İÇMEKAN DEZEEN 2021 KAZANANLARI… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İÇMEKAN DEZEEN 2021 KAZANANLARI…
Share 24 Kasım 2021

Dezeen Awards 2021 iç mekan kategorisi kazananları açıklandı

 

 

Editör: Floransa Wright

 

 

Bund’un ilk postanesi olan Helsinki’deki bir çevrimiçi sipariş toplama noktası ve Hollanda’daki bir bisiklet garajı da dahil olmak üzere, 2021 Dezeen Ödülleri için kazanan 11 iç mekan projesi açıklandı.

 

 

LionHeart ve Nelly Ben Hayoun’un ev sahipliği yaptığı Dezeen Awards 2021 iç mekan gösterisinde açıklanan diğer kazananlar arasında Kuzey Londra’da iki genç müzisyen için bir ev, Tokyo’nun merkezinde çok renkli bir otel ve Kiev’de öncelikle doğal ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış bir restoran yer alıyor. .

 

 

Sher Maker tarafından tasarlanan Sher Maker Studio, yılın genel iç mekan projesi seçildi.

 

 

Kazananlar, Londra merkezli mimar Ben Allen, KoningEizenberg Mimarlık’tan Julie Eizenberg, STIR’dan Amit Gupta, Hollandalı stüdyo Inside Outside’dan Petra Blaisse, Güney Londra merkezli iç mimar Alexandria Dauley ve iç mimar Susie McLaren’den oluşan bir usta jüri tarafından belirlendi. SHH.

 

 

 

Longboard, Dodds and Shute, Norse Projects, Kingspan, Tom Dixon ve Kvadrat’ın sponsor olduğu bu yılki Dezeen Ödülleri’nde iç mekan kategorilerine 1.314 giriş yapıldı. Bunlardan 62 proje, iç mekan dünyasının önde gelen 28 şahsiyetinden oluşan jürimiz tarafından kısa listeye alındı.

 

 

 

 

 

 

Yılın ev içi:

 

 

Studio Hagen Hall tarafından Kanyon Evi

 

 

Canyon House, Kuzey Londra’da 1970’lerin harap bir terasını yenilerken modernist Kaliforniya evlerine duydukları sevgiyi yeniden yaratmak isteyen iki genç müzisyen için tasarlandı.

 

 

Ev üç ayrı bölüme ayrılmıştır: esnek bir üst zemin kat yaşam alanı ve eğlence için açık mutfak; üst katta sakin, samimi uyku alanları; ve alt zemin katta profesyonel, akustik olarak yalıtılmış bir yazı ve kayıt stüdyosu.

 

 

İç jüri jürisi, “Bu projede çok güzel bir malzeme seçimi var” dedi.

 

 

“Mekan zamansız hissettiriyor ve tüm farklı unsurları doğal olarak bir araya getiriyor. Tasarımcının her kararı dikkatli bir şekilde düşündüğünü söyleyebilirsiniz. Sizi evin içinde gerçekten çok karmaşık ayrıntılarla gezdiren bir anlatı var.”

 

 

 

 

Yılın daire içi:

 

 

Geçmişin yansımaları – Firm Architects’ten bir Amsterdam çatı katı

 

 

Firm Architects, Amsterdam’da eski ve yeni kavramını keşfeden özel bir konut tasarladı.

 

 

 

Daire, alanın çevresini zeminden 95 santimetre yükseklikte çalıştıran keskin bir kontrast çizgisine sahiptir. Bu çizginin üzerindeki her şey yeni bir yorumdur ve aşağıdaki her şey eskinin bir yansımasıdır. Bu kavramlar, çıplak tuğla, cilalı beton, ahşap ve cam gibi zıt malzemelerin kullanımıyla aktarılır.

 

 

 

“Son derece bozulmamış, temiz çizgileri yumuşatılmış ham yüzeyle noktalamak cesur bir yaratıcılığı gerektirir. Tuğla duvar ve merdivenler, projeyi öne çıkaran bu cesur deneyin bir takviyesidir.” dedi bu yılki iç jüri.

 

 

 

 

 

Yılın restoran ve bar iç mekanı:

 

 

 

Istetyka, Yakusha Design tarafından

 

 

 

Istetyka, Yakusha Design tarafından Ukrayna’nın Kiev kentinde bulunan sağlıklı bir fast food restoranıdır. Kiev lokantası, kaba betonu cilalı taş ve pürüzsüz çelikle karşılaştırıyor.

 

 

 

Yerel stüdyo Yakusha Design, temiz çizgiler oluşturmaya ve sakin bir yemek alanı yaratmak için doğal ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmaya odaklandı. Mekan, geleneksel Ukrayna teknikleri kullanılarak tasarlandı.

