TIARRA TINTA PAVYONU - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TIARRA TINTA PAVYONU
Share 14 Haziran 2022

Tasarım:  CoA | Arquitectura as Architects

Editör: Allie Shiell

Üzüm bağları arasında özel arsalara sahip olan Tierra Tinta, Meksika’nın Aguascalientes kentinde, sakinleri ve kullanıcıları şarap deneyimi ve bağ yaşam tarzına entegre etmeyi amaçlayan bir konut geliştirmedir.

 

 

 

Tierra Tina Pavyonu, konut gelişimini teşvik etmek ve ayrıca satış öncesi etkinlikleri ve tadımları düzenlemek için görevlendirildi. CoA Arquitectura’nın servis barı ve lavabolar için paslı metal, mürekkepli çam ağacı ve koyu gri granit içeren tasarımının önemliliği, geliştirmedeki diğer binalar için önerilen önemliliğin bir örneği olarak hizmet ediyor.

 

 

 

 

 

 

Kuzey ve batıdaki açık alan, bağ ve Cerro del Muerto’nun manzarasını kutluyor. Güneşten korunma sağlamak ve ayrıca servis barına ve banyo çekirdeğine bir geri dönüş sağlamak için, pavyonun güneyi büyük ölçüde kapatılmıştır.

 

 

 

 

 

 

Mekanı kapatmak için modüler panel sistemi tasarlanmıştır. Bir tarafında çelik oluklu sac ve diğer tarafında ahşap kalas bulunan kare çelik boru çerçeveden oluşan modüllerin bazıları sabit, bazıları ise döner. Döner paneller güneş ışığını, manzarayı ve havalandırmayı düzenlemeye yardımcı olur. Yapısal bir çelik ızgarası da oluklu metal çatıyı destekler.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello

1 Yorum
  1. Çok titiz bir yaklaşım, mimarlık dolu bir kuvvet var oluşumda.

    ufuk tekin | 14 Haziran 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org