2021 GENÇ MİMARLAR ÖDÜLÜ... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
2021 GENÇ MİMARLAR ÖDÜLÜ…
Share 15 Mayıs 2021

 

Genç Mimarlar ve Tasarımcılar için 2021 Mimarlık Ligi Ödülü Kazananları Belli Oldu

New York Mimari Birliği, mimarlık okulundan on yıl ya da daha az olan altı Kuzey Amerikalı firma ve tasarımcıyı seçti.

Editör: MADELEINE D’ANGELO

Palma, Litibú

New York Mimari Ligi, 10 yıldan daha kısa bir süre önce bir lisans veya yüksek lisans programını tamamlayan altı firma veya tasarımcıyı onurlandıran 2021 Genç Mimarlar ve Tasarımcılar Ödülü’nün kazananlarını açıkladı. Ödülün bu yılki teması, şu anda 40. döngüsünde, katılımcılardan özellikle COVID-19 salgını ışığında ev ortamlarını yeniden gözden geçirmelerini isteyen bir uyarı olan “Temizlik Hizmetleri” idi.

 

Lig’in basın bülteninde “‘ev temizliği’ terimi, yüzeyleri ovalayarak, dezenfekte ederek ve temizleyerek evi ideal durumuna geri getirmeyi içerir. “Tanıdık olanın rahatlığını, yeninin heyecanını çağrıştırıyor. Bazı insanlar için, oturma odaları iş yeri olarak ikiye katlanıncaya kadar toz katmanları fark edilmeden gitti. Diğer durumlarda, ev işleri, kendilerine ait olan dijital cihazlardan mola veriyor Performansı optimize etmek için bakım biçimi. Temizlik, gözetim ve kontrol, bakım ve sorumluluk anlamına gelir. Bir ritüel olduğu kadar bir zorunluluktur: bir emek eylemi, aynı zamanda bir bakım eylemi. ”

Bu yıl, Lig karma bir yüz yüze ve çevrimiçi ödül modeli düzenledi ve her bir kazanan Zoom üzerine bir konferans verdi. Kazananlar ayrıca çalışmalarının fiziksel veya tamamen dijital kurulumlarını oluşturacak ve bunların tümü Ligin web sitesinde sunulacak.

2021 Lig Ödülü jürisi Tatiana Bilbao, Peggy Deamer, Fritz Haeg ve Victor J. Jones, Ivi Diamantopoulou, Cyrus Peñarroyo ve AIA’dan Alison Von Glinow’dan oluştu.

 

 

2021 Ligi Ödülü Kazananlar

 

 

Hamilton Gears Perspektif İç Mekanı
Tei Carpenter, Doç. AIA, Ajans – Ajans, New York ve Toronto

 

Ligden: Ajans — Ajans, Tei Carpenter tarafından kuruldu. Uygulama, web sitesine göre “binalar, nesneler, iç mekanlar, altyapılar, spekülasyonlar ve ortamları devreye sokarak mimari için genişletilmiş bir rol arıyor”. Ajans — Ajans, 2019’da ARCHITECT dergisinin Next Progressives ve Domus’un En İyi 100 Mimarlık Firması’ndan biri olarak ve 2018’de AIA New York’un New Practices New York yarışmasında seçildi. Stüdyonun çalışmaları Storefront for Art and Architecture’da sergilendi. , Oslo Mimarlık Trienali, Venedik Bienali ve Mimarlık Merkezi.

 

 

Para Ödülü

Rodrigo Escandón Cesarman ve Ricardo Roxo Matias, APRDELESP, Mexico City

 

Ligden: 2012’de kurulan APRDELESP, “uzay ve onun tahsis edilmesi üzerine araştırma olarak uygulamaya” odaklanıyor. Firma, kendi ofisini ve projelerini kamusal mekânsal araştırma ve deney siteleri olarak tasavvur ederek, kafeler, galeriler ve mobilya mağazaları gibi kendi kendine yönetilen “alt alanlar” yaratarak beklenmedik karşılaşmaları ve tartışmaları karşılamayı hedefliyor. Stüdyo, 2016 Venedik Mimarlık Bienali, 2017 Chicago Mimarlık Bienali ve 2018 Lizbon Mimarlık Trienali’ne katıldı.

