SANAL MÜHENDİSLİK MERKEZİ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
SANAL MÜHENDİSLİK MERKEZİ
Share 30 Aralık 2021

Tasarım: UNStudio

 

UNStudio tarafından tasarlanan Sanal Mühendislik Merkezi, Çağdaş şirketler, özellikle yaratıcı endüstrilerdekiler, bugün çalışma yöntemlerimizde önemli değişiklikler getiriyor. İletişim, deneme ve yeni işbirliği biçimleri yoluyla yaratıcı iş süreçlerini teşvik eden ve teşvik eden değişiklikleri tamamen kucaklıyorlar. Dış bilgi kaynaklarıyla sürekli gelişen bağlantıların yanı sıra, bireysel şirketler içinde iletişim ve bilgi paylaşımını teşvik etmenin, çalışmaya yönelik daha yaratıcı ve deneysel yaklaşımlar potansiyelini artırdığına dair bir anlayış vardır. Bu, insan kaynaklarının optimal organizasyonu için potansiyelin daha iyi anlaşılmasına ve buna bağlı olarak iyileştirilmiş çıktının yaratılmasında önemli bir rol oynamaya teşvik edilen bir işgücüne yol açar.

 

 

 

 

 

Ancak bu anlayış artık yalnızca yaratıcı endüstrilerle sınırlı değil. Dünyanın en önemli uluslararası araştırma enstitülerinden biri olan Fraunhofer Enstitüsü, yalnızca yürüttüğü işi barındıran ve yansıtan değil, aynı zamanda işgücünü teşvik eden ve yeni çalışma metodolojilerini teşvik eden bir binaya ihtiyaç duyuyor.

 

 

 

 

 

UNStudio’nun tasarım yanıtı, araştırmasını yeni çalışma ortamlarına ilişkin çağdaş anlayışları daha geniş bir alana genişletme potansiyeline uygulamak ve böylece yeni bir ofis binası türü aracılığıyla iletişimi, deneyi ve yaratıcılığı teşvik eden çalışma ortamları yaratan bir tasarım yaklaşımını etkilemektir. Sanal Mühendislik Merkezi ZVE bir prototip bina haline gelir; sadece sürdürülebilirliğe tamamen kapsayıcı bir yaklaşımı dahil etmekle kalmayıp, aynı zamanda mimarlığın geleceğin çalışma ortamlarında oynayabileceği role bir örnek sağlayan.

 

 

 

 

 

Stuttgart Vaihingen’deki Fraunhofer Enstitüsü’nün araştırma kampüsünde bulunan Sanal Mühendislik Merkezi ZVE, farklı multidisipliner iş akışlarının araştırılmasında uzmanlaşmıştır. UNStudio, Merkezin mimari hizmetleri konusunda Kaiserslautern’den Asplan ile işbirliği içinde çalıştı. UNStudio, tüm planlama süreçlerinde tasarım geliştirme, gerekli 3D planlama ve uygulamadan sorumluydu. Asplan, inşaat belgelerinin geliştirilmesinden ve saha denetiminden sorumluydu.

 

 

 

 

 

 

Programın tüm bölümleri binanın mekansal organizasyonunda uygulandı. Kullanılan diyagramatik yaklaşım, laboratuvar ve araştırma işlevlerini halka açık sergi alanları ile birleştirir ve ziyaretçilerin açık ve iletişimsel bir bina konseptinde senografik bir şekilde yönlendirilmesini sağlar. Farklı çalışma alanları, çalışanların ihtiyaçlarına göre dağıtılır. Laboratuar grubuyla birlikte mekansal olarak ayrılmış bölümler yoktur. Bunun yerine, çalışma alanları birbiriyle birleşerek disiplinler arası çalışma uygulamalarını teşvik eder.

 

 

 

 

 

Senografik ziyaretçilerin yönlendirilmesi de tasarımın önemli bir unsurudur. Ziyaretçiler, multimedya giriş holünden atriyumu çapraz olarak geçen merdivenlerden yukarı hareket eder. Merdivenler, parlak bir renk konseptinin eklenmesiyle vurgulanan bir kılavuz çizgi görevi görüyor. Ofisler veya laboratuvarlar gibi çeşitli programatik unsurları ayırt etmek için hem cephede hem de iç mekanda renk kullanılır. Merdivenlerde, yol bulmaya daha fazla yardımcı olmak için bir eğim kullanılır. Bu sayede sadece bir iletişim alanı değil, aynı zamanda ziyaretçiler ve çalışanlar için bir arayüz ortaya çıkıyor. Başlangıç ​​noktasına dönersek, Sanal Gerçeklik alanı, ziyaretçi turunun en önemli bölümünü oluşturur.

 

 

Yapı ve tasarım öğeleri, açık ve kapalı öğelerle uyumlu bir yapı içinde bütünleştirilmiştir. Kavisli ve düz elemanlardan oluşan kat planının geometrisi, sürekli dönüşen bir yüzeyin etkisini korurken, cephenin testere dişi geometrisinde çözülür.

 

 

DGNB’den (Alman Sürdürülebilir Bina Konseyi) altın sertifikası

 

 

 

 

 

 

İstisnai bir sürdürülebilirlik düzeyi, başından beri önemli bir düşünceydi. Bina strüktürü kısmen köpük güverte tavanlardan oluşmakta ve hem daha yaygın olarak kullanılan beton tavanlara ekonomik bir alternatif hem de ağırlıkta azalma sağlayarak kolonsuz alanlara izin vermektedir. Geliştirilmiş teknik unsurlar da yapıya entegre edilmiştir: beton çekirdek aktivasyonu, asma döşemeler ve yağmurlama borularının asma döşemelerdeki yerleşimi, esnekliklerini korurken görünür kurulum sayısını en aza indirir. Daha derin alanlara hava beslemesi de kısmen yalancı zemin içindeki hava kanalları aracılığıyla gerçekleşir. Hava tahliyesi millerin içinde gerçekleşir.

 

 

 

Sanal Mühendislik Merkezi ZVE’nin planı, geliştirme potansiyeli açısından azami ölçüde kullanıldı. Yuvarlatılmış şekil ve optimize edilmiş bina kabuğu, aynı alanın dikdörtgen biçiminden %7 daha küçük bir kontur sağlar. Bu aynı zamanda daha iyi bir cephe alanı-hacim oranı sağlar. Cam cephe miktarı sadece %32’dir. Cephe boyunca tüm mekanlar, çalıştırılabilir pencere elemanları ile doğrudan havalandırılabilir. Lentosuz tavanlar, gün ışığının mekanlara derinlemesine yansımasını sağlarken, güneş koruyucular kapalıyken ayrıca gün ışığı lamelleri ile destekleniyor. Tüm kurulumlar erişilebilir şaftlar içinde yer almaktadır. İskelet için olduğu kadar iç ve cephe konstrüksiyonunda da az bakım gerektiren, ayrılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılmıştır. Sanal Mühendislik Merkezi ZVE binasına DGNB tarafından Altın sertifika verilmiştir.

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

Mimarlar: UNStudio

Yer: Nobelstraße 12, 70569 Stuttgart, Almanya

Tasarım Ekibi: Ben van Berkel

Bina hacmi: 27.221 m3

Alan: 5.782 m2

Proje Yılı: 2012

Fotoğraflar: Christian Richters

Üreticiler: Sorba, Schüeco

Proje Adı: Sanal Mühendislik Merkezi

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

1 Yorum
  1. Geçmiş Fütüristik mimari tadı geliyor yapının kütle kurgusundan.

    serap içöz | 30 Aralık 2021


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org