İTALYA’DA GELENEKSEL DOKUNUŞLARLA TASARIM - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İTALYA’DA GELENEKSEL DOKUNUŞLARLA TASARIM
Share 8 Haziran 2022

Tasarım: Angelucci Architects’ten

Nido II, modern bir dokunuşla üst düzey zanaat ve geleneksel İtalyan detaylarına sahip bir bina olarak tasarlandı.

İtalyanca kuş yuvası veya anaokulu anlamına gelen ‘nido’ kelimesinden alınan bu mülkteki orijinal ev, müşterinin büyükanne ve büyükbabasının İtalya’dan Avustralya’ya ilk göç ettiği yere ve zamana ruhen geri dönme arzusuyla satın alındı.

 

 

 

 

 

 

Avustralya, Carlton North Victoria’daki mevcut küçük evin geliştirilmesindeki hedefler arasında doğal ışığı en üst düzeye çıkarmak, açık alanı artırmak, manzaraları genişletmek, doğal havalandırmayı en üst düzeye çıkarmak ve modern yaşamın özelliklerini birleştirmek yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelucci Architects, mevcut açık alanı koruyarak ve evin her yerine açık alanları yeniden dağıtarak tasarım hedeflerine yaklaştı. Her yaşam alanı, mutfak/yemek/yaşam alanlarının yanındaki merkezi bir avlu aracılığıyla dışarıya bağlanır ve evin tüm alanlarından bir çatı güvertesine erişilebilir. Avlu camı tamamen çalışır durumda ve dış mekanı oturma odasına kadar genişletiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocuklar ev konseptinin merkezinde yer alır. Yüksek tavanlı ve şehir manzaralı üst kattaki banyo, en küçük üç çocuğun duşu eğlenceli bir oyunla paylaşmalarına izin veriyor. Alt katta, oturma odasının yanındaki ahşap çıta duvarın arkasına gizlenmiş büyük bir gömme Agape hamamı, çocukların tüm yaşam ve avlu alanının keyfini çıkarabilmeleri için banyo sırasında açık bırakılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duvarlardaki sabit ranzalar ve köşeler, yatak odalarının çeşitli aktiviteleri kolaylaştırmasına olanak tanır. Yaşam alanlarından görülebilen bir merdiven, avlu ile oturma odası arasında yer alan üç basamaklı bir platform ile çocuklar için oyun alanı görevi görmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köşe site olarak, evin yan tarafındaki ikincil giriş, avluyu sokağa görsel olarak bağlarken mutfak/yemek ve oturma odası arasında bir yürüyüş yoluna erişiyor. Bu, mahremiyeti korurken sokakla bir düzeyde etkileşime izin verir.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org