GES-2 MOSKOVA KÜLTÜR EVİ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
GES-2 MOSKOVA KÜLTÜR EVİ
Share 25 Aralık 2021

GES-2 Kültür Evi’nin dört parlak mavi ince borusu, Moskova’nın katedrallerine, gökdelenlerine ve ufuk çizgisinde keskin dikey unsurlar olarak buhar ve duman püskürten endüstriyel bacalara katılıyorlar. Bu hizmet dışı bırakılmış 1907 Rus Revival tarzı elektrik santrali, şehrin orta kesimindeki Bolotnaya Dolgusu üzerinde öne çıkıyor.

 

 

Aslen Vasili Bashkirov tarafından tasarlanan bina, Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından parlak bir çağdaş sanat alanına, yönetmen Teresa Mavica ve Rusya’nın en zengin adamı Leonid Mikhelson tarafından teşvik etmek için kurulan VAC Vakfı’nın yeni kalıcı evi olarak radikal bir şekilde yeniden keşfedildi. bu ülkeden çağdaş sanat ve Sovyetler Birliği’ndeki eski sanat eserleri.

 

 

 

 

 

Aralık ayında açılan GES-2, 21. yüzyıl kültürünü kuluçkaya yatırmak için yeni mekânsal araçlar arayan Guggenheim Bilbao ve Tate Modern gibi en son müzedir. Sanat yapma ve sergileme için toplam 3500 metre kareden fazla alana sahip olan buradaki yaklaşım özellikle ilgi çekicidir.

 

 

 

Kurulum Görünümü, KOSMOS stüdyosu tarafından sergi tasarımı, Gondol Motorları Parçalara Alındığında: Dört Perdeli Bir Karnaval (4 Aralık 2021 – 13 Mart 2022) GES-2 Kültür Evi’nde.

 

 

 

Program, 2015 yılında başlayan RPBW ve V-A-C Vakfı arasındaki diyalog yoluyla ortaklaşa geliştirildi. Kültürün pasif gözleminden çok, ziyaretçileri sanatsal üretime tanıklık etmeye ve katılmaya teşvik etmeye yöneliktir. Sanatsal konutlar için iki yaşam alanına ek olarak, çok amaçlı bir oditoryum, kütüphane ve sınıflar, yeni sanatsal süreçlere ilham vermek için tasarlanmış geniş programlanmamış galerilere ayrılmış ana alanlardır. Arka tarafa yeni dikilmiş bir kayın ağacı ormanının altındaki yeraltı otoparkı bile yaratıcı çalışmalar için kullanılabilir – Ocak ayında 2.000 kişilik eğlenceli bir elektronik rave’ye ev sahipliği yapacak.

 

 

 

 

 

 

 

Bina, dış kabuğun ana kurtulan olduğu kapsamlı bir yeniden tahayyülden geçti. 3 fit kalınlığındaki dış duvar duvarları kireç sıva ve açık gri boya ile kaplanmıştır. Çatı, Bashkirov’un amaçladığı, ancak hiçbir zaman uygulanmadığı gibi şimdi tamamen camla kaplandı ve RPBW, ikincil bir çelik aşıklar ve germe çubukları yapısı ekleyerek mevcut birincil çelik kafes kirişleri güçlendirdi. Cam, aynı derecede karmaşık bir mühendislik parçasıdır: Altta üçlü yalıtımlı camdan ve üstte lamine camdan oluşan bir katman, binanın toplam kapasitesinin yüzde 10’unu üretmesi gereken 54.000 fit kare büyüklüğünde bir fotovoltaik hücre ızgarası ile kaplanmıştır. enerji. Rusya’nın başkentindeki karlı uzun kışlar nedeniyle, çatı 3 metreden fazla yerleşmiş karı destekleyebilir. Bu özel çatı sistemi, p,v’ye küçük bir elektrik yükü de gönderebilir. buzlu ağırlığı eritmeye yardımcı olacak hücreler.

 

 

 

 

 

 

Moskova silüetine giren bu parlak mavi bacalar, elektrik santralinin önceki bacalarının yerini alıyor ve yeniden konumlandırıyor. “Tuğla bacalar çok eskiydi, biz de sembol olsun diye yenilerini yaptık ve onları Matisse mavisine boyadık. Temiz havayı elde etmek için 230 fit yukarı çıkmanız gerekiyor”, diyor Piano, duman çıkarmak yerine binanın pasif havalandırma sistemine temiz hava çeken yeni bacalar hakkında.

 

 

 

GES-2 Kültür Evi.

