Afrika Kentsel Okulu | Enko Eğitim için Yeni Bir Merkez

 

 

Uluslararası insani yardım yarışmaları düzenleyen mimari bir platform olan Archstorming, African Urban School yarışmasının sonuçlarını yayınladı. Bu yarışmada katılımcılardan, genç Afrikalıların dünya çapındaki en iyi üniversitelere erişimlerini sağlamak amacıyla ekonomik kalitede eğitim sunan, hızla büyüyen bir Afrika uluslararası okulları ağı olan Enko Education için bir okul tasarlamaları istendi.

 

 

 

 

 

Toplam 15 okulu bulunan Enko, önümüzdeki beş yıl içinde en az 20 Afrika ülkesinde 45 okul daha açmayı hedefliyor. Bunu yapmak için, kıtadaki genişlemelerinde kullanılacak ve okul altyapı zorluklarını çözecek yenilikçi ve uyarlanabilir bir mimari tasarım arıyorlar. Bu yarışma, batı Afrika’nın denize kıyısı olmayan bir ülkesi olan Mali’nin başkenti Bamako’da kurulacak olan 550 öğrenci için yeni bir İlk ve Ortaokul olan bir sonraki binaya odaklandı.

 

 

Fildişi Sahili’nden Issa Diabaté, Çek Cumhuriyeti’nden Jakub Cigler, Senegal’den Mamy Tall, İspanya’dan Paola Bagna veya Çin’den Lin Liu gibi Afrika deneyimine sahip uzman jüri üyeleri, yarışmanın beş kazananını ve on mansiyon ödülünü özenle seçti.

 

 

Birincilik ödülü Ekvador Quito’dan Bryan Velastegui, Jose Chavez ve Nicolas Dorfflinger’e verildi. İkincilik ödülü Porto, Portekiz’den Hugo Alves Rebelo’ya, üçüncülük ise Kuala Lumpur, Malezya’dan Tan Yeong En ve Wong Tian Ming’e verildi. İki özel mansiyon ödülü Şili’den Fernando Landeros ve Nicolás Vidal ile Brezilya’dan Eduardo Bissoli Loverro, Caio França Lopes dos Santos, Francisco Leão de Campos Andrade ve Vicky Berl’e verildi.

 

 

KAZANANLAR

 

 

  1. ÖDÜL

 

 

Bryan Velastegui, Jose Chavez, Nicolas Dorfflinger

 


QUITO, EKVATOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okul tasarımı, sürdürülebilirliği en kritik ve önemli noktalardan biri olarak kabul eder. Güneş, rüzgar, sokağa bakış, bahçe, koridor, zemin kat ve 1. kat koridor gibi dış etkenlere bağlı olarak farklı tipte okul bloğu cepheleri tasarladık. Farklı blok yükseklikleri, içerdikleri program, pencere boyutları, açıklıklar, teras uyarlamaları ve güneş panelleri ile farklılaştırılarak, hem öğretim üyelerine hem de her yaştan öğrenciye optimum okul deneyimi yaşatmak için, banyo yeniden kullanımı ve çim sulama için yağmur suyunu toplarken öneri boyunca çeşitlendirildi. , güneş ışığı ve en iyi termal konforu sağlar. Ana sirkülasyon, projeyi, öğretmenler ve personel için net bir şekilde görünürken, bu teklifte oluşturulan farklı geçmişlerden gelen öğrenciler ağının bir temsil biçimi olarak birleştirir ve sınıflar arasında doğrudan, açık ve sosyal bir geçiş yapar. alanlar.

 

 

 

Son olarak, fiziksel bir yapı olmanın ötesinde bir köprü oluşturan sosyal alanlar (çok amaçlı salon ve kafeterya) sayesinde bloklar arasında bir bağlantı kurulur, her gün yeni bir öğrenci daha iyi bir gelecek için hazırlığını alır. Enko eğitim çalışmaları.

 

 

 

  1. ÖDÜL

 

 

Hugo Alves Rebelo

 

 


PORTO, PORTEKİZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toprağa bağlı, doğadan kaynaklanan niteliklere duyarlı bir kültürde Okul modeli doğacak. Ülkedeki sürdürülebilir Eğitim Mimarisi Arketipi olacak. Bamako onun evi olacak.

