4 – 12 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek “32. Ankara Film Festivali”ne başvuracak belgesel ya da kısa filmlerin katılabileceği yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül 2021.

 

 

 

 

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali‘ne başvuracak belgesel ya da kısa filmlerin katılabileceği yarışmada filmin görsel ve estetik niteliği kadar, ele aldığı konunun Ankara kent merkezi veya ilçeleri kapsamında bir araştırmaya dayandırılarak kurgulanmış olması tercih nedeni olacak.

 

 

 

Başvurularda Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması yönetmelik koşulları aranacak olup katılımcıların filmlerini 15 Eylül 2021 tarihine kadar göndermeleri bekleniyor. Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Ankara Film Festivali’nin iş birliğiyle bu yıl da “VEKAM Özel Ödülü” verilecek. Değerlendirme sonucunda kazanan eser 10.000 TL’lik “VEKAM Özel Ödülü”nün sahibi olacak.

 

 

 

Ödüle hak kazanan eserin bir kopyası VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak değerlendirip akademik araştırmalara açılacaktır.

 

 

*

 

 

VEKAM Hakkında

 

 

 

Koç Üniversitesi bünyesinde akademik ve kültürel bir merkez olarak faaliyet gösteren Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) Ankara ve çevresi üzerine yeni veriler ortaya koyan araştırmaları desteklemekte ve geliştirmektedir (www.vekam.ku.edu.tr). Bu kapsamda ayrıca disiplin ve alan kısıtlaması olmaksızın Ankara ve çevresi ile ilgili bilimsel araştırmalara her yıl çağrı açarak ödül vermektedir. Zengin bilgi kaynaklarını barındıran kütüphanesi ve arşivi ile Ankara’nın kent belleği işlevini üstlenen VEKAM, nadir kitaplar, haritalar, zengin fotoğraf ve kartpostal koleksiyonu da dahil olmak üzere dijitalleştirilmiş koleksiyonlarıyla Ankara ile ilgili her türlü yayını dermesine katarak birincil başvuru merkezi olmayı başarmıştır. 1994 yılında kapılarını bilim dünyasına açan VEKAM kuruluşundan bu yana akademik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla sempozyum panel, konferans, sergi ve seminerler düzenlemekte, sempozyum kitapları yanı sıra Ankara Araştırmaları adıyla yılda iki kez hakemli bir dergi yayımlamaktadır.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir