New Orleans’taki Tarihi Kiliseler Yenilendi

Editör: Eva Fedderly

Fotoğraf: Patrick Donovan

 

 

 

 

 

Mardi Gras boncuklarının manolya ağaçlarından döküldüğü ve kilise çanlarının sesini Güney sıcağında kesiyorsa, New Orleans her zaman hem zevk hem de ibadetle tüketilen bir şehir olmuştur. Fransız, İspanyol ve Creole’dan ilham alan mimarisi ile yüzlerce kilise, bu görkemli şehri kültür ve tarih açısından zengin kılar.

 

 

 

Katrina Kasırgası’nın ardından, cömert arsalar üzerindeki kentin büyük tarihi kiliselerinin birçoğu mevcuttu: Başpiskoposluklar kontrolü ele geçirdi ve kutsal topraklar piyasaya sürüldü, bir grup insanı çağıran (John Malkovich, Solange Knowles ve Jay- Z ve Beyoncé), bu eterik boşlukları diğer yüksek ruhlu kullanım biçimlerine yeniden yerleştirmeye adamıştır. Felicity Kilisesi de dahil olmak üzere New Orleans’ta üç kilise satın alan yerel Chris Jones, “Ayrı düşen güzel yapılardı” diyor. “Kiliselerde para yoktu. Artık herkes bu tarihi kiliselere girebilir; dine bakmaksızın muhteşem yapılar. ”

 

Marigny Opera Binası

 

 

 

Fotoğraf: Addison ve Yerger Photography

 

 

New Orleans’ın Katrina sonrası pazardaki ilk büyük kiliselerinden biri olan bu soluk beyaz Romanesk kilisesi 1853’den başlayarak Marigny mahallesinin üzerinde yer alır. Marigny Opera Binası, taklit edilebildiği kadarıyla orijinal vitray pencerelerini, sessiz fresklerini ve çok renkli pastel zeminlerini korur; kilisenin eski kemerleri ve sütunları Mağribi mimarisini andırıyor. Gün boyunca, vitrayın içinden parlayan ışık kilisenin içindeki tonları değiştiriyor. Bugün, mekân bale, opera ve konserler dahil kar amacı gütmeyen bir gösteri sanatları tiyatrosu olarak hizmet vermektedir. Depeche Mode, 2013’te bu ilahi alanda “Cennet” için müzik videosu çekti ve Solange Knowles burada evlendi.

 

 

Felicity Kilisesi

 

 

 

Resim Felicity Kilisesi’nin izniyle.

 

 

Bu Gotik Revival iki katlı kilise, 1850’lerde inşa edildiğinde New Orleans’taki en büyük Metodist kilisesiydi, ancak bir yangın, 1915 Büyük Kasırgası ve Katrina Kasırgası, kilisenin yapısına zaman içinde zarar verdi. Chris Jones ve Jessica Walker binayı 2011’de satın aldıklarında, kilise Katrina’yı takip eden altı yıl boyunca boş kaldı. Çift yandaki papazlık evine taşındı ve kilisenin bütünlüğünü tekrar sağladı, mevcut ahşabı olabildiğince kullanarak binanın ayırt edici özelliklerini vurguladı ve orijinal tuğlayı, kapıları ve lambaları kurtardı. 2013’te Jones ve Walker, Felicity Kilisesi’nde evlendi. Günümüzde, mekanın düğünler, kurumsal etkinlikler ve fon toplayıcılar için kullanıldığı tamamen uluslararası olmayan bir sığınak olarak açıktır. Proje, Tarihi Yerleşmede Mükemmeliyet Ödülü’nü Louisiana işaretçi toplumu 2017 ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

 

 

Gemi

 

 

 

 

 

 

Los Angeles merkezli ekip Alec Wilder ve Eddie Dyer, Mid-City’deki bu kilise restoranını satın aldıklarında görünmeden görünce satın aldılar. Wilder, “L.A.’da New Orleans’taki bir kilise hakkında bir prömiyerim vardı” diyor. “Bir emlakçı buldum ve bir kilisesi olduğunu söyledi. Daha listelemedi bile. Dedim ki, onu satın alacağım. ”Seyahat Ağı’nın The Dead Files’ında Amerika’daki en perili kiliselerden biri olarak gösteriliyor, ancak Wilder New Orleans’ta bir hayalet olmadan kilise olmayacağını söylüyor. Restoranda yerel yemekler servis edilir. Bar kilisenin dev vitray penceresinin önündeki cam raflardan yapılmıştır. Tavan, bir geminin gövdesine benziyor ve restoranı uygun ismini alıyor. Dyer, “Kilisenin bütünlüğünü koruduk ve bara çevirdik” diyor. “Bu en büyük meydan okumaydı, ancak bunun üstesinden geldik. Geceleri şişeler ve bar koyu kırmızı renkte yanar. İnce bir manevi etkiye sahiptir; çok New Orleans. ”

 

 

 

Perez Architects

 

 

 

Fotoğraf: Perez Architects.

