SAYGON’DA SUİT… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
SAYGON’DA SUİT…
Share 8 Nisan 2021

Şehirler ve Bahçeler
Tasarım: ROOM+ Design & Build

 

 

The Cities & Gardens, Ho Chi Minh City CBD’ye yakın güzel bir noktada bulunan 7 katlı bir binadır. Binada bir kahve dükkanı bulunmaktadır; sekiz kiralık butik süit; ve bir çatı bahçesi. Saha, her biri küçük bir park alanına bakan 4 × 22 metrelik iki özdeş arsadan oluşmaktadır. Her bir arsa, aynı zamanda kardeş olan iki malikinden birine ait olduğu için bina bitişik iki bölüme ayrılmıştır. İlk kısım maliklerin finansmanı ile diğerinden 6 ay önce inşa edildi.

 

 

 

 

 

 

Saygon, çok kültürlü ve fırsatlarla dolu bir şehirdir. Her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan şehir, kültürü deneyimlemek, şehir hayatının tadını çıkarmak ve fırsatları aramak için Saygon’a geliyor. Başka bir açıdan, yetersiz kontrol edilen gelişmelerin kaçınılmaz bir sonucu olarak, büyük bina ve altyapı gelişmelerine yer açmak için şehrin yeşil alanları dramatik bir şekilde feda edildi.

 

 

 

Sadece şehrin canlılığını ve çeşitliliğini yansıtmakla kalmayıp aynı zamanda ferahlatıcı doğa ile iç içe ve bağlantı kuran bir bina yaratmak amacıyla “Şehirler & Bahçeler” konseptini önerdik. Yapılı form ve iç mekanlar, dünyadaki bazı önemli şehirlerden alınan kavramsal ilhamlarla ve hem doğrudan hem de yaratıcı yollarla doğal öğelerle tasarlandı. Büyük ağaçlar ve dış mekan mobilyaları ile peyzajlı bir avluya yer açmak için 6 metrelik bir gerileme önerdik.

 

 

 

 

 

Bina cephesi bir dizi açılı bloktan oluşuyor, her blok, süitlerin çeşitliliğini ve özgünlüğünü ifade ederken aynı zamanda tutarlı bir yapılı formu korumak için farklı bir tasarımla tamamlanıyor. Her süitin iç mekanı da formların, malzemelerin, renklerin ve detayların yaratıcı kullanımıyla benzersiz bir tasarıma sahiptir. Tokyo Evi, Japon mimarisinden öğrenilen tasarım deneyimine sahip sakin bir mekandır. Paris Süiti, Paris mimarisinin romantizmini ve zarafetini modernize edilmiş bir şekilde yeniden hayal eder.

 

 

 

Earth Garden, Vietnam yerel tarzında benzersiz bir şekilde tasarlandı ve yerel malzemelerden elde edildi. Kopenhag Attic’in içi, meşe ağacı ve yumuşak döşemelerin kullanımıyla sıcaklık ve rahatlığı ifade eder.

 

 

 

 

Waterspace, dinamik formuyla yaratıcı su kütlesinden ilham aldı ve şeffaf malzemelerle tamamlandı. The Loft, New York’taki 1950’lerin çatı katını hatırlatan endüstriyel ve hammaddelerin mantıklı kullanımına sahip çift kişilik bir süittir. Forest Lodge, ahşap iç mekanlara ve çeşitli bitkiler ve dış mekan mobilyaları ile dolu büyük bir orman benzeri bahçeye sahiptir.

 

 

 

 

 

En üst kattaki Saigonese Terrace, çimento karolar, bambu perdeler, beyaz terrazzo gibi geleneksel ve yerel malzemelerle tamamlanmıştır ve yerel otlar, sebze ve meyve ağaçlarıyla dolu “Saygon tarzı” bir terasa sahiptir. Son olarak, zemin ve asma katlarda bulunan bir kafe ve ortak çalışma alanı ve çatı bahçesi, tüm misafirlerin dinlenebileceği, masayı paylaştığı ve ara sıra veya yönetimin ev sahipliği yaptığı topluluk etkinliklerinde buluştuğu yerdir.

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

 

Mimarlar: ODA + Tasarım ve İnşaat

Yer: Ho Chi Minh, VİETNAM

Alan: 810 m²

Proje Yılı: 2019

Fotoğraflar: SM Art Studio

Üreticiler: AutoDesk, INAX, Kartell, Toto, Acor, AluV, Autodesk Media and Entertainment, E-Egger, Galaxy Curtains, M&A Arttiles, MPE, PT&T Wood Furniture, Star Blinds, TOSHIBA, Trimble Navigation, Vietceramics

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org