Tasarım: SmithGroup

SmithGroup ve AECOM, 2021 Gaziler Günü’nde yeni VA Tıp Merkezi’nin temel atma törenini kutluyor. Firmalar, bu dönüm noktasını anmak için ABD Gazi İşleri Bakanlığı (VA) ve ABD Ordusu Mühendisler Birliği (USACE), Louisville Bölgesi’ne katılıyor. 972.000 fit karenin üzerinde bir alana sahip olan 840 milyon dolarlık yeni tıp merkezi, mevcut Robley Rex VA Tıp Merkezi’nin yerini alacak.

 

 

 

 

Louisville VA Tıp Merkezi, Kentucky ve güney Indiana’da 150.000’den fazla nüfusa hizmet verecek ve birinci basamak, uzmanlık, cerrahi ve akıl sağlığı hizmetlerine genişletilmiş erişim için yatan hasta ve ayakta tedavi hizmetlerini birleştirerek sağlığa kapsamlı bir yaklaşımı vurgulayacaktır. 34 dönümlük kampüs, iki park yapısı, bir merkezi hizmet tesisi ve diğer site olanaklarını içerir. Louisville VA Tıp Merkezi’nin 2026’da tamamlanması bekleniyor.

 

 

 

 

 

Yeni tıp merkezinin mimarisi, sürdürülebilirliğe, doğayla ilişkilere ve askeri hayata içkin sembolizme odaklanıyor. Tıp merkezinin cepheleri, askeri kurdelelerin renkli regalialarından ilham alan metal panellerin ve perde duvarların dikey desenlerine sahipken, yatay çizgiler, çevredeki Kentucky tepelerinde bulunan benzer doğal kireçtaşı katmanlarına atıfta bulunuyor. Salon ve bahçeler, bir gazinin hizmetinin kilometre taşlarını temsil eden dört alana bölünmüştür: katılma, bağ, onur ve teşekkür. Park yapıları çifti, vatansever bir temayla süslenmiş delikli bir ekranı çerçeveleyen bakır renkli yaylı ve tel örgü panellerle taranıyor.

 

 

 

 

Louisville VA Tıp Merkezi, Hükümetin Sürdürülebilir Federal Binalar için Yol Gösterici İlkelerine uyacak şekilde tasarlanmıştır. Merkezin elektrik enerjisinin bir kısmını üreten büyük bir fotovoltaik diziyi, yeşil çatıları, su kullanımını azaltmayı ve optimize edilmiş enerji performansını içerecek. Biyofilik tasarım, mimari ve peyzajı iç içe geçirerek, doğanın sağlık ve zindelikteki önemini vurguluyor. Anahtar unsurlar arasında teraslar, geniş yeşil alanlar, düşünceli bir avlu ve merkezin uzunluğunu süpüren, eğitim, tören, yemek ve yemek gibi çeşitli alanları birleştiren ışıkla dolu bir kapalı alana bağlanan doğrusal bir bahçe yer alıyor.

 

 

 

 

 

Birincil tasarım mimarı olarak hizmet veren SmithGroup ve birincil mühendis olarak hizmet veren AECOM ile ortak girişim firmaları, tasarım aşamalarında proje yönetimi, mimarlık, iç mimarlık, tıbbi planlama, peyzaj mimarlığı ve inşaat, yapısal ve MEP mühendisliği sağlamak için yakın işbirliği yaptı ve yapacak. inşaat süresi boyunca hizmet vermeye devam etmektedir.

 

 

 

URS/SmithGroup Ortak Girişimi, Louisville VA Tıp Merkezi projesi için entegre tasarım hizmetleri sağlamak üzere 2007 yılında kuruldu. AECOM, 2014 yılında URS Corporation’ı satın aldı.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir