QUZHOU SPOR PARKI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
QUZHOU SPOR PARKI
Share 10 Ekim 2022

Tasarım: MAD Architects

Çin’deki Zhejiang Eyaleti üzerindeki Quzhou Spor Parkı tamamlandı.

Editör: Guimapang

MAD Architects, Çin’in Zhejiang kentindeki Quzhou Spor Parkı’nın bir parçası olan ve yeni tamamlanan imza stadyumunun fotoğraflarını paylaştı.

 

 

 

 

 

 

Projenin Nisan 2020 kapsamımızda mega geliştirme inşaatı devam ediyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O zaman, görüntü işlemeleri, “cephe arazide kaybolur, yeşilliklerle kaplanır, böylece manzaranın kendisi olur” vaat eden devasa bir şehir parkını sergiledi. İki yıl sonra, geliştirmenin 700.000 metrekarelik (7.5 milyon fit kare) merkez parçası ortaya çıkıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.000 kişilik devasa spor salonu, dünyanın en büyük “toprakla korunan binalarından” biri olarak kabul ediliyor. Şanghay’ın 258,6 mil (400 kilometre) güneybatısında, tarihi Quzhou şehrinde yer alan stadyumun dış cephesinin “sitenin uzak bir görünümündeki dağ sırtını yansıttığı ve manzarasının vizyoner bilim kurgu yazarları tarafından hayal edilen gezegenlerinkileri çağrıştırdığı” söyleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım ekibine göre, geniş oturma kapasitesinin yanı sıra, geliştirmenin “üretimine giren teknolojinin çoğunu içerdiği” söyleniyor. Stadyumun “halo benzeri” görünümü, çevredeki yeşillik manzarasının üzerinde geziniyor. Zemin seviyesinde ziyaretçiler, stadyumu destekleyen toplam 60 adet yüksek beton kolon seti ile karşılanmaktadır. Açıkta kalan ahşap damarlı yüzeylere sahip, açık yüzlü beton levhaların, “iç ve dış arasındaki sınırı bulanıklaştıran” dokusal bir ton oluşturduğu söyleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım ekibine göre, projenin karbon ayak izinin en aza indirilmesine yardımcı olan beton malzemeler yerel olarak üretildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resim, ahşap damarlı açık yüzlü beton levha duvarların ayrıntılarını göstermektedir.

 

 

 

Stadyumun kanopisi, mimarlar tarafından “uzun süreli tasarım için gereken tamamlanmış geometriyi üstlenmek” için söylenen bir malzeme olan yarı saydam, “ışık yayan bir zar” ile sarılmış kendinden destekli çelikten oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesit

 

 

 

 

 

Yapının alt kısımlarını saran PTFE membran, stadyum boyunca akustik kaliteye de yardımcı olurken, üst kanopinin etrafına sarılmış olan aynı membran, yağmur gibi hava koşullarına bağlı unsurların oturma alanlarına girmesini engelleyen daha sert bir PTFE membrana sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkın içinde yer alan istasyonuna ek olarak iki iş için Quzhou inşaatn biri olarak görev yapıyor. Geliştirme alanı bir bilim ve teknoloji salonu, 10.000 kişilik bir bölmeli bir spor, kişilik bir havuz, bir otel ve çok sayıda açık ve kapalı spor alanı içerir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Quzhou stadı, spordan kopuyor. Doğaya bırakan ve herkesi sporun içinde bir araya ve ziyaret eden bir arazi olarak tasarlanmış. – MAD Mimarlar

 

 

 

 

 

 

 

 

MAD’den Ma Yangsong ve ekibine göre, ” kendini doğaya bırakan ve herkesi spor olarak doğaya bırakan ve toplam spor olarak bir yerde veyada gösterilmemiştir. manzara aktifnın bir parçası olarak araç amaçlı yapılıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archinec

1 Yorum
  1. Bütün bu büyüklükte tasarımların bir orijinal tarafı olması lazım ki farkı ortaya çıksın. Çıkarmışlar.

    Ogün Çalışır | 13 Ekim 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org