BREZİLYA’DA KONİK APARTMAN BLOĞU - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
BREZİLYA’DA KONİK APARTMAN BLOĞU
Share 19 Ağustos 2022

Tasarım: Gisele Borges Arquitetura

Tasarım firması, konik apartman bloğunu delikli “ikinci deri” ile sarıyor

Editör: James Brillon

Belo Horizonte’deki bu köşeli apartman binasını, içeriden manzaralar sunarken sakinlerin mahremiyetini korurken sunmak üzere tasarlanmış, delikli bir metal cephe sarmaktadır.

Casamirador Savassi, Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinin başkentinde bir gelişmedir. Dokuz katlı bina, üç katlı bir yeraltı otoparkının üzerine inşa edilmiş 38 daireden oluşuyor.

 

 

 

 

Casamirador Savassi, Brezilya’da bir apartman bloğudur.

 

 

 

 

Belo Horizonte merkezli mimarlık stüdyosu Gisele Borges Arquitetura tarafından tasarlanan binanın düzensiz formu, yerel gerileme gereksinimlerini karşılamak için tasarlandı.

 

 

 

Birimler çoğunlukla stüdyo dairelerdir, ancak bir asma kat veya daha küçük bir orta seviyenin keyfini çıkaran 14 çift yükseklikte çatı katı içerir. Proje 2021 sonlarında tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

Bina dokuz kattan oluşuyor  

 

 

 

Tabanda, site sadece 12.70 metre genişliğindeydi. Bunun da ötesinde, küçük kulenin yüksekliği arttıkça, mimarların yakındaki mülklerden belirli bir mesafede inşa ettiklerinden emin olmaları gerekiyordu.

 

 

Sonuç, üst katlara ulaştıkça kademeli olarak daralan bir hacimdi.

 

 

Mimarlık stüdyosu, “Hacimsel matematiğinin mesafelere saygı duyma zorluğu, mimarinin kendi kimliğiyle yaratılmasıyla sonuçlanan açık olmayan kararları etkileyen faktörlerden

 

 

 

 

 

Alüminyum paneller binayı kapladı.

 

 

 

 

 

Binayı kaplayan koyu renkli alüminyum paneller, mimarların “ikinci bir kaplama” olarak tanımladığı bir katman oluşturuyor.

 

 

Bu metalik katman, cepheyi doğrudan güneş ışığından gölgeliyor ve binanın dışında mimarların mekanik ekipman ekleyebileceği bir alan yaratıyor.

 

 

Mimarlar, “Binayı kaplayan deri, ünitelere termal konfor sağlıyor” dedi. Binanın küçük çatısı, mekanik ekipman için yeterli alana sahip değildi, bu yüzden cephenin arkasına yerleştirildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paneller, değişen boyutlarda deliklerle rastgele delinir.

 

 

 

 

Gisele Borges Arquitetura, “Bu süreç, şehir manzaralarının deriden göründüğü yerleri içten dışa doğru görmeyi mümkün kılıyor” dedi.

 

 

 

“Ancak, dışarıdan bakıldığında içeriyi görmek mümkün değil, bu da konut sakininin mahremiyetini garanti ediyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Periyodik açılımlar, dairelerin daha fazla ışık almasını sağlar.

 

 

 

 

 

Panellerde daha büyük açıklıklar kesilerek içerideki dairelerin doğal bir şekilde aydınlatılması sağlandı. Hatta bunlardan bazıları kompakt balkon görevi görür ve sürgülü cam kapılardan

 

 

Gisele Borges Arquitetura, binanın kırmızımsı tonunun bölgedeki maden yataklarına bir referans olduğunu açıkladı. Firma, “Toprak kırmızısı sepya tonu Minas Gerais’teki ham cevherin bolluğunu ima ediyor,” dedi.

 

 

 

Alanın dar ayak izi nedeniyle, Gisele Borges Arquitetura’nın binanın ağırlığını tek bir noktaya taşıyacak bir yapısal çözüm tasarlaması gerekiyordu.

 

 

 

Firma, Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer’in çalışmalarından etkilenerek zemin kattaki binanın girişini de işaret eden V şeklinde bir yapı yarattı.

 

 

 

 

 

 

Gisele Borges Arquitetura, mimar Oscar Niemeyer’den etkilenmiştir.

 

 

 

 

 

Mimarlar, “Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer’in etkisi altında, çalışmalarında yaygın olarak kullanılan V şeklinde bir sütun oluşturuldu” dedi.

 

 

 

Cephe için delikli metal kullanılan diğer binalar arasında Levitt Bernstein ve TKMT Architects’in Fransa’daki bir bilim tesisi tasarımı ile Graal Architecture’ın yerel üçgen çatılı evlerden ilham alan Orly Festival Salonu yer alıyor.

 

 

 

Fotoğraf, aksi belirtilmedikçe Juliana Berzoini’ye aittir.

 

 

 

 

Proje kredileri:

 

Mimar/tasarım: Gisele Borges

 

Proje yöneticisi: Ulisses Mikhail Itokawa

 

Ortak çalışanlar: Helena Hostalácio, Iara Pimenta, Mariana Correa, Manuela Fratezzi, Luiza Menicucci, Gabriela Jacobina, Victor Lamounier

 

Akustik: Opus

 

HVAC: Protherm

 

Yapı: Bedê Consultoria e Projetos

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org