Grimshaw, Bern Üniversitesi Muesmatt Kampüsü'nün Ana Planını Tasarlama Yarışmasını Kazandı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Grimshaw, Bern Üniversitesi Muesmatt Kampüsü’nün Ana Planını Tasarlama Yarışmasını Kazandı
Share 29 Kasım 2021

Editör: Dima Stouhi

 

 

Grimshaw Architects, Archipel Generalplanung AG ve peyzaj mimarları LAND, Bern Üniversitesi’nin İsviçre’deki Muesmatt kampüsünün ana planını tasarlama yarışmasını kazandı. Kazanan tasarım 26 katılımcıdan oluşan kısa bir listeden seçildi ve Bern’in mahallesini nasıl açtığı ve kentsel ve görsel bağlantıları nasıl yeniden kurduğu için övgü aldı.

 

 

 

 

 

 

Ana plan, üniversitenin programını desteklemek için yeni tesisler sunar ve siteyi yeniden tanımlanmış bir kamusal alan olarak geliştirir. Bern’in UNESCO Mirası eski kentine yakın bir yerde bulunan yeni binalar, bazılarının geçmişi 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın ortalarına kadar uzanan, şehrin mevcut miras binalarına saygı duyan ve onlara saygı gösteren bir ortam yaratacak.

 

 

 

 

 

 

Doğuya doğru Art Nouveau tarzı St. Paul Kilisesi’nin önünde yeni bir mahalle oluşturulacak ve güneye doğru avlulu ve yeşil alanlı bir dizi alt ölçekli bina hayata geçirilecek. Bölgedeki yeniden geliştirme çalışmaları, kampüs için çok disiplinli bir ‘bilim kümesi’ oluşturmak için mevcut binaların yıkımını, yeniden inşasını ve uyarlanmasını içerir. Binaların oranları, boyutlandırılması ve konumlandırılması, bağlamın tipografisine yanıt verdiği ve kampüs alanının kenarından merkez meydana sürekli bir geçiş oluşturduğu için tasarım konseptinin ayrılmaz bir parçasıdır. Aziz Paul Kilisesi.

 

 

 

 

 

Peyzaj açısından, Gertrud-Woker-Strasse’deki yeşil bir aks, bir yaya caddesine dönüştürülecek ve ana planın ‘belkemiği’ olacak ve onu altı katlı yeni doğa bilimleri binasına bağlayacaktır. Tüm ana plan bir ‘yeşil kuşak’ ile çevrilidir ve kampüsün biyolojik çeşitliliğini geliştirmek ve öğrenciler, araştırmacılar ve sakinler için eğlence ve sakin alanlar sağlamak için ülkenin doğal alpin florasını yeniden tasavvur eder.

 

 

 

 

 

Çalışmaların ilk aşaması büyük ölçekli doğa bilimleri binasını, kalan yeni binalar ise ikincisini kapsayacak. İkincisi, sitenin yeşil eksenini daha fazla tanımlamayı ve komşu üniversite binalarına bağlantıları basitleştirerek, araçsız güzergahlar ağı için bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

 

Kaynak: Arch Daily


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org