 

 

 

Okul Organizması iki şeffaf cilde ayrılır. İlki daha düşük bir şekil alır ve İdari, Kreş ve İlköğretim Programlarını barındırır. İkinci Cilt, zemin kattaki sosyal yaşam alanlarını ve Binanın geri kalanında Ortaokul Programının tamamını içermektedir. Ortaokul senaryosu için gerekli olan derslik sayısı nedeniyle, bu Volumetry, Bamako’nun bu çeyreğinde varlığını gururla sınırlayan daha zarif bir oran elde ediyor. Bu geometri, Dış Oyun Alanındaki Güneş Gölgesinin kontrolü ile de bir arada bulunur. Parselin Kuzeydoğu Köşesindeki daha yüksek Hacmi stratejik olarak tasarlayan Teklif, güneydoğu köşesindeki Oyun Alanını Güneş sıcaklıklarından koruyor.

 

 

 

  1. ÖDÜL

 

 

 

Tan Yeong En, Wong Tian Ming

 

 


KUALA LUMPUR, MALEZYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım zorluğu, bir eğitim tesisinin tipolojisini yeniden değerlendiren bir prototip oluşturmak için küçük bir sitenin kısıtlaması içinde işlevselliği, program çeşitliliğini, mekansal kaliteyi, verimliliği ve çevresel ve bağlamsal faktörleri senkronize etmeye yönelik bir özet ile başladı. Bu tasarım şeması öncelikle öğretmenlerin, öğrencilerin ve topluluğun öğrenebileceği, oynayabileceği ve ilham alabileceği bir yer yaratmayı amaçlar.

 

 

Mekansal planlamanın ilk amacı, bağlamla ilişkili olarak ölçeğin bağlantılılığını sağlamak için bina yüksekliğini kontrol ederken izin verilen site alanını optimize ederek planın uygulanabilirliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Yapı blokları, düşük maliyetli ve bakım gerektiren pasif havalandırma ve aydınlatma için tek sınıf kalınlığında, açık uçlu koridorlar ve çok hacimli atriyum alanı ile geçirgen yapılar olarak tasarlanmıştır.

 

 

Yeşil ve sürdürülebilirlik özelliği açısından çatı, aşağıdaki boşlukları barındıran dev bir kentsel şemsiye görevi görmekte ve yağmur sularını toplayarak tuvalet sifonu, sulama ve genel temizlik için güvenle kullanılmak üzere bir yağmur suyu toplama sistemi içermektedir.

 

 

MANSİYON ÖDÜLLERİ

 

 

 

ÖZEL  MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Fernando Landeros, Nicolás Vidal

 

 


SANTIAGO, ŞİLİ

 

 

 

 

 

 

 

ÖZEL MANSİYON ÖDÜLÜ

 

Eduardo Bissoli Loverro, Caio França Lopes dos Santos, Francisco Leão de Campos Andrade, Vicky Berl

 

 

SÃO PAULO, BREZİLYA

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Agata Jankowska, Agata Marzec

 

 

WROCLAW, POLONYA

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

Sammuel Gama, Enrique Cadavid

 

 

BOGOTÁ, KOLMBİYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Arman Ghafouri-Azar

 

 


TORONTO, ON, KANADA

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Gwinyai Dzinotyiweyi, Kholisile Dhliwayo

 

 


PERTH, WA, AVUSTRALYA

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Ruxandra Iancu-Bratosin, Alessandro Mattoccia, Rodrigo Rubio Cuadrado

 

 


MADRIT İSPANYA

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Hakki Can Ozkan, Ozlem Ozdener Ozkan, Safak Ozaydin, Sirri Berkay Kara

 

 


ISTANBUL, TÜRKİYE

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Brenda Machado, Cheila Seibert, Tamara Silveira, Alex Brino

 

 


SANTA CRUZ DO SUL, RS, BREZİLYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Bhairumal Sutar, Purven Shah

 

 


PUNE, HİNDİSTAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

Mehrdad Mirzaei, Mahdi Mirzaei, Hamid Shakeri, Ali Kave

 

 


TAHRAN İRAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MANSİYON ÖDÜLÜ

 

 

 

Luz Ramírez, Juan Segura, Gabriela Ipial, Daniela Pastrana

 

 


CALI, KOLOMBİYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Böyle bir uluslararası yarışmada ödül alan Hakki Can Ozkan, Ozlem Özdener Özkan, Şafak Özaydın, Sırrı Berkay Kara meslektaşlarımızı kutluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir