STIRLING ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
STIRLING ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜ
Share 27 Temmuz 2022

Tasarım: Page \ Park as Architecture & Principal Designers

Bu dönüm noktası yeniden geliştirme projesi üç unsurdan oluşmaktadır:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Mevcut atriyum, çalışma alanı ve perakende salonunun yenilenmesi.

 

  • Andrew Miller Building kompleksine ve Macrobert Arts Centre’a tamamen erişilebilir bir giriş sağlayan üç katlı bir uzantı.

 

  • Queen’s Court’un bir otobüs terminali ve döner kavşaktan tamamen yayalara ayrılmış bir avlu bahçesine dönüştürülmesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üniversitenin muhteşem Airthrey Kampüsü’nün kalbinde yer alan teklifler, alanın özel koşullarını ve daha geniş ana plan hedeflerini ele alırken, Stirling’in Carse’sinin kenarındaki ortamın coğrafyasından ilham aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yakındaki Ochil ve Campsie Tepelerini ikiye bölen kıvrımlı River Forth’a atıfta bulunan tasarım konsepti, bir vadi, kuzeybatıda Üniversite Kütüphanesi ve doğuda Macrobert Sanat Merkezi’ni vadi kenarlarını oluşturarak, Üniversite’nin hareketini ve yaşamını çerçeveliyor. Queen’s Court’tan yenilenmiş çalışma alanına kadar.

 

 

 

Atriyumun, çalışma alanının ve perakende satış salonunun yenilenmesi, yeni uzantı ile sorunsuz bir şekilde bağlantı kurmayı amaçlayan daha okunaklı, ilgi çekici ve rahat bir ortam yaratmak için tutarsız ve topuktan aşağı mevcut alanları yeniden hayal etme fırsatı sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1990’ların sonlarında merkezi atriyum alanını oluşturmak için kurulan camlı çatı ışığından önce gelen orijinal orta avludan bilgi alan atriyumun kalbindeki müdahalelerimiz, bu alanı çerçevelemeye ve dikkatlice düşünülmüş mobilya ayarlarıyla güçlendirilmiş daha fazla açık oda yaratmaya çalıştı. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma alanına 1970’lerin orijinal çelik çerçeveli yapısının doğal esnekliğini kullanmak, alanın yedeklenmesini, havalandırmayı, gün ışığını iyileştirmeyi ve Airthrey Loch ve ötesindeki Ochil Tepeleri’nin manzarasını en üst düzeye çıkarmayı mümkün kıldı.

 

 

 

Mevcut vitrinler de açıldı, mevcut camlı ekranlar kaldırıldı ve geri çekilebilir kepenklerle yeni bir cephe ritmi oluşturuldu ve her birimin eşiklerine entegre edilmiş ışık kutusu tabelaları ile güçlendirildi.

 

 

 

Mevcut yapıya geri dönülmesi, ana kafe ve sunucu alanının kapsamını artırma, görsel bağlantıyı geliştirme ve müşteri deneyimini geliştirmek için 442 ile çalışma esnekliğini de sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni uzantının üçgen geometrisi, bitişik geç Modernist binaların formu ve Queen’s Court boyunca uzanan ve sekiz metrelik bir dışlama bölgesi gerektiren yüksek basınçlı bir su şebekesi de dahil olmak üzere, sitenin kısıtlamalarına pragmatik bir yanıttır.

 

 

 

 

Ortaya çıkan ayak izi ve bölüm, mevcut seviyelerle çalışırken, alt iki katta Üniversite Kütüphanesi’nin ters çevrilmiş ziggurat formunun altına girerek ve üç seviyede kullanılabilir zemin alanını en üst düzeye çıkarmak için en üst katta konsol yaparak kalan kama şeklinden en iyi şekilde yararlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orijinal geç Modernist binaların etkileyici yapılarından yararlanan yeni uzantı, eklemli bir glulam ve CLT çatı yapısını karşılamak için yükselen alt seviyelere geniş yayılan açık yerinde beton çerçeve ile esnek bir form sunmak üzere tasarlandı. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dramatik üstten aydınlatmalı boşluklar, nehir oluşumunun karakteristiği olan ve gün ışığını planın derinliklerine getiren olukların veya yarıkların ruhuyla tasarlanmıştır. Oyulmuş özellikli merdiven, yeni bir asansörle tamamlanan katları birbirine bağlayan ayırt edici bir odak noktası görevi görür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzantının batı kotu, loch tarafı ayarına bakan bir teras ile üst zemin katına yeni bir sivil giriş sağlar. Güney cephesi, Queen’s Court’un açık avlusuna hitap ederek, Macrobert Sanat Merkezi’ne yeni bir ön kapı yaratıyor ve en üst kata uzanan çıkıntılı bölmeler, güneydeki ağaç gölgelik yoluyla ufuktaki Wallace Anıtı’na doğru muhteşem manzaralardan en iyi şekilde yararlanmak için yönlendiriliyor. .

 

 

 

 

 

Takım:

 

 

 

 

Müşteri: Stirling Üniversitesi

 

 

Mimarlar: Sayfa \ Park

 

 

Sayfa \ Park Ekibi: Finbarr O’Dempsey, Eamon McGarrigle, Ana Teresa Cristobal, Paul Sutton, Christine Turnbull, David Page

 

 

Yapı Mühendisleri: Woolgar Hunter

 

 

Servis Mühendisleri: Harley Haddow

 

 

İtfaiye Mühendisleri: Buro Happold

 

 

Peyzaj Mimarları: Raeburn Farquhar Bowen

 

 

Proje Yönetimi: Gleeds

 

 

Maliyet Danışmanı: Brownriggs

 

 

Baş Tasarımcı: Page\Park Architects

 

 

Ana Müteahhit: Robertson İnşaat Orta Doğu

 

 

Fotoğraf kredisi: Paul Zanré

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kullanılan malzemeler:

 

Glulam Çözümleri – Glulam kirişler ve CLT çatı güvertesi

 

Careys – Yerinde RC çerçevesi

 

Metaltech – Çelik İşleri

 

Marshall Brown – Giydirme cephe

 

HSR – Bina zarf işleri

 

Linear Projects Limited – Drylining ve akçaağaç kaplama duvar kaplamaları

 

Elmwood Projeleri – Ismarlama doğrama dahil

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


Beş yıllık inşaattan sonra, MVRDV’nin çok lanse edilen karma kullanımlı Valley projesi Amsterdam’da resmen açıldı. Tasarım: MVRDV

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org