 

 

Liz Gálvez, Ofis ör. (Örnek Ofis), Houston

Ligden: Liz Gálvez, Houston merkezli Office’i kurdu. League Prize girişinde açıklandığı gibi, çalışması “yapı teknolojilerinin incelenmesi yoluyla mimari, teori ve çevrecilik arasındaki arayüze odaklanıyor.” Gálvez, Michigan Üniversitesi, Taubman Mimarlık ve Planlama Koleji’nde 2018 William Muschenheim Bursunu düzenledi ve Amerikan Avusturya Vakfı’ndan 2016 Seebacher Güzel Sanatlar Ödülü’nü aldı. Rice Design Alliance Houston Design Research Grant 2021’in kazananıdır.

 

 

Palma, Litibú
Ilse Cárdenas, Regina de Hoyos, Diego Escamilla ve Juan Luis Rivera, Palma, Mexico City ve Sayulita, Meksika

Ligden: Palma 2016 yılında Ilse Cárdenas, Regina de Hoyos, Diego Escamilla ve Juan Luis Rivera tarafından kuruldu. Hem kentsel hem de kırsal bağlamlarda tipolojiler arasında gezinen uygulama, yaratıcı çalışmalar yoluyla toplulukları iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Mexico City’de dezavantajlı bir mahallede bir çeşmeyi çocuklar için bir oyun alanına dönüştüren geçici bir enstalasyon olan “Aros” projesi, 2018 Concurso Juguetes Urbanos’un galibi oldu. Palma’nın çalışmaları Museo de la ciudad de Mexico, Harvard Graduate School of Design ve Archivo Diseño y Arquitectura’da sergilendi.

 

 

Sistrunk Sergisi
Germane David Barnes, Studio Barnes, Miami

 

Ligden: Germane David Barnes, 2016 yılında kendi adını taşıyan stüdyosunu kurdu. Barnes’a göre, stüdyo “Amerika’da Siyahlık ile ilgili birçok ritüel ve anlatıyı araştırıyor”, “yetersiz temsil edilen katkıları ve mirasları incelerken” Siyahların evliliği. ” Barnes’ın çalışması, MoMA’nın Reconstructions: Architecture and Blackness in America sergisinde yer alıyor. Wheelwright Ödülü’nün 2021 kazananı ve Roma’daki Amerikan Akademisi’nde 2021–22 Roma Ödül Üyesi olacak.

 

 

Kalıp işleme
Lindsey May, AIA, Studio Mayd, Washington, D.C.

 

Ligden: Lindsey May, 2017’de Studio Mayd’ı kurdu. Stüdyonun kazanan portföyü, firmanın konut projelerine bütünsel bir yaklaşım sunarak, genç pratiğin yeterince tanınmayan yerleşim alanlarında “düşünme, analiz ve üretkenliği” “teklif disiplinin daha kapsayıcı, gerçekçi ve temsili anlatımı. ” May, AIA | DC’den ilk Mimar + Eğitimci Ödülü’nün yanı sıra, Maryland Üniversitesi Mimarlık, Planlama ve Koruma Okulu’ndan Dekanlık Ödülü ve Üstün Eğitimci Ödülü’nü aldı.

Bu gönderi, 10 yıldan daha kısa bir süre önce bir lisans veya yüksek lisans programını tamamlayan bireylerin uygun olduğunu yansıtacak şekilde ilk yayından bu yana güncellenmiştir.

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 

 

 

1 Yorum
  1. Ödüllerin dağılımını çok anlamlı buldum. Başarılar genç mimarlara.

    orhun kaya | 20 Mayıs 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org