GERÇEK ÜSTÜ YÜZEN PAVYON… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
GERÇEK ÜSTÜ YÜZEN PAVYON…
Share 6 Ocak 2022

PARA Proje Grubu, Belçika kanalında yüzen gerçeküstü bir pavyon tasarlıyor
Editör: Jon Astbury

Amerikan stüdyosu PARA Project, Belçika’nın Bruges kentinde bir kanal üzerinde ahşap bir pavyon tasarladı ve bitişikteki 15. yüzyıldan kalma bir kanal evinin esrarengiz bir “doppelgänger’ı” olarak tasarladı.

 

 

Bruges Diptych adlı pavyon, 2021 Bruges Trienali için bir etkinlik alanı olarak tasarlandı ve üçüncü baskısı için “TraumA” küratöryel temasına yanıtlar davet edildi.

 

 

 

 

 

En iyi görüntü: pavyon kanalda yüzüyor. Yukarıda: Bruges Trienali için tasarlandı. Fotoğraf Iwan Baan’a aittir.

 

 

Küratörlerine göre bu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehrin ünlü ortaçağ merkezinin dış görüntüsünün ardındaki yaşamın gerçekliğini ortaya çıkaran “gizli alanların” keşfiydi.

 

 

“O görkemli cephelerin arkasında neler oluyor?” Bienalin küratöryel bildirisini sordu. “Ortaçağ şehri nasıl yaşanır ve yaşanır?”

 

 

Pavyon iki kesişen forma bölünmüştür. Fotoğraf Jasper van het Groenewoud’a aittir

 

 

PARA, uzaktan bakıldığında komşu ortaçağ kanal evlerinin biçimini ve ölçeğini taklit ediyormuş gibi görünen bir forma sahip bir pavyon tasarlayarak yanıt verdi.

 

 

Daha yakından bakıldığında, pavyon, şehrin cephelerinin ardında yatanları “ortaya çıkarma” fikrine kavramsal bir yanıt olarak, birbirinden ayrılma yanılsamasını veren kesişen iki forma bölünür.

 

 

 

Etkileşimli bir etkinlik alanı olarak hizmet eder

 

 

 

Uygulama, “Diptych, Trienal’in programlanması için kentsel travmadaki sorunları ele alan bir etkinlik alanı olarak hizmet ediyor ve sonbaharın sonlarına kadar [2021] şehir içinde açık olan birkaç uluslararası komisyondan biriydi” dedi.

 

 

“Kanal evine olan kısa yakınlığı, resmi yabancılaşmalar üzerine bir çalışmadır,” diye devam etti. “Yine de, oryantasyon, malzeme, ölçek, duruş yoluyla pavyon yeni komşusunda kendinden bir şeyler tanıdı.”

 

 

 

 PARA, pavyonu ahşap çerçeveli bir yapıdan inşa etti

 

 

 

Alanın miras statüsü nedeniyle, pavyon, mevcut binalar üzerinde herhangi bir etkiyi önlemek için kanaldaki 15 bağlantılı duba üzerinde yüzer, bununla bitişik kanal evi arasında sadece ince bir boşluk bulunur.

 

 

Köşkün iki üçgen formunun çatı kirişlerinin kesiştiği yeri ortaya çıkarmak için içeriden açıkta bırakılan ahşap çerçeveli bir yapıdan inşa edilmiştir.

 

 

Bu ahşap yapının bir ucundaki büyük açıklıklar, tarihi kanal binasının cephesini çerçeveler ve her iki taraftaki küçük çıkıntılı alanlar, kanala bakmak için alanlar yaratır.

 

 

 

Dışarıdan, ahşap çerçeve kısmen kontrplak panellerle kaplanmıştır ve komşu kanal evinde üçgen çatı pencereleri ve diğer açıklıklar gibi özellikler geometrik ana hatlar olarak bırakılmıştır.

 

 

 

Köşk, dubaların üzerinde yüzer.

 

 

 

Bu, Bruges Diptych’in mevcut binaların bir doppelgänger, bir ikizi olduğu yanılsamasını yaratır.

 

 

 

İç sütunlara yerleştirilmiş ince aynalar, tarihi çevrenin parçalarını mekana yansıtarak pavyonun gerçeküstü hissine katkıda bulunuyor.

 

 

 

  Bruges Diptych dahili olarak açıkta bırakıldı. Fotoğraf Iwan Baan’a aittir.

 

 

 

 

PARA Projesi, Jon Lott tarafından 2007 yılında kuruldu ve New York ve Cambridge, Massachusetts’te ofisleri bulunuyor. Lott ayrıca, önceki projelerinin New York’taki Val Alen Enstitüsü için esnek bir ev de dahil olduğu Collective-LOK’un kurucu üyesidir.

 

 

 

 

 

Kaynak: Deezen

1 Yorum
  1. hafif, ahşap, çevreci, sökülebilir ve de hoş.

    Dolunay Bademli | 6 Ocak 2022


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org