 

 

 

Jüri üyeleri şu yorumu yaptı: “Alan oldukça gerçeküstü ve ilginç bir malzeme ve doku kullanımına sahip. Tasarım o kadar basit ki, çarpıcı bir kompozisyonla çok fazla dokuya sahip olmayı başarıyor. Tasarımcılar, genel olarak temiz, basit bir iç mekan yaratmayı başardılar. kültürel bir çağrışım içerir.”

 

 

 

 

 

 

Yılın otel ve kısa süreli iç mekanı:

 

 

Toggle Hotel by Klein Dytham Architecture

 

 

Klein Dytham’ın Toggle Hotel’i, merkezi Tokyo’nun ağırlıklı olarak gri olan kentsel dokusuyla canlandırıcı bir kontrast oluşturacak şekilde tasarlanmış iki tonlu renkli odalara sahiptir.

 

 

 

Üçgen yerleşimi bir tarafta yükseltilmiş Metropolitan Otoyolu ve diğer tarafta Chuo Line demiryolu rayları ile bağlanmıştır.

 

 

 

Otoyolun grafik desenlerinden ilham alan çarpıcı sarı ve gri dış cephesinde, iki tonlu odaların zeminleri 12 canlı renk ve altı zıt renk kombinasyonuna sahiptir.

 

 

 

Yargıçlar, “Bu iç mekan, son derece grafik bir yaklaşımla çok ilginç bir kültürel karışıma sahip” yorumunu yaptı. “Renklerin akıllıca kullanılması, iç mekanı zenginleştirirken hizmetlerin örtülmesine yardımcı olur. Etkileyici ve cesur, sadelikten ilgi uyandırır.”

 

 

 

 

 

 

Yılın geniş çalışma alanı iç mekanı:

 

 

 

AvroKO tarafından Chief Chicago

 

 

 

Chief Chicago, kadınların destekleyici bağlantı ve güç bulmaları için üçüncü bir alan olarak hizmet etmeyi amaçlayan modern bir alacadır.

 

 

 

İç mekan, ileriye dönük tasarım ve klasik mobilya parçalarının bir karışımına sahipken, mevcut mimari ahşap kiriş yapısının ifadesi, doğrama ve dolap detaylarındaki atölye detaylarıyla kutlanıyor.

 

 

Sanat özellikleri, sanki sürecin ortasındaymış gibi uzaya yerleştirilmiş cesur tuvallerle atölye atmosferini vurgular.

 

 

Jüri, “renk, kompozisyon ve malzeme seçimiyle desteklenen tasarım dilinin gerçekten güç verdiğini” söyledi.

 

 

 

 

 

 

Yılın küçük çalışma alanı iç mekanı:

 

 

 

Sher Maker Studio tarafından Sher Maker

 

 

 

Sher Maker, multidisipliner mimarisini ve tasarım pratiğini barındırmak için kendi çalışma alanını tasarladı.

 

 

 

Tayland, Chiang Mai’den bir stüdyo olan Sher Maker’ın çalışmaları, yerel teknoloji ve malzemelere odaklanıyor. Stüdyo alanı boş bir arsa üzerinde tasarlandı ve beşik çatıya ve ahşap ve çelik çerçeve yapısına sahip.

 

 

 

Amaç, iç ve dış mekanın yanı sıra iş ve eğlenceyi harmanlamak ve diğer projelerde çalışırken işgal edilecek ilham verici bir alan yaratmaktı.

 

 

 

İç mekan usta jürisi hakimleri, “Bu, insanların Covid’den beri hayalini kurduğu bir çalışma alanı” dedi. “Kırsal kesimde ideal, içi ve dışı doğayla açık. Çok basit bir yapıya sahip bir iç ve dış alan. Güzel ve sade bir ortak alan yaratıyor. Stüdyo basit bir şeyi zarif bir şekilde yeniden icat etti.”

 

 

 

 

 

Yılın büyük perakende iç mekanı:

 

 

Kutu by Posti by Fyra

 

 

Box by Posti, Finlandiya’nın Helsinki kentinde bulunan ve alıcıların çevrimiçi alışverişlerini denemelerini sağlayan bir çevrimiçi sipariş toplama noktasıdır.

 

 

 

Alan, çevrimiçi perakendecilerin en son ürünlerini sergileyebilecekleri bir bölüm, ziyaretçilerin kahve içebilecekleri bir oturma alanı, bir kutu açma alanı, soyunma odaları ve paketler için iade nakliyesinin ayarlanabileceği ve ödenebileceği kiosklar içeriyor.

