Lithos Sağlıklı Yaşam Merkezi |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Lithos Sağlıklı Yaşam Merkezi
Share 10 Mayıs 2022

Tasarım: Höweler + Yoon Mimarlık

Editör: Ian Volner

Bu proje, 69. Yıllık Progresif Mimarlık Ödülleri’nde ödül sahibi oldu ve MİMARLIK’ın Mart 2022 sayısında yer aldı.

 

 

 

“Su bağlantısı kasıtlı, doğrudan bir bağlantı değildir. Ve su kenarıyla böylesine çağrıştırıcı, sofistike bir şekilde bağlantı kurmaya başlayan bir proje görmek, benim için bu kadar.” — Jüri Üyesi Patricia Saldaña Natke, FAIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Höweler + Yoon Architecture of Boston, gelişen batı Çin şehri Chengdu’ya keskin, analitik yaklaşımını benimseyerek yerel bir dönüm noktası olmayı vaat eden bir misafirperverlik projesi üretti. Sadece üst düzey bir konukevinden daha fazlası olan Lithos Sağlık Merkezi, hareketli megalopolisin merkezinde bir vaha olan tam hizmetli bir yoga ve sağlıklı yaşam merkezi olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarımcılar, göl kıyısındaki alandan yararlanarak, kentsel çevrenin günlük işleyişinde resmi ve işlevsel bir kopuşa işaret eden bir bina yarattılar. Fantastik, neredeyse rüya gibi bir sahnede, ziyaretçiler kendilerini yapının bir köşesinden oyulmuş gibi görünen bir plaza-cum-rıhtımında bulmak için tekneyle gelirler. Daha sonra, üst kattaki lobiye, iç desteklerle engellenmeyen geniş açık bir kaseye, üstteki konsol hacminde yer alan otel odaları ve spa ile geniş bir merdivenle yukarı doğru iletilirler.

 

 

 

 

 

 

 

Göl ve şehir manzarasına sahip bir bahçe çatısı ile tepesinde, bina, kompozit alüminyum şeritlerden oluşan bir kaplama sistemi yoluyla mimari kılıfına meditatif kalbini takıyor; dikey kirişler, cepheye sabit, yatıştırıcı bir ritim veriyor, sadece konturlarla kesintiye uğradı. varış ve resepsiyon süitinin geçersizliği.

 

 

PROJE BİLGİLERİ:

Proje: Lithos Sağlık Merkezi, Chengdu, Çin

Müşteri/Sahip: Chengdu Wide Horizon New Town Development Co.

Mimar: Höweler + Yoon Architecture, Boston. Eric Höweler, AIA (Müdür), Sungwoo Jang (Kıdemli Yardımcı), Ching Ying Ngan, AIA (Ortak), Elle Gerdeman, AIA

Makine Mühendisi: Jizhunfangzhong Architectural Design Associates Chengdu LDI

Yapısal Mühendis: Jizhunfangzhong Architectural Design Associates Chengdu LDI

Elektrik Mühendisi: Jizhunfangzhong Architectural Design Associates Chengdu LDI

İnşaat Mühendisi: Jizhunfangzhong Architectural Design Associates Chengdu LDI

İnşaat Müdürü: Wei Yu, Çin İnşaat Yedinci Mühendislik Bölümü.Corp.Ltd

Peyzaj Mimarı: TROP : araziler + açık alan

Boyut: yaklaşık 34.444 fit kare

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


Tasarım: Lever Architecture Meyer Memorial Trust, gelişen ve adil bir Oregon’a katkıda bulunan kuruluşlara, topluluklara, fikirlere ve çabalara yatırım yapan bir vakıftır. Portland’ın Albina semtindeki yeni kampüsleri, vakfın eşitlik ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ifade eden bir tasarımla desteklenen, Meyer’in girişimlerini eyalet çapında ilerletmek için bir platformdur.

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org