Avrupa'da Ortaya Çıkan 7 Genç Mimarlık Uygulaması - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Avrupa’da Ortaya Çıkan 7 Genç Mimarlık Uygulaması
Share 23 Nisan 2021

Yeni Nesiller, Avrupa düzeyinde ortaya çıkan en yenilikçi uygulamaları analiz eden, bilgi alışverişi ve yüzleşme, teori ve üretim için yeni bir alan sağlayan bir Avrupa platformudur. Yeni Nesiller, 2013 yılından bu yana festivaller, sergiler, açık çağrılar, video röportajları, atölyeler ve deneysel formatlar gibi çeşitli kültürel etkinlik programlarına 300’den fazla uygulama dahil etti.

 

 

 

 

 

Pavillon de l’Arsenal – Markiz-Salem

 

 

 

Yeni Nesiller, yükselen mimarların buluşabileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği, ilham alabileceği ve işbirliği yapabileceği benzersiz bir alan sunan yepyeni bir medya platformu başlattı. Son projeler, iş fırsatları, içgörüler, haberler ve profiller her gün yayınlanacaktır. “Profiller” bölümü, yeni ortaya çıkan uygulamalar ağına katılmak ve kendilerini Yeni Nesiller tarafından geliştirilen kültürel gündeme dahil olan geniş stüdyo topluluğuna sunmak isteyenler için bir alan sağlar.

 

 

Archdaily ve Yeni Nesiller güçlerini birleştiriyor! Archdaily, her iki haftada bir Yeni Nesiller platformundan seçilen bir dizi stüdyo profili yayınlıyor.

 

 

 

Studiospazio | Mantova, IT – Zürih, İsviçre

 

 

 

Studiospazio, Workshop Garage, Suzzara, İtalya 2016 Fotoğraf @Stefano Graziani

 

 

 

Studiospazio, Samuele Squassabia, Tao Baerlocher ve Eugenio Squassabia tarafından 2014 yılında kurulan mimari uygulamadır. Mantova ve Zürih’teki ofisleri ve kolektif eleştiri etrafında merkezileştirilen toplantıları ile Studiospazio, mimari ve çağdaş gerçeklik arasındaki ilişki sorununu projeler, yarışmalar, yayınlar ve akademik bağlılık yoluyla ele alıyor.

 

 

Bonell + Dòriga | Barselona, İspanya

 

 

Daha büyük bir özerklik arayışında

 

 

 

Galeria Eixample, Barselona’da Daire Penceresi – Photo @ Bonell + Dòriga

 

 

 

Laura Bonell ve Daniel López-Dòriga 2014 yılında Barselona’da Bonell + Dòriga’yı kurdular. Şehirlerinin diğer birçok ofisinde olduğu gibi, mesleki uygulamaları iç tadilat ve mimari yarışmalarla başladı. Şu anda Barselona’daki üç özel projede, “A Serisi Odalar” araştırma projesinde ve Ingolstadt (Almanya) şehrinde, 2017’de bir kamuya açık yarışmada birincilik ödülü alan büyük ölçekli bir projede çalışıyorlar. 2019’da Lizbon Trienali’nden Début Ödülü’nü aldılar.

 

 

 

Atölye Starzak Strebicki | Poznan, Polonya

 

 

 

Her gün öğrenmek

 

 

 

Courtyard City Hall Poznań, Polonya – Atelier Starzak Strebicki – Fotoğraf @Mateusz Bieniaszczyk

 

 

 

Atelier Starzak Strebicki bir mimari, şehircilik, araştırma ve tasarım pratiğidir. Strombeek-Bever için ana plan için kazandıkları ilk tasarım komisyonundan sonra, Jola Starzak ve Dawid Strębicki liderliğindeki ekip, şehir mobilyalarından iç mekanlara kadar birçok eylem alanını ele alıyor. Şu anda Polonya’nın Poznan kentinde 20. yüzyıldan kalma bir şehir villasında bulunan ofislerinde çalışıyorlar.

 

 

 

ErranteArchitetture | Savigliano, İtalya

 

 

Erken sabahlar

 

 

 

Wood and the Dog by ErranteArchitetture (Sarah Becchio, Paolo Borghino), Paesana (Cn), IT – Photo © ErranteArchitetture

 

 

ErranteArchitetture, Savigliano (İtalya) merkezli Sarah Becchio ve Paolo Borghino tarafından kurulan bir çalışma grubudur. Her projeye içgüdüsel bir şekilde yaklaşmak için yerler, deneyler ve kusurlar arasında hareket eder. Kırsal kesimde bir ev ofisi, özel bir model oluşturma alanı ve tavana kadar yüksek kitap rafları ile her gün işyerine yeni bir rutin getiriyor.

 

 

BudCud | Krakov, Polonya

 

 

Aboveboard

 

 

 

 

BUDCUD, Varşova yapım aşamasında 9 Festival – Varşova – Fotoğraf @Marcin Czechowicz

 

 

 

BUDCUD, 2011’den beri Cracow’da (Polonya) faaliyet gösteren Mateusz Adamczyk ve Agata Wozniczka tarafından yönetilen çağdaş bir mimarlık uygulamasıdır. Ofis, çağdaş koşulları mekansal tasarım yoluyla keşfetmek, mimarinin ajansını ve para birimini geliştirmekle ilgilenmektedir. Şiddetli bütünlüğü koruyarak, ödün vermeden inşa edilmiş bir mimari uygularlar.

 

 

Jean-Benoît Vétillard Mimarileri | Paris, Fransa

 

 

Özerklik arayışı

 

 

Pavillon de l’Arsenal – Markiz-Salem

 

 

 

2014 yılında kurulan Jean-Benoît Vétillard Architectures, Paris merkezlidir. Jean-Benoît, 2009 yılından bu yana tüm ölçeklerle uğraşan kişisel bir etkinlik yürütüyor; sanat, senaryo ve mimarinin önyargılı bir hiyerarşi olmaksızın bir arada yaşadığı yer. Halen Marne-la-Vallée Şehir ve Bölgeleri Okulu’nda öğretmenlik yapmaktadır.

 

 

 

Analogique | Katanya, İtalya

 

 

 

Sıvı uygulama

 

 

 

INTRUSO, Görünmez Mimari sergisi – 60’lar ve 70’lerdeki İtalyan ve Japon mimari hareketleri ve çağdaş tartışma, Roma. Fotoğraf @Anna Positano-Op-Fot

 

 

Analogique, 2015 yılında Sicilya’da Claudia Cosentino, Dario Felice ve Antonio Rizzo tarafından kurulan bir mimarlık firmasıdır. Ekip çalışmasının yatay doğasını pekiştiren göçebe ve mutant bir ofis alanından mimarlık, kentsel tasarım, peyzaj, mobilya üretimi ve küratörlük uygulamaları alanlarında faaliyet gösteriyorlar.

 

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

1 Yorum
  1. yetenek yetenektir, genç olması ayrıca güzel

    hilmiye tekin | 10 Mayıs 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org