TAŞ DUVARIN ARKASI… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TAŞ DUVARIN ARKASI…
Share 29 Nisan 2022

Tasarım: Agora Arquitectura 

Bu Küçük Hafta Sonu Evini Agora Arquitectura İspanya’da Eski Bir Taş Duvarın Arkasına Gizliyor

 

 

 

 

 

 

 

Barselona merkezli mimarlık firması Agora Arquitectura, Baix Empordà, Girona, İspanya’da küçük bir uçurumun tepesinde eski bir taş duvarın arkasına gizlenmiş küçük bir hafta sonu evi tasarladı.

 

 

Bir Duvarın Sığınağı olarak adlandırılan 80 metrekarelik ev, ayçiçekleriyle dolu bir dizi tarlaya bakan küçük bir uçurumun tepesinde yer alıyor.

 

 

Denize bakan site, Tramontana rüzgarları tarafından güçlü bir şekilde takip ediliyor. Basit bir ev değil, çiftlik evini ve ek bölgesini harabe halinde koruyan eski bir taş duvara göre konumlanan minimalist bir barınak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona-based architecture firm Agora Arquitectura has designed a small weekend home that is hidden behind an old stone wall on top of a small cliff in Baix Empordà, Girona, Spain.

 

 

Named The Shelter Of A Wall, the 80-square-metre house is located on top of a small cliff, overlooking a set of fields full of sunflowers.

 

 

The site, facing the sea, strongly stalked by the Tramontana winds. It is not a simple house, it is a minimalist shelter that positions itself according to an old stone wall which guards its farmhouse and annex territory in ruins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, hafta sonunu geçirmek için bir yer fikrini takip ederek bulunanları yeniden inşa eden bir ev tasarlamak için görevlendirildi.

 

Stüdyoya göre, tek duvarla korunan ev, hala zamanın testi olarak duruyor.

 

Stüdyo, evi, aynı zamanda dış manzaralardan, ayrıca sıcak yaz güneşi ve soğuk kış rüzgarından korunan duvara paralel olarak yerleştiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

Ev, evin arka tarafında, eski duvarın kısa kenarına paralel olarak yerleştirilmiş iki odadan oluşmaktadır. Mutfak ve oturma odası açık ve esnek bir alan olarak tasarlanırken, iki tuvalet merkezde kara kutu olarak tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutfak dolabı siyah ahşaptan tek yüzey olarak tasarlanmıştır.

 

Stüdyo, “Güneye bakan biri duvarın bir ucuna bakıyor. Güney ve Doğu yönelimli bir diğeri, ufukta farklı zamanları birleştirmeye izin veren küçük bir pencereden duvarın merkezine giriyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Duvardan sonra manzaraya hakim ana oda belirir, ana oda evin orta kısmında serbestçe akar ve bir kara kutu tüm ev hizmetlerini içerir.

 

İki banyo, aynaların ve sırlı karoların yansımasıyla yine bağlamı ortaya koyuyor. Salon manzarasıyla yarışan mutfak, cilalı mermerden yararlanarak banyolara kaynak katıyor.

 

 

 

 

 

 

Mimarlar bu evi sadece 90 günde inşa ettiler. Mimarlara göre, “gerçekte, her şey eski binanın izlerini yenisinden ayıran 80 cm’lik küçük bir ofset içinde açıklanıyor.”

 

“İnce çıkık, yenisinin yürütülmesinde eski yapıyı kaldırmaktan kaçınır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Bununla birlikte, eski duvar, açıkta kalan levhanın kazılmasından elde edilen gevşek kayaları kullanan kuru bir taş desteğe yer vererek yeni evi stabilize etmeye izin veriyor.

 

 

Stüdyo, “Ama her şeyden önce, bizi her iki gerçekliğin varlığını belirsiz kılan sınırlar arasında sürekli dolaşmaya zorluyor” diye ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aynı doğrultuda mimarlar, mevcut duvara paralel olarak kaide üzerinde 11 adet prefabrik ahşap direk kullanmışlardır. Yeni ev, şeffaflık ve narinlik sayesinde harabeyi yeniden oluşturabilen dikey bir yapıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karşı köşede, yeni bir ahşap barınak, yeni evin dikey ve yatay muhafazasını tamamlıyor. Bu sefer CLT’de yerleşik bir sürekli kabuktur. Yatay konumunda, çevreden alınan bir dizi eski çini yeniden kullanılmış olarak görülebilir.

 

 

Düşeyde, yerel bir duvarcının malası, yine kaba kum harcı atıyor. Mekanı fiilen inşa eden unsurlarla üretken bir mimesis içinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kat Planı ve Kesit

 

 

 

 

 

 

 

Aksonemetrik perspektif

 

 

 

 

 

Aksonemtrik diyagramın patlamış hali

 

 

 

Proje gerçekleri

 

Proje Adı: Bir Duvarın Sığınağı

 

Mimarlık Ofisi: Agora Mimarlık

 

İnşaatın tamamlanması: 2021

 

İnşaat alanı: 80m2

 

Yer: Baix Empordà, Girona, İspanya

 

Mimarlar: Joan Casals Pañella ve Jose Luis Cisneros Bardolet

 

Takım: Belen Ramos, Ane Rodriguez, Sofia Lobianco, Clara Corominas Jaime Gutiérrez ve Giulia Valentino

 

İnşaatçı: Fustes Sebastià, Wood&Bois SL, Vicente Castaño, Juan Carlos Merelo, Toni Antequera

 

Destekler: MINIM Barselona

 

Tüm görseller © Joan Casals Pañella aksi belirtilmedikçe.

 

Tüm çizimler © Agora Mimarlık

 

 

 

 

 

Kaynak: WA

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Bir taş duvarı referans alıp modern ihtiyaçlara da cevap verecek bir proje tasarlamak başarılı bir yaklaşım.

    Arif Öztürk | 3 Mayıs 2022


Yorum yazmak için


Tasarım: Lever Architecture Meyer Memorial Trust, gelişen ve adil bir Oregon’a katkıda bulunan kuruluşlara, topluluklara, fikirlere ve çabalara yatırım yapan bir vakıftır. Portland’ın Albina semtindeki yeni kampüsleri, vakfın eşitlik ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ifade eden bir tasarımla desteklenen, Meyer’in girişimlerini eyalet çapında ilerletmek için bir platformdur.

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org