 

 

 

Jürinin tavsiyesi şöyleydi: “Bu, son derece işlevsel ancak çekici bir dizi alan oluşturmak için güzelce koordine edilmiş, ayırt edici bir renk ve malzeme paleti ile zamanında bir konsept. Tasarım psikolojisinden uyarlanabilir tüketici davranışına hitap eden hak eden bir vaka çalışması.”

 

 

 

 

 

 

Yılın küçük perakende iç mekanı:

 

 

Yatofu Creatives’den Bund Postanesi ve Mağazası

 

 

 

Yatofu Creatives, bu postaneyi Ningbo’s Bund, Waitan, Çin’de tasarladı. Proje ilde bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

 

Bund Postanesi, Yongjiang Nehri kıyısında yeni bir yer kurarken, postanelerin eski önemini yeniden canlandırmaya ve toplumun merkezi olarak rollerini yeniden kurmaya çalıştı.

 

 

 

Yeni öncülün bir nostalji duygusu uyandırması ve aynı zamanda geleneksel olarak postane kavramıyla ilişkilendirilen şeyin sınırlarını zorlaması gerekiyordu.

 

 

 

Jüri, “Tasarım çok farklı şekil ve desenlere sahip ancak etkileyici bir şekilde bir araya getirilmiş. Mekan eğlenceli, ilgi çekici ve güzel bir şekilde yapılmış. Detaylara inanılmaz bir dikkat var ve genel etki oldukça tatlı.”

 

 

 

 

 

 

Yılın eğlence ve sağlık iç mekanı:                           

 

 

                             

HDR ve Matteo Thun tarafından Waldkliniken Eisenberg

 

 

 

HDR Almanya, mimarlık firması Matteo Thun ile işbirliği içinde, Eisenberg’deki Waldkliniken “Orman Kliniği”nin yeni inşaatını planladı ve uyguladı.

 

 

 

Projenin amacı; tasarım, konsept ve işlevsellik açısından hastalar, çalışanlar ve ziyaretçiler için tutarlı bir tasarıma sahip bir klinik kampüsü oluşturmaktı.

 

 

 

Yargıçlar, “Bu proje diğerlerinden daha sıcak, çok klinik değil” dedi. “Bu, amaç ve konum için hassas ve düşünülmüş bir tasarım. Çevredeki ormanla olan bağlantı, bunun getirdiği tüm faydalarla açıkça görülüyor.”

 

 

 

 

Yılın sivil ve kültürel iç mekanı:

 

 

Bisiklet otoparkı The Hague by Silo

 

 

Dünyanın en büyük yer altı bisiklet garajlarından biri Hollanda’daki Lahey Merkez İstasyonu’nun önüne inşa edildi.

 

 

 

Alışılmadık tasarım konsepti, bisikletinizi park etmeyi müze benzeri bir deneyime dönüştürür. Bisikleti sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam biçimi olarak teşvik ederken, binlerce günlük kullanıcı için konfor ve güvenliği artırmayı amaçlar.

 

 

 

Jüri, “Stüdyo, bisiklet parkını farklı bir düzeye taşıdı” dedi. “Bu, dışarı fırlayan çok cesur bir tasarım. Bu alan, beklenmedik bir konumda çok fazla tutum sergiliyor. Bu, büyük altyapı avantajları ve hareketliliği olan etkili bir teklif. Temiz ve dinamik grafikler, kullanıcı deneyimini ve çekici etkileşimi geliştiriyor.”

 

 

 

 

 

 

Yılın küçük iç mekanı:

 

 

 

Neri&Hu’dan Arena-Papi

 

 

 

Paris’te 19. yüzyılın sonlarına ait tipik bir Haussmann binasının zemin katında yer alan Neri&Hu’nun tasarım konsepti, Paris tarihini anlatan katmanlı malzeme mirasını kutluyor.

 

 

 

Söküm aşamasında mevcut saha dikkatli bir şekilde ele alındı; on yıllar boyunca birikmiş kaplama katmanlarını geriye doğru sıyırarak, çıplak malzemelerin güzelliği ortaya çıkıyor. Her parça Paris’in tarihinde farklı bir dönemi temsil ediyor.

 

 

 

Jüri üyeleri, “Restoran beklenmedik ve cesur bir cepheye sahip. Tasarım çok zahmetsiz ve eski ve yeninin güzel bir birleşimi, eskitilmiş unsurlardaki güzellik göz önüne alındığında. Alanın kıvrımları ve akışı ekleyen yenilikçi bir kullanımı var. yön. Her bir detay ve malzeme, mevcut unsurlarla dikkatlice bütünleştirilmiştir.”

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


Tasarım: atelier masomi + studio chahar,atelier masomi + studio chahar tarafından tasarlandı

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org