TASARIMCILARIN KENDİLERİNE TASARLADIKLARI STÜDYOLAR… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TASARIMCILARIN KENDİLERİNE TASARLADIKLARI STÜDYOLAR…
Share 1 Nisan 2022

Mimarlar ve tasarımcılar tarafından kendi kendine tasarlanmış on stüdyo

Editör: Jennifer Hahn

Bir orman kulübesinden dönüştürülmüş bir şapele kadar, en son görünüm kitabımızda mimarlar ve tasarımcılar tarafından kendi kullanımları için oluşturulmuş Dezeen arşivinden on çalışma alanı bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Öne çıkan özellikler arasında Benjamin Hubert’in stüdyo Layer için tasarımı, Portekizli mimarlar Aires Mateus’un Lizbon uygulaması ve iç mekan firması 2LG Studio’nun arkasındaki ikili için renkli bir çiftin ofisi yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portekiz, Aires Mateus tarafından tasarlanan Atelier Cecílio de Sousa,

 

 

Mimarlık ofisi Aires Mateus, stüdyosunu oluşturmak için Lizbon’daki 18. yüzyıldan kalma bir binanın dört katını restore ederek dekoratif alçı işleri ve ayrıntılı tavan duvar resimleri de dahil olmak üzere birçok orijinal özelliğini korudu ve restore etti.

 

 

Dönüştürülen ofis, iki model yapma alanının yanı sıra birkaç çalışma ve toplantı alanı içermektedir. Bunlar arasında, sade ahşap sandalyelerin ve soluk ahşaptan yapılmış sade bir çalışma tezgahının, aksi takdirde ayrıntılı iç mekanla kontrast oluşturduğu büyük Noble Room yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yakusha Design tarafından tasarlanan Ya Vsesvit, Ukrayna,

 

 

Siyah tuğla bölmeler, Ukraynalı tasarımcı Victoriya Yakusha’nın tek renkli stüdyosunu bölerek, en büyüğü tek bir kumtaşı bloğundan yapılmış tıknaz bir masa üzerinde ortalanmış bir dizi daha küçük ofis oluşturmak için ayrıldı.

 

 

İç mekandaki mobilyaların ve süs eşyalarının çoğu, Yakusha’nın mobilya markası Faina tarafından yapıldı ve bir showroom olarak ikiye katlanmasına izin verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SelgasCano tarafından tasarlanan Office in the Woods,İspanya

 

 

Madrid yakınlarındaki bir ormanlık alanda yer alan İspanyol mimarlık stüdyosu SelgasCano’nun ofisi (üstte ve üstte), orman zeminine yarı gömülüdür ve yukarıdaki ağaç gölgeliğinin manzarasını sunan kuzeye bakan şeffaf bir duvar vardır.

 

 

Duvara monte masaların paralel sıraları, doğrudan güneşten korundukları tünel benzeri alanın diğer tarafında sıralanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcello Galiotto ve Alessandra Rampazzo tarafından tasarlanan AMAA, İtalya

 

 

Venedikli uygulama AMAA, sadece çalışma alanlarını değil aynı zamanda küçük bir kütüphaneyi de barındıran kendi ofisini barındırmak için İtalya’daki terk edilmiş bir sıhhi tesisat fabrikasına çelik çerçeveli iki katlı bir cam hacim yerleştirdi.

 

 

Bir zamanlar pompa testi için kullanılan gömme bir seviye, şimdi binanın endüstriyel malzeme paletine uygun olarak tasarlanmış, dökme beton bir merdivenle erişilebilen ahşap cepheli bir personel mutfağına ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrey Andreev ve Petya Nikolova tarafından tasarlanan Başka Bir Stüdyo, Bulgaristan

 

 

Başka bir Stüdyo, ekip çalışmasını teşvik etmek amacıyla, Sofya’daki ofisindeki tüm taşıyıcı olmayan duvarları kaldırdı ve bunların yerine, ofis boyunca görüş hattını korurken önemli bir depolama alanı sağlayan özelleştirilmiş kontrplak raflar koydu.

