KENT İMGELEMİNDE MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KENT İMGELEMİNDE MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI
Share 1 Nisan 2022

YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI

Türkiye’de her yıl 9 Nisan tarihinde Türk mimarlık ve sanat tarihinde çok önemli yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü kutlanmaktadır.

Mimar Sinan Anadolu’dan Balkanlara uzanan çok geniş bir coğrafi alan içerisinde mimarlık ve yapı kültürünün gelişmesine eşsiz katkılarda bulunmuştur. Kent imgeleminde baskın bir şekilde okunan bu izler üzerinden Büyük Usta’yı anmak ve anlamak bu yarışmanın temel hedeflerindendir.

 

 

 

 

 

YARIŞMANIN TÜRÜ ve ŞEKLİ

 

 

 

Günün anlam ve önemini vurgulamak hedefiyle İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ/MİMARLIK ve ŞEHİRCİLİK TASARIM ve UYGULAMA MERKEZİ tarafından düzenlenen “KENT İMGELEMİNDE MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI” tüm üniversitelerdeki mimarlık öğrencilerine açık ve tek kademeli bir yarışmadır.

 

 

 

KATILIM ŞARTLARI

 

 

 

  • Yarışma Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki mimarlık bölümlerine kayıtlı tüm lisans öğrencilerine açıktır.
  • Yarışmaya gönderilen eskizlerin üzerinde katılımcının kesinlikle adı, soyadı, parafı, imzası ya da herhangi bir işareti bulunmayacak olup; üzerinde herhangi bir işaret bulunan eskizler değerlendirilmeyecektir.
  • Öğrenciler yarışmaya birden fazla çalışma ile katılım sağlayabilirler.
  • Yarışmaya katılan her projede özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olması koşulu aranmaktadır. Bu konuda sorumluluk eser sahibine aittir.
  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.

 

 

 

YARIŞMA TAKVİMİ

 

 

 

Son teslim tarihi: 10 Nisan 2022 saat 23:00
Oylama bitiş tarihi: 15 Nisan 2022 saat 10:00

 

 

 

ESERLERİN TESLİM VE YAZIŞMA ADRESİ

 

 

 

  • Katılımcılardan seçmiş oldukları bir Mimar Sinan eserini serbest çizim tekniğinde, A4 kâğıt ebadında (jpg formatında ve en az 300 dpi çözünürlükte) eskiz olarak ifade etmesi beklenmektedir.
  • Eskizde kullanılacak teknik (bilgisayar çizimi olmamak şartı ile), kağıt, kalem tipi, renk ve benzeri özellikler tamamıyla katılımcının seçimine bırakılmıştır.
  • Çalışmalar, eserin adı da belirtilerek kişisel instagram adresi hikâye bölümüne ‘@gedikedu_mimarlik’ adresini etiketleyerek, instagram/DM kısmından veya mimarlik@gedik.edu.tr adresine gönderilebilir.

 

 

ÖDÜLLER

 

 

 

İlk 3 dereceye giren proje sahibi tasarımcılar ödüllendirilecektir.

  • Birincilik Ödülü: Eskiz Kalemi
  • İkincilik Ödülü: Eskiz Kalemi
  • Üçüncülük Ödülü: Eskiz Kalemi

 

 

İLETİŞİM

 

 

 

mimarlik@gedik.edu.tr 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org