ENDENOZYA’DA BAMBU EV… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ENDENOZYA’DA BAMBU EV…
Share 26 Eylül 2022

Tasarım: RAW Architecture,

Tasarımcı firma, Endonezya’daki ev ile toplum merkezinde bambunun çok yönlülüğünü ortaya koyuyor.

Editör: Jon Astbury

Endonezyalı stüdyo RAW Architecture, Batı Java’daki bu evde ve topluluk alanında yapı, iç duvarlar, dekoratif oymalar ve kapı kolları için bambu kullandı.

Mekarwangi köyünde yer alan, Dezeen Awards 2022 kırsal ev kategorisinde kısa listeye kalan Piyandeling Artisan House, üç yatak odalı bir evi bir açık hava toplantı salonu ve yerel topluluk için olanaklarla birleştiriyor.

 

 

 

 

Piyandeling Artisan House, RAW Architecture tarafından oluşturuldu

 

 

 

 

Yakındaki bir nehirden elde edilen taş temeller üzerinde, sazdan nipa palmiye yapraklarıyla kaplı çatılarla kaplı yapılar kümesini inşa etmek için demetlenmiş bambu sütunlardan ve bambu ızgara zeminlerden oluşan bir yapı kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boyunca, çerçevenin kendisinden zemin ve tavan kaplamalarına, korkuluklara, pencere çerçevelerine, dekoratif oymalara ve hatta kapı kollarına kadar çeşitli bambu türleri yapılara entegre edilmiştir.

 

 

 

 

 

Bina bir ev ve bir topluluk alanından oluşmaktadır.

 

 

 

RAW Architecture, yerel köylerden elde edilen ve daha sonra yerinde mühendislik yapılan bambu kullanarak binayı inşa etmek için doğrudan yerel zanaatkarlarla çalıştı.

 

 

 

Uygulama, “[Proje], bambu işçiliğinin ‘fakir adamın kerestesi’ olarak kamu algısını yıkmayı amaçlıyor” dedi.

 

 

 

 

Bambuyu birincil malzeme olarak kullandı

 

 

 

Bu yaratıcılık, bakımı kolay, inşası kolay ve bütçe oluşturma açısından verimli çözümlere odaklanan bir yaklaşım getiriyor” dedi.

 

 

 

“Fikir, bu tür bir ekonomik duyarlılığın ifade edilmesinde ve oluşturulmasında ham, temel, alçakgönüllü ve dürüst bitişler yaratmaktır.”

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

Sumarah adı verilen üç katlı silindirik bir form evi içerirken, Kujang adı verilen L şeklinde büyük bir köşk benzeri yapı, toplantılar ve toplantılar için bir açık hava alanı sağlar.

 

 

 

Toplantı köşkünün alt katı, çevredeki manzaraya tamamen açık bırakılırken, açık bir bambu ızgarayla kaplı yukarıdaki duvarlar, iç mekanı koruyor ve dalgalı bir bambu korkuluk, kenarlarını ifade ediyor.

 

 

 

 

 

Binanın alt katı çevreye açılıyor

 

 

 

 

Konut yapısının içinde, bambu yapı, bu daha uzun hacme yağmur ve rüzgara karşı daha fazla koruma sağlamak için – uygulama tarafından önceki bir pavyon projesinden geri dönüştürülmüş – plastik panellerin bir dış kabuğu ile çevrilidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, “Silindirik şekil, kuzeyden gelen kuvvetli rüzgarlara karşı bir koruma stratejisi olarak seçildi, böylece bina fonksiyonları rüzgar hızını iletmek ve yavaşlatmak için seçildi” dedi.

 

 

 

 

“Bükülmüş bambudan yapılmış eğlenceli korkuluk, daha ayrıntılı bir hiperboloid form; daha güçlü, daha esnek ve Sunda geleneğinde geleneksel bir silah olan kujang hareketinin kuşların doğal hareketinin bir siluetini yaratıyor” diye devam etti.

 

 

 

 

 

 

Bambu iç mekanları kaplıyor

 

 

 

 

 

Stüdyolar, bir kitapçı ve bir dişçi odası içeren daha küçük alanlar bu ciltlerin yanında yer alır ve yeraltında, dokulu, oluklu duvarlar oluşturmak için bambu kalıptan ışıklı, beton bir dua odası yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puyandeling Artisan House için kullanılan bambu tekniklerinin çoğu, Jakarta’daki uygulama için bir stüdyo ve Tangerang şehrinde ayaklıklar üzerinde bir okul binası da dahil olmak üzere, RAW Architecture’ın önceki projeleri aracılığıyla geliştirilmiştir.

 

 

 

 

Fotoğraf: Eric Dinardi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org