 

 

Alanı daha da bölmek için yarı saydam beyaz pamuklu perdeler kullanılabilirken, depolama sistemine entegre çıkarılabilir kutular gerektiğinde ek oturma ve yan masalar sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaarchitectuur tarafından tasarlanan Waterdog, Belçika

 

 

Klaarchitectuur, Limburg’daki bu miras listesindeki şapelin orijinal duvarlarını, alanı bir stüdyoya dönüştürürken büyük ölçüde el değmeden bıraktı, bunun yerine iç mekana bir dizi keskin beyaz kutu yerleştirmeyi seçti.

 

 

Bu yığılmış, bağımsız yapı, artık monokrom toplantı odaları ve gündelik çalışma alanlarının yanı sıra, muayenehanenin farklı departmanları için ayrı ofisler barındırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauerbruch Hutton tarafından tasarlanan Sauerbruch Hutton Stüdyosu, Almanya

 

 

Sauerbruch Hutton, Berlin’deki eski bir Prusya askeri üniforma fabrikasını yeniledi ve uygulama ofisinin yanı sıra kavramsal sanatçı Karin Sander için bir stüdyoya ev sahipliği yapmak için çatısına üçüncü bir kat ekledi.

 

 

Çatı ışıkları, bir resepsiyon ve konferans salonunun yanı sıra bir kütüphaneye ve bir dizi daha küçük ofis ve toplantı odasına giden bir galeriyi barındıran yeni üst kata güneş ışığının süzülmesini sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Russell Whitehead ve Jordan Cloroe tarafından tasarlanan 2LG Studio, Birleşik Krallık

 

 

Londra’daki 2LG Studio’dan evli tasarım ikilisi Russell Whitehead ve Jordan Cloroe, mutfaklarının etrafındaki duvarları yıkarak ortak bir çalışma alanını dört yatak odalı evlerine entegre etmeyi başardılar.

 

 

Ortaya çıkan açık plan ofis alanı, stüdyonun sanatçı Olivia Aspinall ile işbirliği içinde yaptığı hap şeklindeki bir jesmonit masa ile ortalanıyor ve Danimarka mobilya markası Menu’den kadife sandalyelerle çevrili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benjamin Hubert tarafından tasarlanan Layer Stüdyosu, Birleşik Krallık

 

 

Londra tasarım stüdyosu Layer’a ev sahipliği yapan dönüştürülmüş depo, sadece bir çalışma alanı olarak değil, aynı zamanda bir galeri olarak da işlev görüyor ve en son ürün tasarımları, numuneler ve prototipler, ekibe ilham kaynağı olmak üzere renkli vitrinlerde sergileniyor.

 

 

Tüm odalar, özel bir konferans odası işlevi gören ve stüdyonun kurucusu Benjamin Hubert tarafından Kanadalı üretici Corelam için tasarlanan parlak kırmızı bir Dalgalanma masasının merkezinde yer alan yarı saydam siyah pleksiglas küp dışında açık plandır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max Pritchard tarafından tasarlanan Tree Top Stüdyosu, Avustralya

 

 

Avustralyalı mimar Max Prichard, Adelaide’deki evinin arkasındaki ağaçlarla kaplı bir yamaçta, kendi mini stüdyosunu barındırmak için altı metre yüksekliğinde silindirik bir kabin inşa etti.

 

 

Yapı, yerel kaynaklı çember çamı levhalarla kaplanırken, duvarlar ve zeminler boyunca uzanan koyu renkli ahşap coplar, yayılan çatı kirişlerini yansıtıyor ve gömme depo duvarı ile aynı hizada.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


Tasarım: Gisele Borges Arquitetura Tasarım firması, konik apartman bloğunu delikli “ikinci deri” ile sarıyor Editör: James Brillon Belo Horizonte’deki bu köşeli apartman binasını, içeriden manzaralar sunarken sakinlerin mahremiyetini korurken sunmak üzere tasarlanmış, delikli bir metal cephe sarmaktadır. Casamirador Savassi, Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinin başkentinde bir gelişmedir. Dokuz katlı bina, üç katlı bir yeraltı otoparkının üzerine […]

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org