KULLANILMAYAN SANTRALDEN TOPLUM MERKEZİNE… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KULLANILMAYAN SANTRALDEN TOPLUM MERKEZİNE…
Share 11 Ekim 2022

Tasarım: ARCity Office

 Kullanılmayan elektrik santralini Shajing Köy Binası’na dönüştürüyor

Editör: Jon Astbury

Mimarlık stüdyosu ARCity Office, eski bir elektrik santralinin beton kabuğunu Çin’in Shenzhen kentinde bir topluluk merkezine dönüştürmek için siyah çelik ve cam kullandı.

 

 

 

 

 

 

Dezeen Ödülleri 2022’nin sivil yapı kategorisinde kısa listeye giren Shajing Köy Binası, bölgenin birçoğu ihmal ve kullanım düşüşünden muzdarip olan geleneksel ata salonlarının amacını yenilemeyi amaçlıyor.

 

 

 

 Shajing Köy Salonu, ARCity Ofisi tarafından tasarlandı

 

 

 

 

ARCity Ofisi, “Yenilenen bina gençleri burada toplanmaya ve aslan dansı, peygamber devesi boksu ve Kanton operası gibi geleneksel yerel kültürlerin yavaş yavaş yeniden canlandırılabileceği, zayıflamış eski köye odaklanmaya çekiyor” dedi.

 

 

“Bir bakıma eski bir fabrikayı yeniden kullanışlı hale getirmek için dönüştürmekle kalmıyoruz, aynı zamanda ‘maddi fabrika’yı ‘manevi bir fabrika’ya dönüştürerek modern şehrin yıkıntıları üzerinde toplulukların manevi dünyasını yeniden inşa etmemiz gerekiyor. ,” diye devam etti.

 

 

 

Topluluk merkezi eski bir elektrik santralini kaplar

 

 

 

 

Eski Gangtou Dizel Enerji Santrali 1980’lerden kalmadır ve yeniden geliştirilmesi, sanayi bölgesini halka açık bir sulak alana dönüştürmek için peyzaj stüdyosu e-Landscript tarafından yönetilen daha geniş bir ana planın parçasını oluşturur.

 

 

 

 

“Yıkıntının tüm güzelliğini ortaya çıkarmak” isteyen ARCity Office, geleneksel ata salonlarında bulunan mekanlar tarafından bilgilendirilen bir dizi yeni çelik ve cam hacmi desteklemek için yapısal kabuğunu kullanarak elektrik santralinin beton kalıntılarını olduğu gibi bıraktı. .

 

 

 

 

 

 

 Beton kabuğu, revizyonun bir parçası olarak dönüştürüldü

 

 

 

 

Stüdyo, “Guangdong’daki tipik bir geleneksel ata salonu yedi mekansal unsurdan oluşur: gölge duvar, kapı evi, ön bahçe, ana top, arka bahçe, odalar ve verandalar” dedi.

 

 

 

 

“Geleneksel ata salonunun mekansal yapısını enerji santraline yenilikçi bir şekilde uyguladık.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

Shajing Köy Binası’nın önünde, gölge duvar görevi gören geniş delikli metal bir ekran var – geleneksel Çin mimarisinin bir girişi korumak için kullanılan bir özelliği. İçinde, genellikle Çin bahçelerinde bulunan ay kapılarını çağrıştıran dairesel bir oyuk var.

 

 

 

 

 

Eski tesisin merkezinde, binanın kapladığı alanın çoğunu kaplayan üç katlı bir merkezi salon bulunuyor. Güneyde camlı bir duvarla çevrili olan yapı, dışarıdan manzara sunarken manzaraya bakmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Delikli metal bir duvar binanın sonunu çiziyor.

 

 

 

 

Ana salonun her iki ucunda, iki “harabe bahçesi”, yeni çelik işçiliği ile güçlendirilmiş ve sahadan kurtarılan tuğla ve taştan yapılmış gabyon duvarlarla tamamlanan beton çerçevenin açık alanlarını işgal ediyor.

 

 

 

 

ARCity Office, bir “3D gezinti yolu” oluşturmak için binanın çevresine bir dizi çıkıntılı hacim ve merdiven ekledi. Bunlar, iki seviyeli balkonun aşağıdaki performansların manzarasını sağladığı merkezi salonun yukarısına ve karşısındadır.

 

 

 

 

 

 Proje boyunca siyah çelik çalışır

 

 

 

 

 

Sığ bir su havuzu Shajing Köy Binası’nı çevreliyor ve onu, aktivitelerin dışarıya taşmasına izin veren kenarındaki döşeli bir terastan ayırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Aksonometrik Perspektif

 

 

 

 

 

Fotoğraf:  Bai Yu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org