Cesur tonlarla kendini ifade eden on renkli oturma odası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Cesur tonlarla kendini ifade eden on renkli oturma odası
Share 26 Eylül 2022

Rditör: Jane Englefield

Bir Yunan sahil dairesinde flamingo pembesi duvarlar ve İtalya’da ana renklerle tanımlanan bir yaşam alanı, öne çıkmak için tasarlanmış renkli oturma odalarını bir araya getiren en son görünüm kitabımızda yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Tokyo konutunda kullanılan pastel renk paletinden bir Atina dairesinde görülen kırmızı ve yeşilin çatışmasına kadar, dünyanın dört bir yanından bu 10 oturma odası, renkli iç mekanlarıyla tanımlanır.

 

 

 

Bir oturma odasında güçlü renkler kullanmak göz korkutucu bir olasılık gibi görünse de, bu örnekler sadece birkaç renk sıçramasının bile nasıl daha sıcak bir atmosfer yaratabileceğini ve geleneksel beyaz duvarlara karşı bir kontrast oluşturabileceğini gösteriyor.

 

 

 

Bu, Dezeen’in arşivinden görsel ilham sağlayan seyir kitapları serimizin en yenisidir. Daha fazla ilham almak için, brütalist iç mekanları, terrazzo restoranlarını ve konut avlularını gösteren önceki kitapçıklara bakın.

 

 

 

Fotoğraf Prue Ruscoe’ya aittir

 

 

 

 

Polychrome House, Avustralya, Amber Road ve Lymesmith tarafından

 

 

 

Sidney’de mimarlık stüdyosu Amber Road ve renk danışmanları Lymesmith tarafından yenilenen, 1960’lardan kalma bir mülk olan Polychrome House’un her odasında renk patlamaları var.

 

 

 

Amber Road yardımcı yönetmeni Yasmine Ghoniem Dezeen’e verdiği demeçte, “İç mekan boyunca katmanlı olan parlak ana renkler, hepimizin yaratmaya adadığı keyifli deneyimin kalp atışları oldu.”

 

 

 

 

 

Fotoğraf Kim Powell’a aittir

 

 

 

 

Waterfront Nikis Apartmanı, Yunanistan, Stamatios Giannikis tarafından

 

 

 

Flamingo pembesi duvarlar ve vurgular, 1937’de koruma altındaki bir art deco binada yer alan bir Yunan sahil konutu olan Waterfront Nikis Apartment’ın oturma odasının merkezinde yer alıyor.

 

 

 

Mimar Stamatios Giannikis, denize bakan oturma odasında neon pembesi bir hamak ile yumuşak, kabarık bir kilim ve pembe bitki saksılarını eşleştirdi.

 

 

 

 

 

Fotoğraf Jan Vranovsky’ye aittir.

 

 

 

 

Nagatachō Daire, Japonya, Adam Nathaniel Furman

 

 

 

Tasarımcı Adam Nathaniel Furman, emekli bir göçmen çift için yenilediği Tokyo dairesini canlandırmak için şeker-tatlı bir renk paleti kullandı.

 

 

 

Açık plan mutfağın karşısında yer alan birleşik yaşam alanı ve yemek alanı, Furman’ın “pandispanya hissine sahip ve krema gibi görünen” koyu yeşil ve mavi bir sandalye ve ayak dayama yeri ile kontrast oluşturmak için seçilmiş peluş bir leylak halıya sahiptir.

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Tim Lenz’e aittir

 

 

 

 

Connecticut evi, ABD, Hendricks Churchill tarafından

 

 

 

Amerikan firması Hendricks Churchill, bu Connecticut evinde geleneksel bir çiftlik evinin estetiğini daha çağdaş ayrıntılarla birleştirmeye çalıştı.

 

 

 

 

Tozlu mavi dolap, evin oturma odasında kırmızı turuncu mobilyalarla buluşurken, nötr ahşap döşeme tahtalarına dokulu mavi bir halı yerleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 Fotoğraf Michele Bonechi’ye aittir

 

 

 

 

Trevi Evi, İtalya, Studio Venturoni tarafından

 

 

 

Roma’da sıcak, toprak tonlarıyla tanımlanan tek yatak odalı bir daire olan Trevi House’un duvarlarını kalın terakota şeritleri ve kum rengi boya sarıyor.

 

 

 

Oturma odası, geleneksel mermer heykelleri andıran, büyük boyutlu bir heykelin altına yerleştirilmiş, zıt doğrusal bir mavi ve krem ​​rengi halı içerir.

 

 

 

 

 

Fotoğraf Maira Acayaba’ya aittir

 

 

 

 

Karine Vilas Boas Daire, Brezilya, Studio Julliana Camargo

 

 

 

Portekiz markası Punto e Filo’nun parlak geometrik desenli büyük bir halısı, São Paulo şehir merkezindeki bu büyük dairenin yaşam alanında yer alıyor.

 

 

 

Studio Julliana Camargo, hilal şeklinde pembe bir kanepe ve canlı yeşil koltukları halının çevresine yerleştirerek, halının cesur, tek renkli görünümünü vurguladı.

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Yannis Drakoulidis’e aittir

 

 

 

Trikoui apartmanı, Yunanistan, Point Supreme Architects tarafından

 

 

 

 

Yerel firma Point Supreme Architects, bu canlı Atina dairesini yaşam, yemek ve mutfak alanlarını birleştiren tek bir açık plan alanı içerecek şekilde tasarladı.

 

 

 

Bölme duvarlarının yokluğunu telafi etmek için daire, lekeli yeşil kontrplak depolama duvarı ve parlak kırmızı bir masa dahil olmak üzere alanları tanımlamaya yardımcı olmak için renkli yerleşik özel mobilyalar içerir.

 

 

 

 

 

Fotoğraf Francis Dzikowski’ye aittir

 

 

 

 

Kitapseverler ve Kediler Evi, ABD, BFDO Architects tarafından

 

 

 

Amerikan stüdyosu BFDO Architects, bir çift utangaç kedinin sığınabileceği çeşitli köşeler içerecek şekilde tasarlanmış bir Brooklyn evi olan House for Booklovers and Cats’in oturma odasına pembe, turuncu ve mavi sıçramalar ekledi.

 

 

 

Odanın duvarlarından birine, sahiplerinin kapsamlı okuma koleksiyonunu barındıracak şekilde tasarlanmış, parlak boyalı girintilere sahip, dağınık bir kitaplık yerleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Paolo Fusco’ya aittir

 

 

 

 

Retroscena, İtalya, La Macchina Studio tarafından

 

 

 

Retroscena, İtalyan mimarlık ofisi La Macchina Studio tarafından evin orijinal terrazzo zeminlerini ortaya çıkarmak için tamamlanan, Roma’da 1950’lerden kalma özgün bir apartman tadilatıdır.

 

 

 

 

Ana renkler, oturma odasının sarı bir perdeyle perdelenebildiği ve dairesel kırmızı bir duvar asılı ve kalamar mavisi bir kanepe ile dekore edildiği iç tasarımda kutlandı.

 

 

 

 

 

 

 Fotoğraf José Hevia’ya aittir

 

 

 

 

 

Madrid apartmanı, İspanya, Husos Arquitectos tarafından

 

 

 

 

İspanyol stüdyo Husos Arquitectos’un bu Madrid dairesinin geniş oturma odasında, limon yeşili şezlonglar ve koyu sarı ve turuncu vurgular göze çarpıyor.

 

 

 

Kontrplak dolapları ve çam ahşap zeminleri odaya doğal tonların hakim olduğu anlamına gelirken, stüdyo ahşabı aydınlatmak için bazı rafları canlı renklerle boyadı.

 

 

 

Bu Madrid dairesi hakkında daha fazla bilgi edinin ›

 

 

 

Bu, Dezeen’in resim arşivinden küratörlüğünde görsel ilham sağlayan görünüm kitaplarımız serimizin en yenisidir. Daha fazla ilham almak için yeşil yatak odalarını, yüzme havuzlu bahçeleri ve cam uzantılı evleri gösteren önceki görünüm kitaplarına bakın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

1 Yorum
  1. cesaret biraz da renk demektir.

    Hakkı Baydar | 2 Ekim 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org