Halka Açık Çatılı Yeni IKEA Mağazası ve Pansiyonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Halka Açık Çatılı Yeni IKEA Mağazası ve Pansiyonu
Share 22 Kasım 2022

Tasarım: Querkraft Mimarlık

İsmin kökeni:

Projenin tartışma aşamasında, müşteri amacını belirtti: “Biz iyi bir komşu olmak istiyoruz.” Proje sonunda, üst katlarda yer alan bir pansiyon ve paylaşılabilir bir çatı terası ile kentsel, arabasız bir mobilya mağazası görünümüne kavuştu. Querkraft’ın bu amaca verdiği yanıt, çevresine değer katan bir yapı ile gösteriliyor. Halka açık çatı terası, tüm cephe alanlarındaki muhteşem yeşillik çeşitliliği, bir kafe ve sıcak bir tasarıma sahip bir dış mekan alanı gibi özellikler “iyi bir komşu” olmayı kolaylaştırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dış cephe, 4,5 metrelik gölgelik alanı ile raf görünümündedir ve yapıyı bir dizi raf gibi çevreler. Alanları genişletir, terasların ve çevre düzenlemesinin önünü açar ve asansörler, kaçış merdivenleri, tuvaletler ve bina hizmetleri gibi kolaylaştırıcı özellikleri barındırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IKEA, Querkraft Architekten’in bina için ızgara benzeri planının, çelik ve betondan yapılmış bir kitaplıktan ilham aldığını iddia ediyor. Cephesi, şeffaflığı ve esnekliği barındırmak için avlular, açık alanlar ve giderek genişleyen odaların bir karışımını içerir. Tasarım stüdyosunun önerisi ayrıca, müşterilerin alışveriş alışkanlıklarına uyum sağlamak için hızlı, düşünmeden yapılan duraklamalardan daha uzun, dikkatlice planlanmış ziyaretlere kadar değişen üç farklı giriş öngörüyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İyi Komşu’nun ızgara benzeri tasarımı, öncelikle yapının her seviyesinde ağaç yetiştirmek için gereken alana izin vermeyi amaçlamaktadır. IKEA, bunu yapmanın “binadaki sıcaklığı en az eksi iki santigrat derece düşüreceğini” ve çevredeki havanın arındırılmasına yardımcı olacağını tahmin ediyor. IKEA, bu şekilde en az 160 ağaç uygulamayı umuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İçeriden bahsetmişken, IKEA ürünleri ilk dört katta. Ancak, alışılmadık bir düzenlemede, 345 yataklı bir pansiyon, halka açık bir çatı bahçesi ve restoranlar, üst iki katında yer almaktadır.

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

Mimarlar: Querkraft architekten

 

Yer: Viyana, Avusturya

 

Fotoğraflar: Querkraft

 

Büyüklük: 10.000 m2 – 30.000 m2

 

Yıl: 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

1 Yorum
  1. bir dünya satış devi ve deniyor işte, her şey bir arada.

    Aliye Karakaş | 21 Kasım 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org