Haxtun — Ana Caddeyi Kurtarmak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Haxtun — Ana Caddeyi Kurtarmak
Share 16 Nisan 2021

Tasarım: HDR
Amerika’daki diğer birçok küçük toplulukta olduğu gibi, yerel sağlık sistemi ve onun tıp merkezleri Haxtun, Colorado’daki en büyük tek işverenlerden biridir. Haxtun’un nüfusu yalnızca 1.000 ve Haxtun Hastane Bölgesi 120’den fazla istihdam ediyor ve 20 kadar gönüllüyü daha ağırlıyor. Bu plan, çalışan nüfusun Haxtun’un mevcut ana cadde vitrinlerine ve binalarına yönlendirilmesi durumunda neler olabileceğini araştırıyor.

 

 

 

 

 

 

Ekibin öngördüğü şey sadece Haxtun’u kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda ülke çapında hastaneleri kapanma tehdidi altında olan sayısız kırsal topluluğu da kurtarabilir. Plan, genellikle gözden kaçan bu yerleri ve bunların tıp merkezlerini desteklemek için nüfus yoğunluğunu toplumun merkezinde yeniden dağıtmayı amaçlamaktadır. Ekip, Haxtun’da fikirlerini kabaca bir şehir bloğu büyüklüğünde 3,3 dönümlük bir alanda kavramsallaştırdı. Odaklanmış bir nüfus yerçekimi elde etmek için yaklaşık 20.000 fit karelik uyarlamalı yeniden kullanım ve 50.000 fit kareden fazla yeni inşaat karışımı gerektirir.

 

 

 

 

 

Proje, 2006 yılında Haxtun Hastane Bölge CEO’su Don Burris ve Phillips County Ekonomik Kalkınma Şirketi ile bir işbirliği olarak başladı. İhtiyaç değerlendirmesi ve program araştırmasının ardından, hastanenin yönetim kurulu, ekibin topluluk liderlerini üç yol gösterici ilke belirlemesine yardımcı oldu: toplum, ekonomi ve sağlık. Ekip, bu ilkelere dayanarak, hem toplulukta çeşitli yaş gruplarını hem de ziyaret eden tıp uzmanlarını çekecek programatik öğelerden oluşan bir menü oluşturdu.

 

 

 

 

Plan, hastanenin birincil klinik programını bölgenin kuzeydoğu köşesine bağlıyor. Hastane, yataklarda 25’ten sekize bir azalma görecekti. Bu yatakların altısı özel cerrahi yataklar olacak, ikisi ise OB-GYN ihtiyaçlarına hizmet edecek, ancak gerekirse esnetilebilecek. Dolgu bir bina, lobi olarak hizmet verecek ve yönetim ekibini, kütüphaneyi ve yandaki yeni bir oditoryum / tiyatro alanı için ön işlev alanını barındıracaktır. Haxtun’un kütüphanesi, ek hastane idari alanı ve ikinci katı kaplayan yakındaki bir emeklilik merkezi ile bitişik bir binanın birinci katına taşınacaktı.

 

 

 

 

 

 

Son derece saygın bir çiçekçi dükkanı olan Country Rose, yerinde kalacak, ancak kuzeyde yeni bir kafe ve güneyde yeni bir eczane ağırlayacak. Mevcut bir ara yol, hastanenin ana giriş kapısı olarak hizmet verecek ve projenin dahili odak alanı olarak ikiye katlanacaktır. Hastane resepsiyonu ve bir toplanma alanı ile çevrelenmiş, gelişimin emeklilik ve vasıflı hemşirelik bileşenlerinin kuzey kenarına demirlenmiştir. Bitişikteki South Logan Bulvarı boyunca, iki orta ölçekli “av tüfeği” evi, misafir profesyonelleri ağırlamaya hazır.

 

 

 

 

 

 

Kırsal hastaneler giderek artan sayıda kapandıkça ve bu da daha uzun acil durum geçiş sürelerine yol açtıkça, toplulukların hak ettikleri tıbbi bakıma erişimleri engelleniyor. Haxtun’da açıkça gösterildiği gibi, merkezinde sağlık ve zindelik bulunan ana cadde boyunca karma kullanımlı destinasyonlar, bu tür topluluklarda yaşam kalitesini yeniden canlandırabilir.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org