bulunan dinlendirici bir ortam yaratmak için doğal malzemeler kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En sevdiği mimarlardan biri olan Frank Lloyd Wright’ın çalışmalarından ilham alan Tallinn merkezli Karits, temiz çizgileri sıcak ahşap yüzeyler ve özenle hazırlanmış dolaplarla birleştiren bir iç mekan yarattı.

 

 

 

 

 

Hanna Karits, Estonya’daki bir tatil evinin içini tasarladı.

 

 

 

 

 

 

Tasarımcı, Dezeen’e “Ahşabı birçok farklı şekilde kullanmaya karar verdim, ancak ayrıntılara ve farklı malzemeler arasındaki bağlantılara ekstra özen gösterdim” dedi.

 

 

 

 

Karits’in tasarımına, baskın malzeme olarak ahşabı kullanan bir iç mekan yaratmasını isteyen müşteri tarafından verilen temel bir brifing rehberlik etti. İnşaat müteahhit Happy Home tarafından gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Moonsund takımadalarında bir ormanda yer almaktadır.

 

 

 

 

Wright’ın çalışmalarına atıfta bulunurken, tasarımı aynı zamanda parlak ve minimal ahşap kaplı yaşam alanlarına sahip orta yüzyıl modernist yazlık evlerinden de ilham alıyor.

 

 

 

 

Karits, “Bu binalarda kendimi her zaman rahat hissettim” diye ekledi. “Bu yüzden benim fikrim, bu duyguları bir araya getirmek ve havadar ve ferah ama aynı zamanda gerçekten insan dostu, güvenli ve rahatlatıcı bir şey yaratmaktı.”

 

 

 

 

 

 

 Ev, rahatlatıcı bir kaçamak olarak tasarlanmıştır.

 

 

 

 

Ev, Estonya’nın batı kıyısındaki takımadalarda, kireçtaşı kayalıklardan, plajlardan ve yoğun ormanlardan oluşan yerel peyzajın bulunduğu bir adada yer almaktadır.

 

 

 

 

Sahiplerinin doğal ortamda huzurun ve temiz havanın tadını çıkarabilecekleri rahatlatıcı bir kaçamak olarak tasarlanmıştır. İç tasarım, onları uzun ve soğuk kışlar boyunca sıcak ve rahatlatıcı hissettiren bir yer yaratarak onları ormanlık bir ortama çekmeyi amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

Karits, ev için “havadar ve ferah” bir iç mekan tasarladı

 

 

 

 

Bina, iç yüzeyleri kaplamak için seçilen ısıl işlem görmüş dişbudak ağacı ile ahşap bir çerçeve ve çapraz lamine ahşap panellerden inşa edilmiştir.

 

 

 

 

Ahşap elemanları tamamlayan evin içinde kullanılan diğer ana malzeme mutfak, yemek alanı ve sirkülasyon alanlarının zeminlerinde uygulanan Estonya kireç taşıdır.

 

 

 

 

Tek katlı binaya, evin tüm genişliği boyunca uzanan bir koridorla bağlanan merkezi bir sundurma aracılığıyla girilmektedir. Bu koridor ön tarafta bir dizi yatak odasına ve arkaya doğru yaşam alanlarına erişim sağlar.

 

 

 

 

Koridor ve oturma alanı arasındaki avlu, içeriye bol miktarda gün ışığı girmesini sağlayan tam boy camlarla kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

Ahşap yüzeyler boyunca kullanılır

 

 

 

 

Açık plan oturma, yemek ve mutfak alanı, geniş bir terasa erişim sağlayan sürgülü kapılar ile ormana bakan büyük pencereler içermektedir.

 

 

 

 

Oturma odasındaki ahşap kaplı tavan, geniş hacmine rağmen rahat ve samimi bir his yaratıyor. Yatak odalarında ahşap tavanlara da rastlamak mümkündür.

 

 

 

 

 

 

 1930’lardan kalma halılar renk ve doku eklemek için kullanılmıştır.

 

 

 

 

Yerel zanaatkarlarla işbirliği içinde geliştirilen ısmarlama dolaplar evin her yerine entegre edilmiştir.

 

 

 

 

Basit ve minimal bir estetiği korurken, ergonomik ve dokunması hoş olmalarını sağlamak için ahşap kapı kolları gibi unsurlara özen gösterildi.

 

 

 

 

İlk olarak 1930’larda Adamson Erik, Kaarin Luts ve Viida Pääbo gibi Estonyalı tasarımcılar tarafından yaratılan halılar, ülkenin daha az bilinen tasarım mirasını kutlarken renk ve doku eklemek için baştan sona yerleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 Tasarım, iç mekanı çevreleyen manzara ile birleştirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

 

Karits, on yılı aşkın bir süredir Estonya’da iç mimar olarak çalışıyor.

 

 

 

 

Önceki projeleri arasında Estonya’nın Matsi Plajı’nda eski balıkçı barakalarıyla çevrili bir çift üçgen çatılı siyah kulübeden oluşan bir yaz tatili yer alıyor.

 

 

 

 

Fotoğraf Tõnu Tüneli’ne aittir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org