Çiğli Belediyesi 2023 Yılı Aydınlatma Öğrenci Fikir Projesi Yarışması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ23 Şubat 2023
DÜZENLEYENÇiğli Belediyesi
OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONELOkul-Öğrenci
WEB ADRESİwww.cigli.bel.tr
E-POSTA[email protected]
İLETİŞİM:Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ataşehir Mahallesi 8001/1 Sokak No:1 Kat:5 Çiğli / İZMİR T. (0232) 935 55 35 (1528-1510)

 

 

 

 

 

 

1. Her bireyin içinde yaşadığı şehre dair somut nesneler temelinde oluşturduğu bir takım zihinsel imgeler mevcuttur. Bireyin kentte “yol bulma” eylemi, bu zihinsel imgeler ya da haritalar aracılığı ile gerçekleşmektedir. Kentsel imge ögeleri birey üzerinde iz bırakmış, kentsel etki noktaları veya alanlarıdır. Birey ve çevresi arasındaki ilişki karşılıklıdır ve ikisi arasında beslenen bir etkileşim sistemi oluşturmaktadır. Kevin Lynch’in kent okuma yöntemine göre, Çiğli yerleşiminin yarışmacı tarafından seçilen sınırlı alanında simgelerin belirlenmesi ve gece de algılanması için aydınlatma projesi tasarlanması hedeflenmiştir.

Yarışmacıların Lynch’in Çiğli ilçesi içerisinde imgeler (sınır, bölge, odak, aks ve işaret ögeleri) belirleyerek bu özelliklerin gece de vurgulanması amacıyla aydınlatma projesi ile kentsel görünüm üzerindeki etkilerinin algılanması ve bunların somut öğeler ile gösterilmesi adına bir fikir projesi sunması gerekmektedir.

2. Yarışmacıların Çiğli ilçesi sınırlarında imgeleri ve uygulamanın yapılacağı sınırları belirledikten sonra siluet oluşumunu destekleyecek bir proje yapması (plan-kesit, 3D çalışmalar, perspektif görseller, animasyon ve maket v.b.) istenmektedir.

3. Yarışmacılar sunmak istedikleri projelerini (plan-kesit, 3D çalışmalar, perspektif görseller, animasyon ve maket v.b) iletişim bilgileri, eğitim durumu, çalıştığı yer/kurum bilgileri ile birlikte Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ataşehir Mahallesi 8001/1 Sokak No:1 Kat:5 Çiğli / İZMİR adresine posta yoluyla ya da elden teslim etmelidir.

4. Ödül alan dosya Çiğli Belediyesi’nce arşivde muhafaza edilecektir. Ödül alan dosyaya telif hakkı ödenmez.

5. Ödül Belediyemiz tarafından belirlenecektir.

6. Son başvuru tarihi: 23 Şubat 2023 Perşembe günü saat 17:00’dir. Süre uzatımı konusunda talepler olması durumunda son başvuru tarihi tekrar değerlendirmeye alınıp olası tarih değişikliği kamuoyuyla paylaşılacaktır.

7. Seçici kurul, 23 Şubat 2023 günü sonrası toplanıp seçimini yapar. Kazanan proje aynı gün basınla, iletişim kurumları yoluyla kamuoyuna duyurulur.

8. Ödül daha sonra belirlenecek tarihte Çiğli Belediyesi’nin belirleyeceği yerde kazanan kişiye verilir.

9. Çiğli Belediyesi çalışanları, belediye ile iş ilişkisi bulunanlar, seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir