Pressoria, Şampanya Kültür Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Pressoria, Şampanya Kültür Merkezi
Share 11 Ocak 2022

Tasarım: Atelier Philéas Architecture

Burada, Aÿ-Champagne’de, Fransa Grand-Est bölgesindeki Epernay’a kısa bir mesafede, toprak ve terör kavramları, 2015’ten beri UNESCO dünya mirası listesinde yer alan, kabartması üzüm bağı olan bir topografya ile büyütülmüş daha büyük bir anlam kazanıyor.

 

 

 

 

 

 

Yamaçların büyüleyici manzarasıyla karşı karşıya kalarak, bu peyzaj mirasını CCVGM tarafından düşünülen Şampanya şarapları için duyusal yorumlama merkezi projesine uygun hale getirdik. Ayrıca, eski Maison Pommery pres merkezinin çatısına inşa etmek yerine, uzantıyı peyzajla harmanlamak için mimari bir karar aldık. 1902’den kalma orijinal binanın kalitesi ve konumu, miras niteliklerini geri kazanıp restore ederek ve bina ve peyzajın bir olduğu bir bütün olarak dahil edilen çağdaş eklemeler konseptiyle hassas bir proje yaklaşımına izin verdi.

 

 

 

 

 

 

Monte edilmiş bir mücevher gibi, çağdaş eklemeler, binanın yeni rolünü vurgulayarak, binanın her iki tarafına da zarif bir şekilde yerleştirilmiştir. Asma tarafındaki bu daldırma temelli yaklaşım sayesinde, arazinin doğal eğiminden yararlanan restoran, asmaların düşük açılı bir görünümünü sunarken, yukarıdaki devasa ahşap teras, ziyaretçiyi manzaraya çeker.

 

 

 

 

 

 

Bu daldırma hissi, lentolardaki cilalı ayna kaplamanın yansımaları ve yemek odasındaki veya tadım odasındaki uzun aynalı duvar sayesinde Pressoria’nın ziyaretinin zirvesi olan geniş terasa açılır.

 

 

 

 

 

 

Şehir tarafında, resepsiyon ve ortak alan arasında hafifçe eğimli bir zemin sayesinde ön avlu ziyaretçiyi giriş holüne yönlendiriyor. Geceleri, binanın cephesi ve ön avlusu yumuşak bir fısıltı ile aydınlatılıyor.

 

 

 

 

 

Mimari, şaşırtıcı bakış açılarıyla, manzarayla olan ilişkisinde, keşfedilecek bir yerin etrafında dolaşmanın basit ve yenilikçi sürecinde, Casson Mann’in senografi tasarımı sayesinde kalıcı olan duyusal güçte kendi duyusal gücünü gösterir.

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org