MVRDV'nin Amsterdam 'VALLEY’ KULELERİ AÇILDI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MVRDV’nin Amsterdam ‘VALLEY’ KULELERİ AÇILDI
Share 26 Eylül 2022

Beş yıllık inşaattan sonra, MVRDV’nin çok lanse edilen karma kullanımlı Valley projesi Amsterdam’da resmen açıldı.

Tasarım: MVRDV

 

 

İnşaat halindeki Kanyon’un, yakın zamanda tamamlanan Grotius Kuleleri’nin ve geçen yılki Depot Boijmans Van Beuningen projesinin arkasında, üç kuleli proje, firmanın son zamanlardaki daha büyük ve daha önemli çalışmalarından birini temsil ediyor.

 

 

 

 

 

 

Piet Oudolf tarafından tasarlanan bir dizi dirsekli teras ve dikey ormana sahip olan 75.000 metrekarelik (807.000 fit kare) geliştirme, aksi takdirde yumuşak Zuidas iş bölgesi için bir teşvik anlamına geliyor ve açık bir dördüncü ve beşinci kat Yeşil Vadi içeriyor. , butik yer seviyesinde perakende ve kültürel teklifler ve halkı kurucu ortak Winy Maas’ın “Amsterdam’ın bu bölümünü daha yeşil, daha yoğun ve daha insani bir şehre dönüştürmeye yönelik ilk adım” olarak adlandırdığı şeye daha fazla bağlayan kapalı bir mağara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oudolf’un tasarladığı ve binanın kendisi yaşlandıkça olgunlaşacağı bir matris kullanılarak toplam 271 genç ağaç ve 13.500 küçük yerel bitki yerleştirildi ve kullanıcılarının sağlığını olumlu yönde etkileyen daha gür ve yemyeşil bir binaya dönüştü. Valley, Eindhoven’daki görsel açıdan karmaşık Nieuw Bergen konut planına benziyor ve yakın zamanda bu yılki Emporis Gökdelen Ödülleri’nde birinci sırayı aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVRDV şunları paylaşıyor: “Valley, Amsterdam Zuidas’ın misafirperver olmayan ofis ortamına yeşil ve insani bir boyut getirme girişimidir. Birden çok yüzü olan bir yapıdır; binanın dış kenarlarında, iş bölgesinin bağlamına uyan pürüzsüz aynalı cam bir kabuk yer alıyor. Bu kabuğun içinde, bina tamamen farklı, daha davetkar bir doğal görünüme sahip, sanki cam blok parçalanıp doğal taş ve yeşilliklerle dolu sarp kaya yüzlerini ortaya çıkarmak için parçalanmış gibi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Son derece karmaşık şekil, tasarım konseptini daha da geliştiren ince ayrıntılara özel bir bağlılık gerektiriyordu. MVRDV’nin teknoloji uzmanları, binayı mükemmelleştirmek için, her dairenin yeterli ışık ve manzaraya sahip olmasını sağlayan bir araçtan, binayı süsleyen farklı boyutlarda 40.000’den fazla taş karonun görünüşte rastgele desenini mümkün kılan bir programa kadar, bir dizi özel dijital araç yarattı. cepheler. 198 dairenin her biri, Heyligers Architects’in iç tasarımlarıyla mümkün kılınan benzersiz bir kat planına sahiptir. Ve kulelerin tuhaf konsolları, genel görünümü bir sonraki seviyeye taşıyan beton binaya cıvatalı on bir çelik ‘özel’ dahil olmak üzere yenilikçi mühendislik sayesinde mümkün.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVRDV projede BREEAM-NL Excellent sertifikası aldı ve binanın enerji performans oranlarının yerel yasaların gerektirdiğinden %30 daha yüksek olduğunu söylüyor. Maas, ekibinin “tek notalı bir iş merkezi” yaratmak istemediğini söyledi – sonunda başardıkları şey, beklemedeki tasarım öğelerinin çoğunu iyi düzenlenmiş ve canlandırıcı bir forma yoğunlaştıran sürdürülebilir bir bina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archinec


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org