MAHSUL OFİSİ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MAHSUL OFİSİ
Share 8 Aralık 2021

Tasarım: Stu/D/O Architects

 

 

Stu/D/O Architects tarafından tasarlanan Inter Crop Office, Önde gelen bir tarımsal ticaret şirketi için 7 katlı bir ofis binasını yeniden düşünürken, tasarıma mimari hale gelen ‘pirinç terası’ konseptiyle yaklaşarak yeni bir işyeri deneyimi öngörüyoruz. şirketin felsefesinin ve iş operasyonunun somutlaşmışı.

 

 

 

 

 

Gerileme düzenlemeleri, yükseklik sınırları ve olağandışı site sınırları gibi çeşitli saha kısıtlamaları nedeniyle, şirketin fonksiyonel gereksinimlerini karşılamak için mimari kütlenin verimli olması gerekli hale geldi.

 

 

 

 

 

Bu, her katın kütlesini birbirinden biraz farklı olacak şekilde kaydırarak, bir dizi örtüşen konsol ve teras yaratarak çözüldü. Yığılmış terasın sadeliği, dış mekan peyzajının yerel flora ve faunasının mimarinin birden fazla alanına ve işlevine nüfuz etmesine izin veren sofistike bir çözüm haline geldi.

 

 

 

 

 

 

Bu ‘pirinç terasları’ herkes için esnek bir ortak alan haline gelir ve bir bütün olarak şirket için bir aidiyet duygusu ve ortak kimlik geliştirmek için yer bilincini teşvik eder. Sarkan saçak, gün boyunca toplanma, paylaşım ve açık havada çalışma için bol miktarda gölgeleme sağlar ve bu da alanın çoklu ve çeşitli kullanımlarına izin verir.

 

 

1. Kat Planı

 

 

 

2. Kat Planı

 

 

 

Bu, genel iş yeri için bölümlere ayırma yerine bağlılığı ve etkileşimi teşvik eden doğal ve sezgisel bir atmosfer sağlar; iç ve dış arasındaki sınırları ortadan kaldırmak.

 

 

 

 

 

İşlevselliğin ötesinde, Tayland’ın tropikal iklimine uygun bir çevresel tasarım stratejisi oluşturduk. Bu özelliklerden biri de cephenin dış ve iç mekan arasında çoklu aracı haline gelen alüminyum dikey kanatçıklarıdır. Güneş açısının ve döngüsünün hesaplanmasında, her bir yüzgecin boyutları, güneş ışınlarının her yöne doğrultulmasını çözmek için kalibre edildi.

 

 

Görünüş

 

 

Bir gölgeleme cihazından daha fazlası, aynı zamanda doğal havalandırma için bir geçiş yolu ve komşu konutlardan bir mahremiyet filtresi görevi görür. Bu dikey çıtalar, aşırı maruz kalan ışığı ve güneşten gelen aşırı ısıyı filtreleyerek klimalara olan bağımlılığı önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

 

 

 

 

 

Her kattaki ‘pirinç terasının’ büyük kütlesi, doğrudan ısı kazancından tamamen doğal bir yalıtım görevi gören binanın soğutma yükünün yumuşatılmasına da yardımcı olur. Bu, bina için ortaya çıkabilecek dengesiz iklim koşullarını nötralize etmeye yardımcı olan bir mikro iklimin yaratılmasıyla sonuçlanır.

 

 

 

 

 

 

Tipik bir ofis binasından farklı bir çalışma ortamı öngörüyoruz, sadece her bir ofis üyesinin yaşam kalitesini artırmak için bir katalizör olabilecek yeni bir çalışma deneyimi yaratmaya değil, aynı zamanda sitenin ötesine geçerek yeşil bir bina haline gelmeyi amaçlıyoruz. çevreleyen bağlam için de alan.

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

Mimarlar: Stu/D/O Mimarları

Yer: Bangkok, Tayland

Ekip üyeleri: Apichart Srirojanapinyo, Chanasit Cholasuek, Supacchart Boontang, Patompong Songpracha

Alan: 3500.0 m2

Proje Yılı: 2018

Fotoğraflar: Chaovarith Poonphol

Üreticiler: Ağaç Konsepti

Proje Adı: Inter Mahsul Ofisi

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

1 Yorum
  1. Tam bir zigurat bana kalırsa. O zamanlardan bu güne iyi bir gönderme. Ancak çok ince ince düşünülmüş her şey.

    Pelin Kaplanoğlu | 13 Aralık 2021


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org