MEYER GENEL MERKEZİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MEYER GENEL MERKEZİ
Share 1 Temmuz 2022

Tasarım: Lever Architecture

Meyer Memorial Trust, gelişen ve adil bir Oregon’a katkıda bulunan kuruluşlara, topluluklara, fikirlere ve çabalara yatırım yapan bir vakıftır. Portland’ın Albina semtindeki yeni kampüsleri, vakfın eşitlik ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ifade eden bir tasarımla desteklenen, Meyer’in girişimlerini eyalet çapında ilerletmek için bir platformdur.

 

 

 

 

 

 

Bina programı, halka açık programlar için bir katılım merkezi, Misyon Kütüphanesi, çatı bahçesi teraslı kafe tarzı etkinlik alanı, 50 kişilik çalışma alanı, toplantı odaları ve ortaklar için ortak çalışma alanı içerir. Vakıf ve hizmet verdiği topluluklar arasındaki bağlantıları güçlendirmek için Meyer’in zemin katı davetkar bir “ön sundurma” olarak tasarlandı. İçeride, binanın odak noktası, kamu programları ve ortak kuruluşlarla işbirlikleri için 100 kişilik bir toplantı merkezi olan Büyük Amaçlar Merkezi’dir. Mass Plywood adı verilen yöresel bir ahşap üründen üretilen Center, eğitim bahçesine açılan bir iç/dış mekân etkinlik alanıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peyzaj tasarımı, yerel ekolojiyi, topluluk tarihini ve bölgesel kimliği kabul ederek, personel ve ziyaretçiler için bir eğitim ortamı olarak hizmet ediyor. Columbia Nehri kabileleri için birincil gıda, tıbbi veya emtia kaynağı olarak tarihsel önemleri nedeniyle seçilen türler de dahil olmak üzere yerli ve uyarlanabilir ekimler kullanılır. Kwánsǝm Yakwá Bahçesi’ndeki bir bahçe işareti, Chinook Wawa’da “biz her zaman buradaydık”, Yerli insanlar tarafından sürekli olarak ifade edilen konsepti ifade ediyor. Bina, çeşitli fiziksel yetenek seviyelerini barındıran ve ırk, renk, din, cinsiyet, ulusal köken, engellilik veya yaş ne olursa olsun herkesi davet eden tasarım düşüncesini içermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örnekler arasında, her aşamada çoğu vakıf personelinin katılımıyla tasarım ve karar vermeye yönelik aşağıdan yukarıya bir yaklaşım; boyunca ortak olanakların ve pencerelerin adil dağılımı; ADA gerekliliklerinin ötesine geçmek; farklı vücut tiplerine ve fiziksel yeteneklere uygun mobilyalar; mesajlaşma, tabela ve sanat eserlerine yansıyan kültür ve dil çeşitliliği. İşgücü genelinde çeşitli temsil ve adil sonuçlara olan bağlılığını yansıtan Meyer, titiz katılım hedefleri geliştirdi ve BIPOC’a ait, kadınlara ait ve küçük gelişmekte olan işletmeler için fırsatları en üst düzeye çıkarmak için proje ekibiyle birlikte çalıştı: tasarım ekibine yüzde 39 katılım ve yüzde 55 inşaat ekibi için katılım yüzdesi. 10.8 milyon dolarlık projenin bölgesel materyallere ve çeşitli iş katılımına odaklanması, Oregon’da adil ekonomik fırsat yaratıyor. Proje, sürdürülebilir bina tasarımını sosyal eşitlik ve topluluk gelişimi ile birleştiriyor ve bu hedefler arasında geliştirilebilecek sinerjik ilişkiyi gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje, çevresel hedefler doğrultusunda LEED v4 Platinum sertifikası aldı. Yeni genel merkezin tasarımı, güneş PV panelleri, enerji verimli bina muhafazası ve HVAC sistemi, yerinde yağmur suyu yönetimi, bölgesel malzemeler ve yerel ekimler dahil olmak üzere iddialı sertifikayı elde etmek için çeşitli stratejiler kullanıyor.

 

 

Proje Geçmişi

 

 

Meyer Memorial Trust, daha önce Portland’ın Pearl Bölgesi’nde orta yükseklikte bir binada bulunuyordu. Vakıf, Oregon eyaletinde adil fırsat yaratılması için önemli bir katalizördür ve liderliği ve personeli, kendilerini doğrudan topluma bağlayan ve ortak kuruluşlarla daha iyi işbirlikleri sağlayan bir merkez istedi. Tüm kararların merkezinde eşitlik olan Meyer, sevilen tarihi yapıları yıkmadan veya soylulaştırmayı teşvik etmeden bir mahalleyi olumlu bir şekilde dönüştürecek bir alan aradı. Ayrıca toplu taşımaya yakın ve personel için uygun bir yer istediler. Meyer, yeni evlerinin yeri olarak Portland’ın Siyahi topluluğunun tarihi kalbi olan Albina mahallesinin kenarındaki eski bir çekici/kahverengi arazi parselini seçti. Konum, vakfı yatırım yaptığı ve kurucusunun mirasını onurlandırdığı birçok kuruluşun yakınına yerleştiriyor – bakkal Fred G. Meyer işine Albina semtinde başladı. Site, bir otobüs durağının karşısında, şehrin en işlek bisiklet yollarından birinin yanında ve tramvay hattına yürüme mesafesinde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım açısından Meyer, mahalleye olumlu katkı sağlayacak, topluma karşı sıcakkanlı hissedecek, personelini ve işbirlikçilerini güçlendirecek, bölgedeki çeşitlilik hikayelerini kutlayacak ve sürdürülebilirlik üzerine diyaloğa öncülük edecek mütevazi bir bina istedi. Meyer, projenin Oregon’da adil bir fırsat için bir motor olması gerektiği konusunda da açık sözlüydü

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakıf, çeşitli iş katılımları için sıkı hedefler belirlemek için ekiple birlikte çalıştı ve kat planlarının düzenlenmesinden malzeme ve kaplamaların tedarikine kadar her karara eşitlikçi bir mercek getirdi. Vakfın kampüsü COVID-19 salgını sırasında tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org