OGDEN MERKEZİ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
OGDEN MERKEZİ
Share 14 Ocak 2022

Tasarım: Stüdyo Libeskind

 

Durham Üniversitesi, Studio Libeskind’i, genişleyen öğrenci gruplarını ve personelini barındıracak yeni bir üniversite binası oluşturmanın yanı sıra temel fizik çalışmaları için yeni bir araştırma tesisine ev sahipliği yapmak üzere görevlendirdi.

 

 

 

 

 

Ogden Merkezi, Hesaplamalı Kozmoloji Enstitüsü (ICC), Galaksi Dışı Astronomi Merkezi (CEA) ve Gelişmiş Enstrümantasyon Merkezi (CfAI) profesörleri, öğretim görevlileri, doktora öğrencileri, doktora sonrası araştırmacılar, destek personeli ve misafir akademisyenler için yetmiş iki yeni ofis sağlıyor. ).

 

 

 

 

 

Işık ve açıklık, Ogden Center tasarımının merkezinde yer alıyor. Planda bir sarmal olan Merkez, cepheleri kesen pencere şeritleri ve teraslarla karaçam yağmur perdesiyle kaplanmış iki yığılmış form gibi görünüyor. Program, araştırma için bir dizi küçük çalışma alanı gerektiriyordu. Karanlık kabinler oluşturmak yerine, tasarım ekibi tüm ofisleri bir halka içine yerleştirdi, böylece her alan boyunca aydınlık ve açık bir program oluşturmak için buzlu cam kapılı doğal ışık alan bir pencereye sahip oldu. Cömert çatı terasları, dinlenmek ve temiz havanın tadını çıkarmak için ortak alanlar yaratır. Çatı pencereleri, ışığı merkezi atriyuma ve esnek toplantı alanlarına yönlendirir.

 

 

 

 

Sürdürülebilirlik tasarımının merkezinde yer almakta olup, çevresel etkileri ve devam eden işletme maliyetlerini en aza indirmeye ve paranızın tam karşılığını sağlamaya özen gösterilmiştir. Tasarım Ekibi, BT altyapısında sağlam malzemeler ve geleceğe yönelik kapasiteye sahip, son teknoloji ürünü ve tamamen erişilebilir bir tesis sunmak için çalıştı. Aynı zamanda yapı, iç planlamasında esneklik sağladı ve BREEAM Mükemmel sürdürülebilirlik standardı statüsü aldı.

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

Mimarlar: Studio Libeskind

Yer: South Rd, Durham DH1, Birleşik Krallık

Sorumlu Mimar: Daniel Libeskind Engineers Arup

Alan: 2478,0 m2

Proje Yılı: 2017

Fotoğraflar: Hufton+Crow

Proje Adı: Oğden Center

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org