 

 

 

Fransız Mahallesi’ndeki yaşam enerjisinin yüksek olması nedeniyle, Perez Architects ofis yerlerini Çeyrek’ten çalışma ortamının daha rezerve ettiği yeni bir tesise değiştirdi. 1907 yılında inşa edilen Metodist Piskoposluk kilisesini keşfeden Perez Architects, Marigny’deki eski beyaz ve turkuaz kilisede dükkan açtı. Orijinal mimar, M.B. DePass, Romanesk, Carpenter Gothic ve Craftsman Revival gibi zamanın popüler stillerinden oluşan bir koleksiyon kullandı. Vitray pencereleri, yüksek tavanları ve özel detayları koruyan Perez Architects, binanın eşsiz mimarisini sürdürdü. “Bir tasarım firması olarak, yaptığınız işi ilham veren bir alanda çevrelenmeniz önemlidir. Yeni kilise binamız ve mahalle tam da bunu yapıyor ”diyor Perez Architects’in iç mimar Kris Lowry.

 

 

 

Ogden Sanat Müzesi

 

 

 

Fotoğraf Barry Winiker. Resim Getty’nin izniyle.

 

 

 

Ogden Sanat Müzesi’nin kütüphanesi etkinlik alanını hiçbir zaman başlı başına bir kilise haline getirmemiş olsa da, mimarı Henry Hobson Richardson katedrallerden ilham alıyordu; 1889’da açılan Mardi Gras Günü, Ogden’deki “Richardsonlu” Romanesk kütüphanesi bugün müze etkinlikleri, yaz kampları, eğitim programları, film gösterimleri, sempozyumlar, konferanslar ve daha fazlası için kullanılıyor. Birisi Fransız, İspanyol ve İtalyan etkilerini hala görebiliyor.

 

 

Yoga Kilisesi

 

 

 

SNAP Real Estate Photography, LLC’nin izniyle.

 

 

New Yorklu ve yogi Dana Flynn, bu Baptist kilisesinin 2015 yılında Big Easy’de yoga öğrettiği sırada satılık olduğunu keşfetti. “Dört yıl önce New Orleans’ta öğretmenlik yaptım ve kilisenin satılık olduğunu gördüm ve hayal ettim” diyor. Technicolor renk tonları ve kilise günlerinden kalan canlı bir işaretle, kilise şimdi Yedinci Koğuş’ta cömertlik temelli bir yoga ve toplum merkezidir.

 

 

 

Güney Rep Tiyatrosu

 

 

Little Fang Photos izniyle.

 

 

Amerika’nın en eski caddelerinden birini koruyan Bayou Yolu, 1915 doğumlu Southern Rep Theater, siyah kadınların sahip olduğu birçok küçük işletmenin bulunduğu bloktaki en yüksek yapıdır. Gotik tarzdaki kilise inşaatı 2017 yılında başladı ve bugün tiyatro, ana sahnesinde yılda altı yapım için 125 kişilik bir izleyici kitlesine ev sahipliği yaparken, ön sahnede yerel performanslara, komedi gösterilerine ve konserlere ev sahipliği yapıyor. “Restore edilmiş kampüste sergilenen en öne çıkan sanat, kilisenin içinde asılı olan bir triptik”, diyor pazarlama direktörü Jaron Caldwell ve tiyatro için P.R. “Tablo, sevgili bir topluluk figürü olan ve Birlik için savaşan özgür bir siyah adam olan ABD Kaptanı Andre Cailloux’u gösteriyor. İkincisi, Birlik’teki savaşta özgür renk adamlarının alaylarını canlandırıyor ve üçüncüsü, St. Rose de Lima’ya liderlik eden ve kilisenin açık emirlerine karşı Yüzbaşı Cailloux’a cenaze hakkı veren beyaz kaçakçı bir papaz olan Peder Maistre’i gösteriyor. ” Yeniden tasarlanan bina halen İç Standartlar Sekreteri ile uyumludur, bu yüzden kilisenin içi orijinal yapılandırmasına kolayca geri döndürülebilir.

 

 

 

Robin ve Scott Borne’nun Evi

 

 

 

 

 

Fotoğrafı çeken Dylan Maras.

 

 

2015 yılında, yerel ev sahipleri Robin ve Scott Borne, rahat bir yaşam alanına dönüştürmek amacıyla Mount Calvary Kilisesi’ni satın aldı. Robin, “Geçmiş, esinlenerek, upcycling ile doku ve renk katmanlarıyla buluşuyor” diyor. “Kilisenin ölçeği karşısında şaşkına döndüm, hiç bu kadar yüksek tavanlı bir alan yaratmadım.” Çift, vizyonlarını hayata geçirmeye yardımcı olmak için çift, yapıyı dönüştürmek için çalışan iç mimar Logan Killen Interiors ve mimarlık firması Metro Studio’yu işe aldı. Kilisenin orjinal görünümünü hala koruyan bir yaşam alanına girmelerine rağmen, orjinal beyaz ve sarıdan kömür ve griye değiştirdiler. Faubourg St. John semtindeki 1912 evinden Robin, “Herkesin farklı şekilde yorumladığı daha koyu gri olan mekanı temel aldık,” diyor. “İçeride, sunak şimdi barımız. Tavanın ve pencerelerin perdesi kiliselidir, ancak gerisi açık ve moderndir. ”

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir