MORPHOSIS’İN TİTANTUM KAPLI KONGRE MERKEZİ BİTİYOR… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MORPHOSIS’İN TİTANTUM KAPLI KONGRE MERKEZİ BİTİYOR…
Share 7 Ocak 2022

Morphosis Yangtze nehri boyunca uzanan titanyum kaplı kongre merkezini tamamlıyor.

 

Editör: Tom Kolnaar

 

Morphosis, Yangtze nehrinin dalgalı çatıda yankılanan akıcı kıvrımlarından ilham aldı. Titanyum çatı kaplaması, su yüzeyinde parıldayan güneş ışığını ifade eder.

 

 

 

 

 

 

Bina programı, yatay bir konferans merkezi ve nehre bakan 340 odalı dikey bir otel kulesine bölünmüştür. Sitenin sınırları binanın dalgalı formunu şekillendiriyor.

 

 

 

 

 

Kulenin şehre bakan kuzey tarafında, gün boyunca binayı gölgeleyen ve akşamları entegre aydınlatma ışıklarını yakan metal bir brise-soleil sistemi kullanılıyor.

 

 

 

 

 

Nehir tarafında 90.000 farklı metalik panel, nehir kenarını yansıtan dalgalı bir metal ve cam brise-soleil oluşturuyor.

 

 

 

 

 

 

36.000 metrekarelik kongre merkezi, 200 metrelik bir pasaj tarafından organize ediliyor. Köprüler, VIP girişlerini otele bağlamak için pasajla kesişir. Atari salonu ve büyük giriş, çatı pencerelerinden gelen doğal ışıkla dolu.

 

 

 

 

 

Metalik cephe iç caddenin dramatik kıvrımlarına doğru devam ettirilerek iç ve dış kısım bulanıklaştırılır.

 

 

 

 

 

 

Yüksek performanslı cepheler, binanın Çin’in ulusal yeşil bina standardı tarafından tanınan en yüksek sürdürülebilir tasarım derecesi olan “3 Yıldızlı derecelendirmesine” katkıda bulunuyor.

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello

1 Yorum
  1. titanyum değerli madendir. pahalıdır. ama binayı tanımlarken sadece dışını ya da kaplandığı yerini anlatır. mimari kalite başka bir şeydir.

    demet ışıklı | 9 Ocak 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org