 

 

Ancak sofistike mühendislik sadece binanın tepesinde gerçekleşmez. Yer altı RPBW, park, açık depolama ve sergiler için iki seviye oluşturdu. Yeni alanlar kazılırken binanın tüm kabuğunun bir yıldan fazla bir süre boyunca 2.040 jet grout kazık üzerinde desteklenmesini gerektirdi. RPBW’den Paolo Carignano, “Mühendislikte kullanılan inşaat süreçleri Rusya’da yapılmadı” diyor.

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma ömrü boyunca, elektrik santrali, çoğu GES-2’nin bir zamanlar sahip olduğu çevredeki alanları geri getirmek için temizlenen gereksiz endüstriyel binaların yoğun bir karışımı tarafından kuşatılmıştı. Diğer mimar Matthew Daubach, “Yıkarken tasarlıyorduk” dedi ve yalnızca endüstriyel birikimi ortadan kaldırarak tam mekansal potansiyelin ortaya çıkarıldığını açıkladı. Bunun daha açık bir örneği, ana binaya bitişik, şimdi iskele benzeri bir yaya platformunun altına oturan bir tuğla tonoz bloğundan daha açık değildir. Piyano siteyi ilk ziyaret ettiğinde burada 5 katlı bir ofis bloğu vardı ve ancak girdikten sonra bir zamanlar Smirnoff votkasını damıtmak için kullanılan zemin seviyesindeki tonozlu odaları keşfetti. RPBW yukarıdaki ofisleri yıktı ve kasalar artık 3D baskı, metal işleri, tekstil, seramik ve ahşap işleri için atölyeleri içeriyor.

 

 

 

 

 

Alanı bir kabuğa geri ayırdıktan sonra, RPBW yeni dahili birimler oluşturmaya başladı. Nehir kıyısından giren bir ziyaretçi, ofislerde, dersliklerde ve kütüphanede bulunanlar tarafından gözden kaçırılan geniş bir iç meydanda duruyor. Merdivenler vestiyer, tuvaletler ve geleneksel galeri alanlarına inmektedir. Ziyaretçi iç mekanda ilerlerken, başka bir kavernöz alan açılır, bu sefer hepsi mevcut ve gelecekteki sanatçıların keşfetmesi için programlanmamış portallar ve yüksek seviyeli yürüyüş yollarıyla Kristal-Saray benzeri bir eksenel alan açılır.

 

 

 

GES-2 Sınıfları.

 

 

İzlandalı sanatçı Ragnar Kjartansson’un açılış çalışması binayı heyecan verici şekillerde canlandırsa da, bu alanların özel olarak hayal edilen yaratıcı projelerle birlikte olgunlaşması zaman alabilir. Santa Barbara – A Living Sculpture projesi, 1984’ten 1993’e kadar televizyonda yayınlanan ABD pembe dizisinin 98 bölümünü yeniden üretiyor. 1989 sonrası Rusya’da yayınlanan ilk Batı dizisi, son derece popülerdi ve hırs fikirleriyle ortaya çıkan kapitalist kavramları besliyor, stil ve umut. Çalışma, açık plan ekseni boyunca düzenlenmiş soyunma odasından destek ve peruk yapımına kadar bir dizi sahne seti, prodüksiyon süiti ve sahne arkası tesislerinden oluşuyor. GES-2’de, Kjartansson’un eğlenceli saygısının yeni bir bölümü filme alınacak, düzenlenecek ve yayınlanacak, halkın etrafta dolaşmasına, gözlem yapmasına ve hatta belki de kameraya yakalanmasına izin verilecek. Son üç yılda planlanan Kjartansson’un çalışması bu bağlam ve mimari için özel olarak tasarlandı, “görsel bir sanatçı olarak, her eser yeni bir formu tersine çevirmeye çalışabilir, bu bunu yapmaya çalışan bir deneydir – film, tiyatro, performans sanat,” diye açıklıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Belki de benzer bir şekilde Piano’nun binası, müzeyi statik sunum alanından kültürel üretimin deneyimsel alanına çevirmeye çalışır ve Merkez’in hırsını, elli yıl önce tasarlanan Pompidou Merkezi’nin hırsını ilerletir. Piyano, gelecekteki gücünü sağlayacak olanın bu insanların varlığı olduğunu umuyor. “Işığın şiiri esastır, ama aynı zamanda bir hareket şiiri. Dördüncü boyutu, hareketi seviyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architecturalrecord.com

1 Yorum
  1. işlevlendirme mükemmel. sıkı bir ekip çalışması bu iş.

    nergis aydın | 31 Aralık 2021


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org