Aliki Perroti & Seth Frank Lisesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Aliki Perroti & Seth Frank Lisesi
Share 30 Mayıs 2023

Tasarım: Bruner/Cott & Associates

Araştırma Merkezi’ni (CHI), Kolejin Tarih bölümünü ve Amherst Koleji’nde söylem ve eleştirel düşünmeyi yönlendirmek üzere seçilen diğer öğretim üyelerini bir araya getirecek. Antik Atina Lisesi’nden ilham alan mekanlar, fakülte, öğrenciler ve daha büyük Amherst College topluluğu için etkileşimi, işbirliğini ve konuşmayı teşvik edecek şekilde düzenlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje, insan durumunu keşfetmek için arkadaşlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve topluluk için yeni inşaat ile sitede tarihi bir ev içeriyor. Evin içi, yeni ofis programı, sınıflar ve destek alanları için değiştirilecektir. Pleasant Caddesi boyunca mevcut evin yanına şeffaf bir dış duvarla ayrılmış iki katlı yeni bir ek yerleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu iki unsur, daha büyük, daha fazla kamusal alan, bir etkinlik alanı ve esnek bir sınıf içerir. Üç katlı yeni bir ofis kanadı, mevcut evin arkasını sarar ve batıya bakan doğrusal bir ofis grubu oluşturur. Tasarım, tümü açık bir ortak alanla birbirine bağlanan ofislerin, sınıfların, bir zemin kat etkinlik alanının ve bir açık hava terasının bitişikliklerinden yararlanmayı amaçlamaktadır. Bu merkezi alan, topluluğun düşüncelerini, fikirlerini ve çalışmalarını paylaşabileceği yerler oluşturur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lise, Amherst Koleji’nin 2030 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü desteklemek ve düşük karbonlu yapıyı sergilemek için tasarlanmış “akıllıca sürdürülebilir” bir bina olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lise, Amherst Koleji’nin 2030 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü desteklemek ve düşük karbonlu yapıyı sergilemek için tasarlanmış “akıllıca sürdürülebilir” bir bina olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verimli mekanik sistemlerle birleştiğinde, bu proje binaların inşaattan kaynaklanan etkilerini ve kullanım ömürleri boyunca nasıl önemli ölçüde azaltabileceğini gösterecek. İç mekan hava kalitesi, açılabilen pencereler, gün ışığı alma stratejisi ve çevredeki manzaralar, bina sakinlerinin refahını iyileştirmek için dikkate alınması gereken diğer hususlardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org