İTALYA’DA KİLİSE RESTORASYONU |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İTALYA’DA KİLİSE RESTORASYONU
Share 19 Mayıs 2021

DeD Stüdyosunun Seramik Sütun Cepheli, İtalyan Kilisesi Restorasyon önerisini tamamladı

 

Dave Edwards Design (DeD) stüdyosu, Güney İtalya’daki ‘Chiesa Diruta’ katedralinin restorasyonu ve bir konser salonuna dönüştürülmesi önerisini ortaya koyuyor. İtalyan tapınaklarında bulunan dekoratif ‘baldacchino’ unsurlarından derinden etkilenen müdahale, iç mekana büyüleyici bir gölge oyunu ve sürekli değişen görseller sağlayan ayırt edici bir delikli yapı oluşturdu.

 

 

Bu arada proje, binanın orijinal dış siluetini korurken, eski kilise cephesine farklı bir karakter kazandıran seramik dikey sütunların açık bir düzenlemesini de ekliyor.

 

 

 

Yeni seramik müdahaleyi beyaz olarak gösteren kilisenin dış görünümü

 

 

 

DeD stüdyo, tamamen yabancı olmayan yapıya yeni bir kimlik sağlayan orijinal dış cepheye bir dizi dikey duvar kurdu. Kirli beyaz seramik sütunlar, tapınağın açıklığını korumak ve çevredeki peyzajın cömert manzarasını engellememek için stratejik olarak yerleştirildi. Yeni enstalasyon, kilisenin orijinal özelliklerini vurguluyor, seramik çevredeki duvar bağlamıyla bir diyalog oluşturuyor ve flüt ve tüp oluşumları binanın dikeyliğini artırıyor.

 

 

Batı pencere pervazlarının dışarıdan görünümü

 

 

Tasarım, tipik olarak bir İtalyan kilisesinde bulunan ‘baldacchino’ süslemeli bir yapı fikrini alıyor ve onu hem sahneyi hem de dalgalanan seyircileri saran akışkan bir rampaya dönüştürüyor ve insanları uzayda hareket ederken yukarı bakmaya davet ediyor. Nefte yer alan enstalasyon, bir konser salonunun yeni işlevini yerine getirmeye yardımcı olurken, çevredeki devasa taş duvarlarla ilginç bir kontrast oluşturuyor. Ek olarak, perforasyonu ışığı filtreleyerek mevcut duvarları sürekli değişen bir optik gölgeleme efektleri tuvaline dönüştürür.

 

 

 

Yerden yukarı bakan batı pencere pervazlarının görünümü

 

 

 

Çağdaş ‘baldacchino’, kilisenin etrafında dönen bir dizi rampadan oluşuyor ve ziyaretçilerin onu tüm farklı seviyelerde keşfetmelerine ve toplu veya tek başına çok çeşitli manzaralardan performansın keyfini çıkarmalarına olanak tanıyor. “Burada statik ikili bir ilişki olarak konser dinleme fikrine meydan okumaya ve bir performansı birden çok açıdan görülebilen dinamik bir yolculuğa dönüştürmeye çalıştık” DeD paylaşımları.

 

 

 

 

Eğimli oturma yeri görünümü

 

 

Nef içindeki yürüyüş yolu

 

 

 Nef içindeki yürüyüş yolu

 

 

 

 

Mevcut yapıya yeni bir bakış açısı sağlayan çatı içindeki yürüme yolu

 

 

 

Yürüyüş yolları, farklı seviyelerde ve perspektiflerde görüş ve ses noktaları sağlayan merkezi sahne etrafında sarılır ve spiral oluşturur

 

 

 

Merdiven bölgesinden görünüş

 

 

 

 

Zemin kat planı

 

 

 

 

Enine kesit

 

 

 

 

 

 

Nef boyunca uzun kesit

 

 

 

Proje bilgisi:

 

 

İsim: Chiesa Durita’nın Baldacchino

Mimarlar: Dave Edwards Design (DeD) Studio

Konum: Güney İtalya

 

Düzenleyen: myrto katsikopoulou | tasarım patlaması

 

 

 

 

Kaynak: designboom

 

2 Yorum
  1. Hem cesaret hem tasarım gücü hem de halkın görgü ve bilgisiyle yaratılan uzlaşı ile ortaya inanılmaz bir şekilde çıkan yenilik. Tebrikler.

    Kemal Sevinç | 19 Mayıs 2021

  2. muhteşem

    Anonim | 23 Haziran 2021


Yorum yazmak için


Editör:Lizzie Crook Yüksek mahkeme, lüks Neo Bankside dairelerinin sakinlerinin, Tate Modern’in Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan uzantısı nedeniyle “hayvanat bahçesinde sergileniyormuş” gibi yaşadıklarına karar verdi.

Copyright © 2023 All Rights Reserved | Mimdap.org