AHŞAP MALZEMEYE DÖNÜŞ İÇİN… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
AHŞAP MALZEMEYE DÖNÜŞ İÇİN…
Share 6 Aralık 2021

Avusturya merkezli bu firma, bizi doğaya bağlayan sürdürülebilir projeler tasarlamak için ahşabın çarpıcı bir şekilde kullanılmasına güveniyor.
Editör: ERIC WILLS

 

 

 

 

 

 

Firma adı: Precht

 

 

Yer: Pfarrwerfen yakınlarındaki Avusturya dağlarında

 

 

Kuruluş yılı: 2016 (aslen 2014 yılında Penda olarak kuruldu)

 

 

Firma liderliği: Fei ve Chris Precht

 

 

Firma boyutu: 6, küçük bir grup gibi

 

 

Eğitim: Chris: Viyana Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi; Fei: Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi

 

 

 

 

 

Bir ahşap evin tasarımına dayanan modüler bir konut sistemi, müşterinin ihtiyaçlarına göre çeşitli şekillerde konfigüre edilebilir. Tasarım, yaprak benzeri kiremitleri ve büyük dairesel pencereleri ile doğayla bir bağlantı kuruyor.

 

 

 

Christian FlatscherBert

 

 

 

Christian FlatscherBert

 

 

Deneyim: Greft’in Beijing ofisi

 

Kurucular nasıl tanıştı: Tipik mimari aşk hikayesi. Bir ofiste tanışmak, aşık olmak, kendi ofisimizi kurmak.

 

Kesin misyon: Avusturya dağlarında yaşayan ve çalışan genç bir stüdyoyuz. Bu çevreden ilham alan doğa, hayatımızın ve işimizin büyük bir parçası.

 

Uygulamanın kişiliği: Bir binanın doğası ve etkisi, tasarım sürecimizde her zaman ön plandadır. Sanırım buna [Chris’in] babası şekil verdi. Babam serbest solo tırmanıcıydı ve temelde onunla dağlarda büyüdüm. Doğal çevremize duyduğumuz sevgi ve doğayla saygılı bir diyalog beni derinden etkiledi. Bir bina gibi yapay bir şeyi nasıl yaratıp aynı zamanda doğaya da saygı duyabiliriz sorusu işimizin kilit unsurudur. İnsanları doğaya bağlayan, dokunmak istediğimiz ekolojik malzemelerle tüm duyularımıza bağlanan yapılar yaratmaya çalışıyoruz. Bahçeler ve bitkiler ile yemek yiyebilir ve koklayabilirsiniz. Arılar ve kuşlar ekosistemlerinin bir parçası olduğu için duyabileceğiniz binalar. Yaşadığınızı hissettiren mantıklı yapılar yaratmaya çalışıyoruz.

 

 

 

 

 

 

Yiyeceklerinin çoğunu Avusturya’nın bir dağ yamacında yetiştiren Precht’ler, Çiftlik Evi’ni şehirde benzer bir gerçeklik yaratacak şekilde tasarladı. Modüler tasarım, çapraz lamine ahşap kullanır ve bodrum katı kompost istasyonu olarak kullanılırken, binanın serasındaki mahsulleri sulayabilen atık suyu geri dönüştürür.

 

 

 

 

 

 

Projeyi tanımlama: Ağaç ev Bert derdim. Bert’i müşteri olmadan tasarlama yolculuğuna üç yıl önce başladık. Bir dizi yayından sonra, ilk dört Bert’i gerçekleştirdiğimiz ilk müşterimizi bulduk. Bu, açık ve şeffaf bir sürece izin verdi, çünkü projeyi önceden tam olarak geliştirmiştik ve müşteri devreye girdiğinde ilerlemek için her şey hazırdı. Ayrıntıları, proje maliyetlerini, zaman çizelgelerini biliyorduk. Modüler bir yapı olduğu için, bir müşterinin isteklerine saatler içinde uyarlayabiliriz. Bu, bir mimarın olağan iş modelini alt üst eder.

 

 

 

 

 

 

Bir başka önemli proje: Yaşamı ve bahçeyi birleştiren modüler bir yapı sistemi olan Çiftlik Evi, Bert’e benzer bir şekilde başladı ve bir müşteri gelene kadar üç yıllık kendi kendini finanse eden bir geliştirme ile başladı.

 

 

 

Şimdi Montreal için ilk Çiftlik Evi’ni geliştiriyoruz. Bu proje bizim için çok kişisel çünkü bazı hikayelerimizi tasarım içinde birleştiriyor. Dağlarda yaşamak, kendi yiyeceğimizden bir demet yetiştirebileceğimiz anlamına gelir. Bizim için bu bizim lüksümüz, ancak bunun birçok insan için mümkün olmadığını da biliyoruz. Artan obezite ve diyabetle birlikte sağlıklı beslenme çok önemlidir ve bu, yiyeceğinizin nereden geldiğini ve nasıl yetiştirildiğini bilmekle başlar. Çiftlik Evi ile bu süreci şehirde görünür hale getiriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

18 katlı bir apartman kulesi olan Tel Aviv Arcades, iç mekanları gölgelemeye yardımcı olan ve aynı zamanda onları dışarıdaki şehre açan özel ve ortak kemerli teraslara sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arcpapaer.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org