DÜŞÜK KOTLU KONUTLAR… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DÜŞÜK KOTLU KONUTLAR…
Share 6 Nisan 2022

Tasarım: Kevin Daly Architects

Bu proje, ARCHITECT’in Mart 2022 sayısında yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

“Ölçek ve kompozisyonun oldukça iyi yapıldığını ve iç-dış mekan yaratmanın oldukça iyi yapıldığını düşündüm.” – Jüri Üyesi Kai-Uwe Bergmann, FAIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los Angeles’ın artan konut maliyetlerine karşı devam eden savaşında, şehrin kendi Kevin Daly Architects’i, politika yapıcılara ve diğer tasarımcılara güçlü ve yeni bir silah sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firmanın Alçak Katlı Konut konsepti, LA’nın konut sorununa yaklaşımında uzun süredir göze çarpan bir boşluğu doldurmaya çalışıyor: Planlamacıların yüksek yoğunluklu konut gelişimini teşvik etmeye yönelik ısrarlı çabalarına rağmen, yerel kentsel dokunun endemik düşük yoğunluklu karakteri ni göz önünde tutarak; reformcular, yüksek yoğunluğa lojistik ve siyasi engeller çıkarıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daly ve ekibi, bu zor durumla kafa kafaya yüzleşerek, alan başına potansiyel birimleri en üst düzeye çıkarırken, şehrin mevcut düşük katlı ölçeğini kullanan, uygun maliyetli, inşası kolay bir konut tipolojisi tasarladı. Sosyal etkileşim ve ekolojik korumanın amaçları.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir dizi yarı müstakil iki ve üç katlı mini kuleler olarak düşünülen Alçak Konut planı, neredeyse fark edilmeden herhangi bir geleneksel tek aile mahallesine girebilen dolgu blokları oluşturarak, onu ince bir şekilde yaya dostu bir şehir manzarasına dönüştürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basit, kullanıma hazır malzemeleri kullanan yapılar, Güney Kaliforniya ikliminden en iyi şekilde yararlanıyor, minimum enerji tüketimi ile optimum konfor sağlamak için zemin seviyesindeki çardaklar ve üst kat balkonları ile övünüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJE BİLGİLERİ

 

 

Proje: Alçak Konut, Los Angeles

 

Müşteri/Sahip: Jay De Natale

 

Mimarlar: Kevin Daly Mimarlar. Kevin Daly, Müdür, FAIA; Courtney Gibbs, Proje Müdürü; Jeff Rauch, Proje; Mimar; Connor Verteramo, Proje Tasarımcısı; Ciro Dimson, Proje Tasarımcısı

 

Boyut: 1100 fit kare

 

Maliyet: 350.000 $

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org