Tasarım: Santiago Calatrava,

Calatrava Bulvarı adlı üst düzey Düsseldorf kompleksini tanıttı

Editör:  Niall Patrick Walsh

Santiago Calatrava, Almanya’nın Düsseldorf kentinde lüks karma kullanımlı bir kompleks için bir tasarım önerisini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adı Calatrava Bulvarı olan ve Düsseldorf’un gösterişli Königsallee’sinde yer alan 375.000 metrekarelik geliştirme, iş yeri, lüks perakende ve üst sınıf restoran alanlarını içeriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planın imza niteliğindeki mimari unsuru, bölgedeki yüksek binaların tipik yüksekliğinin altında kalacak şekilde şekillendirilmiş, Martin-Luther-Platz’a doğru yönlendirilmiş, kavisli, tonozlu 135 fit uzunluğunda bir çatı olacak. Kompleksin kalan çatı manzarası, entegre güneş panelleri içeren peyzajlı teraslarla kaplanacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İçeride, projenin ilk iki katında 160.000 metrekarelik lüks restoran ve perakende alanı bulunurken, üst katlar 236.000 metrekarelik ofis alanına ev sahipliği yapacak. İç cephe, dış ve iç ortamlar arasında bir birlik yaratmak için dış cephelere doğru uzanan ekibin “sinüzoidal dalga biçimleri” olarak tanımladığı şeyle kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Santiago Calatrava yaptığı açıklamada, “Ünlü Königsallee’si ile Düsseldorf, sofistike bir auraya sahip zarif, kozmopolit bir şehirdir” dedi. “Hem Belediye Meclisi hem de CENTRUM ile yakın işbirliği içinde çalışarak, hem ‘Kö’nün kendine özgü ve geleneksel karakterini koruyan hem de yeni mimari ve kentsel gelişim mükemmelliği yaratan dengeli ve yenilikçi bir çözüm geliştirmeyi başardık.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Königsallee boyunca mevcut binaların yeniden canlandırılması da dahil olmak üzere, planın inşaatı yakın zamanda başladı ve 2028’de tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projenin haberi, Calatrava’nın Manhattan 9/11 sahasında yarı saydam taş dış cepheye sahip St Nicholas Kilisesi’ni tamamlamasından haftalar sonra geliyor. Bu arada Eylül ayında Milwaukee, mimarın şehre katkısını onurlandırmak için Santiago Calatrava Günü’nü kutladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynaka: Archinec

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir