NAT MOTOR MERKEZ OFİSİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
NAT MOTOR MERKEZ OFİSİ
Share 30 Mart 2022

Tasarım: M Space

Nat Motor Merkez Ofisi M space tarafından tasarlandı. Ofis, Tayland’ın Çin, Tayland, Laos, Vietnam ve Kamboçya’yı birleştiren Mekong Nehri Havzasındaki en büyük kuzeydoğu ekonomik merkezi olan Udon Thani eyaletinde yer alan 4.000 m2 büyüklüğündedir.

 

 

 

 

 

 

Udonthani’nin uluslararası bir havaalanına, şehir merkezine ve AEC’ye yanıt olarak hızla büyüyen banliyö yerleşim bölgelerine yakın çevre yolu. İki tarafı ana yollar, ticari binalar ve Udonthani İl Spor Stadyumu ile çevrilidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Araba yolundan çıkıntı yapan katlanmış ve bükülmüş uçaklar, şehrin ulaşım ağına dinamiklik ve bağlantı ileten bir bina formu oluşturuyor. Her kıvrım, yalnızca üst üste binen işlevsel mekanlar yaratmakla kalmaz, aynı zamanda kısmen genişletilmiş bir çatı ile kaplanmış yarı açık çok amaçlı alan olarak kendini açan açık bir mekansal katman da yaratır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sembolik çatı, binayı kuvvetli güneş ve yağmurdan korur ve altındaki aktivite alanı için gölgeleme sağlar. Bu tarz, geleneksel bir Tay evinin sunduğuna benzer yerel tropikal yaşam tarzlarına duyarlıdır. Orta kanat, Udonthani’nin önemli halka açık parkı olan Nong Prajak Parkı’na işaret eden bir eksen ile en yüksek hızda bir viraja giren bir motosiklet gibi kavşağa geri bükülür.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapı özellikleri iki ana malzeme ile tanımlanır. Dış kabuklar, günün saatine göre değişen çevreyi yansıtan uçak kanatlarına benzer bir alüminyum kompozitten yapılmıştır. Sabah havası gökyüzünün çivit mavisi renginden gelir. Öğleden sonra binanın turuncu-kırmızı rengi, aktivite plazasının lekeli beton kalas yüzeyinden yansıyor, tam renk ve mevcut saha zemininde malzemenin 1.000’den fazla eski Ban Chiang seramik üretiminde kullanıldığı kile benzer doku. Yıllar önce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akşamları dans eden ışık ve renk, yoldan geçen otomobillerden gelirken, geceleri bina yapay ışıkla mavimsi olur. Katlanmış düzlemlerin iç tarafı zeminden duvara ve tavana sürekli bir yüzey sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siyah renkli pul kaplama, bize asfalt beton sokakları hatırlatmayı amaçlayan mat ve pürüzlü bir dokuya sahiptir. Malzeme, ışığı ve gölgeyi tamamen emerken, parlak, yansıtıcı dış yüzeyle güçlü bir kontrast oluşturur. Kabuğun uzun şeridi, dümdüz uzanan ve havaya doğru uzanan bir yola benziyor ve daha sonra Udonthani 1961’deki ABD hava kuvvetlerinin bir uçak kanadı gibi kendini bina gövdesine geri katlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Mekan, rekreasyon alanı ve gençlerin kendini ifade etmek için kullanması ve de öğrenme merkezi olarak önemli bir rol oynuyor.

 

 

 

 

 

 

 

Aynı zamanda kuzey Isan’ın ve Mekong Nehri Havzası çevresindeki diğer ülkelerin sanat ve kültürüyle ilgili kamusal faaliyetleri de desteklemektedir. Bu tür roller nihayetinde yerel, çok uluslu ve çok dilli toplulukları birbirine bağlayan alanlar aracılığıyla Nat Motors’un imajını ve sosyal politikasını vurgular.

 

 

 

 

Birinci kat planı

 

 

 

 

 

 

İkinci kat planı

 

 

Proje Bilgileri:

 

Mimarlar: M alanı

 

Yer: Udon Thani, Tayland

 

Tasarım Ekibi: Pakorn Mahapant, Manupong Norasing

 

Alan: 2500.0 m2

 

Proje Yılı: 2014

 

Fotoğraflar: Wison Tungthunya

 

Proje Adı: Nat Motor Genel Müdürlük

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org