Bibliothèque Nationale de France'ın Yenilemesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bibliothèque Nationale de France’ın Yenilemesi
Share 20 Mayıs 2022

Tasarım:  Bruno Gaudin ve Virginie Brégal Architectes

Bibliothèque Nationale de France’ın tarihi bölgesi, rue de Richelieu*, mimarlar Bruno Gaudin ve Virginie Brégal tarafından on yıl boyunca tamamen yenilendikten sonra yeniden açıldı.

 

 

 

 

 

 

2000’lerin başında, bu eskiyen binayı gözlemlemek, sitenin modasının geçtiği kaçınılmaz sonuca yol açtı. Buna teknik ve güvenlik tesisatları, halkın kabul edildiği koşullar ve koleksiyonların korunması için çalışma koşulları ve koşulları dahildir. Bina, tasarlandığı rolü artık yerine getirmiyordu. Büyük bir revizyon acilen gerekli hale gelmişti.

 

 

 

 

2

 

 

 

 

Ve bu, 1950’lerin sonundan beri -Michel Roux-Spitz’in uzantılarının tamamlandığı dönem- yapıldığı gibi artık “parça parça” değil, daha çok, tüm dünya ölçeğinde büyük bir çalışma kampanyasıyla gerçekleştirilebilirdi. sitede bina kompleksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Müzakere edilen anlaşmanın sonucu, genel proje yönetiminin Bruno Gaudin’in mimarlık ofisine emanet edilmesini içeriyordu. ISMH’de (Inventaire Supplémentaire des Monuments Historiques) listelenen bir yapı olan Salle Labrouste’nin restorasyonu Jean François Lagneau ACMH’ye (Anıtlar Tarihi Baş mimarı) emanet edildi.2011 yılında başlayan çalışmalar iki aşamaya ayrıldı. hem özellikle hassas şantiyenin kurulmasını sağlamak hem de buna paralel olarak Vivienne Sokağı tarafında kütüphaneyi kısmen açık tutabilmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitenin gözle görülür şekilde farklı geometrik formları düzenli birimlere (muazzam okuma odaları, avlular, bahçe vb.) bölünmüş olsa da, kompleksin 17. yüzyıldan itibaren kademeli olarak genişlemesi sonsuz dönüşümler, genişlemeler, yıkımlar ve yoğunlaştırmalar yoluyla gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taş cephelerin birleşik ve düzenli zarfının arkasında, birçok kez yenilenmiş ve yeniden düzenlenmiş ve hatta bazen yeniden inşa edilmiş, bazıları 14 kata kadar ev sahipliği yapan gizli binalar var.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genellikle her dönemin önde gelen mimarları tarafından yürütülen bu uzun kütüphane inşaatı tarihi, bize onu karakterize eden alanların mirasının zenginliği ile orantılı olarak aşırı karmaşık bir miras bıraktı. Mevcut topluluğun gerçekliğine mümkün olduğu kadar yakın olan bu projenin zorluğu, bir bina ile bir program arasında doğru dengeyi aramaktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje:

Bibliothèque binaları topluluğunun yeniden yapılandırılması ve yenilenmesi – Miras odalarının yapım dönemlerine ve müdahale tipolojilerine göre teknik ve mimari olarak yenilenmesi (18., 19., 20. yüzyıllar, özellikle 1950’ler) – Sirkülasyonlar topluluğunun yeniden yapılandırılması “yukarıdan aşağıya” dağıtım merkezlerinin oluşturulması ve çevre çevresinde sirkülasyonlar – Binanın iki yanından girişi olan çapraz bir lobinin ve bir merdivenin yaratılması – Bir cam bağlantı galerisinin yaratılması – Yeni okuma salonlarının yaratılması – Aydınlatma alanlar – Teknik/faydalı alanların oluşturulması – Yangın önleyici zeminlerin oluşturulması – Bölüm faaliyetlerinin kurulumu için yeni zeminlerin oluşturulması – Yeni rezervlerin oluşturulması – Dış alanların yenilenmesi, bina yönetmeliğine yükseltilmesi ve yeni girişlerin oluşturulması – Cephe ve pencerelerin restorasyonu

 

 

 

 

Kaynak Archello

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Sıkı iş doğrusu

    vedat eskiömer | 22 Mayıs 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org