Çılgın proje Kanal Kütahya - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Çılgın proje Kanal Kütahya
Share 30 Haziran 2022

Vazo şeklindeki kule inşa etmek için 45 milyon TL’yi gözden çıkaran MHP’li Kütahya Belediyesi’nin çılgın projeleri bitmiyor. MHP’li belediye şimdi de denizi olmayan kente 90 milyon TL harcayarak Kanal Kütahya projesi yapacak.

 

 

 

 

 

Yurttaşlar yoksullukla boğuşup ekonomik krizin pençesinde ezilirken denizi olmayan Kütahya’ya milyonlarca lira harcanarak “Kanal Kütahya” projesi yapılacak.

 

 

MHP’li Kütahya Belediyesi, Kanal Kütahya adı altında bir proje hazırladı. Belediye, “çılgın projenin” tanıtım dosyasını da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 17 Haziran tarihinde teslim etti ve çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başladığı açıklandı. Dosyada, Merkez ilçesi Sinar Mahallesi’nde yapılacak olan Kanal Kütahya projesi için belediye kasasından 90 milyon TL harcanacağı belirtildi.

 

Bu devasa harcama ise yaklaşık 21 bin 100 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor. Ayrıca 90 milyon TL’lik bu harcamanın 15 milyon TL’si etüd ve proje, 75 milyon TL’si ise inşaat maliyeti için yapılacak.

 

 

GONDOL DA OLACAKMIŞ

 

 

Kanal Kütahya projesinin 115 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılacağı, alana iki adet gondol gezi istasyonu, kafe, yönetim binası, kano bakım onarım binası da inşa edileceği belirtildi. Kanal ise 48 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak. Ayrıca projede 12 adet bungalov ev, restoran ve 233 araç kapasiteli otopark bulanacak. Proje tamamlandığında 50 kişinin çalışacağı ve bin kişiye hizmet verileceği de belirtildi.

 

 

UZUNLUĞU 3,5 KİLOMETRE

 

 

Hazırlanan dosyada “Faaliyetin gerçekleştirileceği alanda herhangi bir orman, tarım arazisi bulunmamaktadır” denilse de uydu görüntülerinde projenin yapılacağı alanın büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu görülüyor. Ayrıca Kanal Kütahya projesinin yapılacağı alanda bir de sulama kanalı bulunuyor.

 

 

MHP’li Kütahya Belediyesi’nin internet sitesinde ise projeye dair şu bilgilere yer veriliyor: “DSİ tarafından Kütahya Belediyesi’ne devredilen sulama kanalının regülatörden itibaren yaklaşık 18 kilometrelik bölümü, Kanal Kütahya projesi ile yeniden düzenlenecektir” denildi. Ayrıca kanalın uzunluğunun 3,5 kilometre olacağı da açıklandı.

 

 

‘HAYAL ETTİĞİMİZ PROJE’

 

 

Kütahya Belediye Başkanı MHP’li Alim Işık ise daha önce Kanal Kütahya projesinde dair yaptığı açıklamada, il sınırları içinde doğan Porsuk Çayı’nın suyunu kullanmak için kanal projesini hayata geçireceklerini açıklamıştı. MHP’li Işık, “Kanal Kütahya Projesi, 2004 yılından beri hayal ettiğimiz bir projedir. Bugüne kadar Kütahya’dan çıkan Porsuk Çayı’ndan şehrimiz yeterince yararlanamadı” demişti. Ayrıca Işık, proje için arazilerinin kamulaştırıldığı ve projenin tüm etaplarının 2023 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini de söylemişti.

 

 

BİR DİĞER PROJE VAZO KULE

 

 

Kütahya Belediyesi’nin bir başka çılgın projesi de kentin merkezindeki Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Çiniciler Çarşısı’nın yanına inşa edeceği ve 45 milyon TL’ye mâl olacak Vazo Kule projesi. Kule 13 bin 136 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilecek. Ayrıca kulede bir de dönen restoran yer alacak.

 

 

 

 

 

Vazo Kule’ye 45 milyon TL harcandı. (Fotoğraf: Kütahya Belediyesi)

 

 

 

Raporda milyonlarca liraya inşa edilecek Vazo Kule’nin yapım amacı ise şöyle açıklanmıştı:

 

 

“Projenin bir bütün halinde geniş fonksiyonlu cazibe merkezi oluşturulması hedeflenmiştir. Çiniciler Çarşısı, proje sayesinde Vazo Kule ile bir bütün halinde, diğer illerden Kütahya’ya gezmeye, alışveriş edilmesi için gelinmesine davetkâr olacaktır. Proje; her yaştan şehir sakinlerinin özellikle gençlerin farklı nedenlerle orada olmayı arzu edecekleri ve binada yer alan işlevleri bizzat etkin biçimde kullanacakları, sosyal iletişimi güçlendirici bir merkez olarak yorumlanmalıdır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org