Medgar Evers Koleji Kütüphanesi |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Medgar Evers Koleji Kütüphanesi
Share 3 Ocak 2022

Tasarım: ikon.5 Architecture

 

 

Medgar Evers Koleji Kütüphanesi

 

 

New York Şehir Üniversitesi’nin mevcut Bedford binası içinde yer alan Medgar Evers College Kütüphanesi yenilemesi, mevcut 45.000 metrekarelik geleneksel bir kütüphaneyi modern bir bilgi müştereklerine dönüştürüyor. Kütüphanenin bitişiğinde bulunan yeni bir ek, kütüphaneye sokakta sivil bir varlık veren ve Bedford Bulvarı boyunca Kolej’e yeni bir ön kapı sağlayan camsı 2.000 metrekarelik bir karşılama merkezi ekler.

 

 

 

 

 

Yenileme konsepti, ışıklı el yazmalarının parlak ve yansıtıcı sayfalarından ve bunların modern karşılığı olan bilgisayar ekranından esinlenmiştir. Her bir iç yüzeyi parlak yansıtıcı bir sayfa olarak ele alan yenileme, eski karanlık ve gölgeli alanı, binanın derinliklerine ışık girmesi için kuzeye bakan iki katlı cam duvar ve uzay çerçevesinden yararlanan aydınlık ve havadar bir öğrenme ortamına dönüştürüyor.

 

 

Vaziyet Planı

 

 

 

Plan

 

 

 

Doğal ışık, uzay çerçevesini, iç yüzeyleri, heykelsi merdiveni, grup çalışma odalarını ve ofisleri aydınlatmak için kuzeye bakan pencerelerden ve bir tavan penceresinden üç katlı alana giriyor. Kuzey cephesi boyunca açılan yeni bir üç katlı ve yeni heykelsi merdiven, üç seviyeyi de fiziksel ve görsel olarak birbirine bağlıyor. Açıklık, ziyaretçinin kütüphanenin çeşitli program fonksiyonlarını girişten görmesini sağlayarak mekanın okunabilirliğini ve dolayısıyla binanın netliğini arttırır. Sonuç, bitişik çalışma ve sınıf alanları ile ışık dolu, ilham verici bir bilgi ortak noktasıdır.

 

 

 

 

 

 

 

Mekanın iç dönüşümüne ek olarak, yenileme, kütüphanenin programını tamamen değiştirdi. 1980’lerin başında, kütüphanelerde bilgisayar devriminin ortaya çıkmasından hemen önce inşa edilen Medgar Evers kütüphanesi, öğrenme için izole bireysel burs modeline dayanan geleneksel bir koleksiyon ve çalışma alanı olarak tasarlandı. Bireysel çalışma alanları ve kitap koleksiyonları hala mevcut olsa da, yenileme, kütüphanenin işlevlerini işbirlikçi öğrenmeyi destekleyen modern bir bilgi müştereklerine dönüştürüyor. Bu dönüşüm için önemli olan, teknik hizmetler, özel koleksiyon depolama ve geleneksel kitap koleksiyonu gibi daha az kamusal işlevler için yeterince kullanılmayan depolama alanının alt seviyede yeniden kazanılmasıdır. Bu yaklaşım, daha işbirlikçi çalışma alanları ve teknoloji odaklı sınıf alanları için ana ve ikinci katlarda yer açtı.

 

 

 

 

 

 

Yenilenmiş kütüphane, personel referansına ve yakındaki yardım masalarına bitişik ortak teknoloji iş istasyonları sağlar. Ana seviyedeki bilgi ortaklarını desteklemek, grup çalışma odaları, bir medya merkezi ve her yerde rahat oturma yerleridir. Daha önce kütüphane on bilgisayar iş istasyonu sağlıyordu. Yeni alan şimdi ana seviyede 42 bilgisayar iş istasyonu, alt seviyede 15 bilgisayar iş istasyonu ve her koltukta güç ve verilere erişim sağlıyor. Bilgi ortaklarına ek olarak, 10 grup çalışma odası, gelişen bir teknoloji merkezi, test ve danışmanlık sınıfları, özel koleksiyon arşivleri ve galeri sağlanmaktadır. Bu eklemeler, mevcut yapı içinde en önemli koleksiyonları kompakt mobil depolamaya indirerek ve yerleştirerek, böylece program kullanımı için değerli zemin alanını boşaltarak mümkün oldu.

 

 

 

 

 

Yenileme, enerji tüketimini azaltmak ve iç çevre kalitesini iyileştirmek için bir dizi sürdürülebilir özelliği bünyesinde barındırıyor. Kuzeye bakan cam duvar, dağınık doğal ışığın kütüphaneye girmesine izin verir ve foto optik karartma sistemi ışık seviyelerini izler ve gün ışığı saatlerinin çoğunda yapay ışıkları kapalı tutar.

 

 

 

 

 

 

Tüm kapalı odalarda, binanın tüm alanlarında doğal gün ışığını ödünç almak için ortak bilgi alanlarına yönelik cam bölmeler bulunur. Yansıtıcı çatı kaplama, tesisteki ısı kazanımını azaltır ve yeni yüksek performanslı ısıtma havalandırma ve klima sistemi, enerji tüketimini büyük ölçüde artırır. İç ortamın kalitesini artırmak için geri dönüştürülebilir sırtlı halı, bambu ahşap döşeme ve paneller, düşük VOC boyalar ve LED aydınlatma kullanılmıştır.

 

 

 

 

 

 

Mimari: ikon.5 architects

 

 

Yer: Amerika Birleşik Devletleri, Brooklyn, NY, ABD

 

 

Tasarım takımı:

 

 

Joseph G. Tattoni, FAIA / Arvind Tikku, AIA / J. Daniel Cummings, AIA / Michael Herbst, AIA / Benjamin J. Petrick, AIA

 

 

Alan: 45000.0 ft2

 

 

Proje Yılı: 2016

 

 

Fotoğraflar: Jeffrey Totaro

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org