SAN FRANCISKO MANASTIRI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
SAN FRANCISKO MANASTIRI
Share 24 Eylül 2021

Tasarım: Amelia Tavella Architectes

Amelia Tavella, Córcega, Santa-Lucia di Tallano’daki San Francisco Manastırı’nın rehabilitasyonunu ve genişletilmesini yeni tamamladı. Bu yapı 1480’den beri kısmen harap durumda. Tarihi eser olmasına rağmen uzun süre terk edilmiş.

 

 

 

Yepyeni bir yorumla yapılan tamamlama

 

 

 

 

Kule ve metal cephe…

 

 

Sırtı mezarlığa dönük, kasabaya bakıyor. Öte yandan, manastırın bir önü ve bir zeytinlik barındıran bir sahne arkası, cennetlik yiyeceklerin mutlu bir bahçesi var. Projenin önünde Korsika dağlarının manzarası izleniyor. Alta Roca’nın kalbi burada atıyor. Oradaki güzellik dinidir, doğaüstüdür.

 

 

 

Uzaktan bakınca…

 

 

 

 

 

Doğa binanın içinde büyüdü. Taşların arasına kaydı ve daha sonra erozyona ve çökmeye karşı koruyan bitkisel bir zırha dönüştü.

 

 

 

 

 

Cephe bir incir ağacı içerir. Ahşap ve kökler, tarihi anıtın önemli bir bileşeni oldukları için tasarım içinde yapısal hale gelir ve böylece yeniden dirilişinden önce hareketsiz binayı uzun süre koruyan doğalarını onurlandırır. Amelia Tavella, kalıntıları korumayı ve kırık parça olan hayalet parçayı bakır bazlı bir müdahale ile değiştirmeyi seçmiştir.

 

 

 

Bakır perfore yüzey

 

 

 

 

 

Bakır yumuşak bir jest bıraktı, taş gibi kadınsı. Bununla birlikte, granitten farklı olarak, büyüklüğüne yakındır, değerliliği ve ışığı yakalama, yansıtma eğilimi, En Yüce’ye hitap eden keşişlerin ve inananların duaları gibi onu cennete geri göndermesidir.

 

 

 

 

 

Moucharabieh’leri ışığı içeriye yönlendirir. Işık, bir kilisenin vitray penceresinden geçiyormuş gibi yakalanır ve yayılır. Kelimenin ilk anlamıyla asil ve göz kamaştırıcı malzeme olan bakır, mekânı bir deneyime dönüştürüyor.

 

 

 

Eski yeni birleşimi detayı

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

Proje adı: San Francisco Manastırı

Mimarlar: Amelia Tavella Mimarlar

Alan: 1000 m2

Yer: Fransa

Fotoğraf: Thibaut Dini

Tarih: 2021

 

 

 

Kaynak: www.arquine.com

2 Yorum
  1. Cüretkar, akılcı, hoş. Hepsi bir arada. Yaklaşım kurgusu yol açıcı.

    Osman Köksal | 27 Eylül 2021

  2. ikonik bir kurgu ve soyutlama

    Lalehan | 7 Ekim 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org