Sinpaş projesine karşı nöbet eylemine başlayan yurttaşlar gözaltına alındı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sinpaş projesine karşı nöbet eylemine başlayan yurttaşlar gözaltına alındı
Share 10 Ağustos 2022

Mahkeme kararına ve inşaatın mühürlenmesine rağmen çalışmanın devam ettiği Sinpaş projesine karşı nöbet eylemine başlayan yurttaşlar, gözaltına alındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük mevkiinde yapımı devam eden Sinpaş resort otel ve devre mülk projesine karşı Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Marmaris MUCEP Meclisi nöbet eylemi başlattı. Eylem alanında bulunan 15 kişi, “ulaşımı engelleme” iddiasıyla gözaltına alındı.

 

 

 

Geçtiğimiz hafta Muğla Valiliği tarafından verilen ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir” kararı Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme kararına ve inşaatın mühürlenmesine rağmen çalışmanın devam ettiği bilgisini alan yaşam alanı savunucuları, Sinpaş inşaatı önünde nöbet eylemine başladığını duyurdu.

 

 

 

“YAŞAM ALANIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

Nöbet eylemine başlama nedenlerini anlatan Marmaris Kent Konseyi Halime Şaman, “Dün belediye burada mühürleme işlemi yaptı. Artık mahkeme kararı doğrultusunda inşaat faaliyetine devam edemez. Zaten dün gece Sinpaş inşaat ‘faaliyeti durduracağız’ diye bildirimde bulundu. Dolaysıyla biz burada tüm işlemlerin devam etmeyeceğini umuyorduk. Ama dün kontrol amacıyla geldik. Gece bir tanker içeri girmeye çalıştı onu durdurmaya çalıştık. Çalışanlardan da bu sabah için çalışmalarına devam edeceklerini duyduk. Bunun üzerine hızlıca toplandık ve bir nöbet tutma kararı verdik” dedi.

 

 

Şaman, şunları dile getirdi: “Yaşam alanımızı korumaya devam edeceğiz” diyen yasaların uygulanmaya başladığını görene kadar da ayrılmayacağız. Marmaris’te yaşayanlardan buraya gelmelerini, doğalarına, mini parklarına, topraklarına, yeşiline sahip çıkmalarını istiyoruz.”

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satıldı. 1988 yılında Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başladı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durdu. Sinpaş Holding, 2010 yılı başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler’de belediyenin fen işleri müdürlüğüne başvurdu. Belediyeyse imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti. Muğla Valiliğiyse devam eden Kızılbük Wellness Resort inşaatı için 13 Ağustos 2021’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Marmaris Kent Konseyi tarafından projeye açılan dava sonrası 3 Ağustos 2022 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org